Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Hoe houd je jouw energierekeningen in balans als alles duurder wordt?

Dinsdag 28 november 2023 16:35Frank van de Ven
“Het loont om je een jaartje vast te zetten

“Het loont om je een jaartje vast te zetten

Per 2024 eindigt het prijsplafond en verdwijnt de overheidssteun, waardoor de variabele energietarieven van ten minste één energieleverancier al boven het plafond uitkomt. De verwachting is dat meerdere energieaanbieders dit voorbeeld volgen. Overstappen naar een vast energiecontract is de beste keuze, stelt Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Het loont om je een jaartje vast te zetten."

De directeur van de Vastelastenbond deed deze uitspraak in de uitzending van ‘Geld Of Je Leven’ op Radio 1 NPO van 28 november. Wolfert adviseert consumenten om nu in actie te komen en voor een vast contract te kiezen.

Hoewel er veel te kiezen valt op het gebied van jaarcontracten, zijn sommige mensen nog huiverig om een overstap te maken. “Er is veel gebeurd in de energiemarkt en dat zorgde voor onrust. Gelukkig kiezen steeds meer consumenten voor de zekerheid van een vast energiecontract”, verduidelijkt Wolfert.


Noodzaak voor overstap groot

De mogelijke angst voor een overstap is met het oog op de winterperiode vrijwel verdwenen, stelt de directeur: “De kans dat de energietarieven dalen, is nu heel klein. Het wordt kouder en de verwarming gaat weer aan. Het prijsplafond en de lager wordende tarieven zorgden ervoor dat een overstap niet de hoogste prioriteit had. Nu het prijsplafond over minder dan anderhalve maand eindigt en de tarieven stijgen, is de noodzaak voor een overstap groter.” 

Door voor een energiecontract met vaste tarieven te kiezen, kun je volgens Wolfert op jaarbasis € 500,- besparen: “Het loont om je een jaartje vast te zetten. Met het einde van het prijsplafond in zicht is het verstandig om over te stappen."
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Komend jaar verdwijnt het prijsplafond. Die zorgde er in 2023 voor dat huishoudens tot een bepaald verbruik nooit meer dan 40 eurocent voor stroom en 1,45 euro voor gas betalen.

Essent en Vattenfall verhogen variabele tarieven per 2024 door belastingen

Maandag 27 november 2023 09:13

‌Energiebedrijven Essent en Vattenfall verhogen per 2024 hun variabele tarieven. De prijsstijging wordt volgens het duo veroorzaakt door “extra belastingen” en “netbeheerkoste...

Lees meer
Wat kun je nog verwachten op het gebied van overheidssteun in 20234 als het prijsplafond en de energietoeslag verdwijnen?

Energierekening 2024: Wat kun je qua overheidssteun nog verwachten?

Maandag 20 november 2023 10:43

‌Per 1 januari 2024 eindigen het prijsplafond en de energietoeslag. Dat betekent dat er geen overheidsbescherming meer is en jouw energierekening flink kan stijgen. Waar kun je terecht als je j...

Lees meer
In juni liet het kabinet weten de regels voor deurverkoop en colportage aan te scherpen, zodat consumenten bij colportage niet meer direct aan een contract gebonden zijn.

Kabinet pleit voor verbod op telemarketing bij Europese Commissie

Donderdag 16 november 2023 10:15

‌Het kabinet wil dat de Europese Unie ervoor zorgt dat lidstaten deurverkoop en telemarketing kunnen verbieden. Daarover gaat Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken in gesprek met de ...

Lees meer
Consumenten en bedrijven krijgen met fors hogere tarieven en belastingen te maken. Energiespecialist Paul Nillesen van PwC:

Adviesorganisatie PwC: “Energiekosten komende decennia door het dak”

Dinsdag 14 november 2023 15:18

‌De energiekosten in Nederland stijgen de komende decennia flink door de energietransitie stelt accountants- en adviesorganisatie PwC Nederland. Consumenten en bedrijven krijgen met fors hogere...

Lees meer