Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Huisdierverzekering afsluiten slim of 'kat in de zak'?

Maandag 04 oktober 2021 07:07Margot Boesveld
Heeft een huisdierverzekering nut?

Heeft een huisdierverzekering nut?

Vandaag is het dierendag. Natuurlijk wil je het beste voor je trouwe twee- of viervoeter dus denk je na over een huisdierverzekering. Maar heeft zo'n verzekering eigenlijk wel nut? In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een huisdierverzekering. Is het afsluiten van zo'n verzekering slim of koop je een kat in de zak?

Huisdierverzekering: veel geld, weinig dekking

De laatste tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om hun hond of kat te verzekeren. De oorzaak van deze stijging is te wijten aan een 'maatschappelijke trend'. Honden en katten worden steeds vaker als een volwaardig lid van het gezin gezien. In de meeste gevallen gaat het om verzekeringen voor pups. 

"Het is natuurlijk altijd aan de eigenaar van het dier om een keuze in te maken", stelt verzekeringsadviseur Zuleyha van de Vastelastenbond. "Dat een huisdier als gezinslid of vriend wordt ervaren en daardoor vaker verzekerd wordt, is aannemelijk. Maar als verzekeringsadviseur zal ik niet snel een huisdierverzekering aanraden. De premie is behoorlijk hoog en zodra we inzoemen op de voorwaarden van de verzekering komen we een hoop mitsen en maren tegen. Steriliseren, nagels knippen, trimmen en vaccineren zijn bij de meeste huisdierenverzekeringen niet verzekerd en je betaalt bij grotere ingerepen altijd een eigen risico."

Spaarrekening 

Zo worden alleen medicijnen vergoed als ze zijn voorgeschreven door een dierenarts en in Nederland zijn geregistreerd. Daarnaast worden veel behandelingen (zoals de jaarlijkse controle en een chipconsult) niet vergoed of kun je de kosten voor maximaal 80 procent declareren. "Houd er dus rekening mee dat 20 procent van de kosten voor jouw eigen rekening komt", verduidelijkt Zuleyha.

Ook moet je toestemming vragen als de totale kosten van een behandeling boven de 750 euro uitkomen en dat is nogal snel het geval.  "Je kun beter de premie die je voor een verzekering betaalt op een spaarrekening storten. Dan heb je een spaarpotje wanneer er kosten zijn. Boek het  bedrag ter hoogte van de maandpremie automatisch naar de spaarrekening over", besluit de verzekeringsadviseur.  

Kortom: Vind je het belangrijk dat je in geval van nood de medische kosten voor jouw huisdier kan betalen? Zet dan maandelijks het berekende premiebedrag op een bankrekening en betaal daar de eventuele schades/operaties van. Heb je het een jaar lang niet nodig? Dan kan je een leuk presentje kopen wanneer jouw twee- of viervoeter jarig is of op dierendag.
 

Lees ook het artikel: Top 10 nuttelozen verzekeringen

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Zonnepanelen verzekering nuttig of niet?

Zonnepanelen verzekeren, hoe zit dat?

Zondag 13 september 2020 13:18

Zijn zonnepanelen automatisch verzekerd? Wat gebeurt er als jouw zonnepanelen schade hebben door hagel of storm, of als blijkt dat de installatie niet goed is gegaan? Veel mensen vragen zich af ...

Lees meer
Verzekeraars verhogen eigen risico

Verzekeraars verlagen dekking smartphones

Dinsdag 18 juni 2019 16:59

Beeldscherm smartphone kapot? Let op je dekking. Veel verzekeraars passen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij inboedelverzekeringen aan vanwege de al jaren stijgende schadelast van mo...

Lees meer
45 procent stijging schadeclaims door brand

Schadeclaims door autobrand in 4 jaar 45% toegenomen

Woensdag 15 mei 2019 10:50

In de afgelopen 4 jaar is het aantal autobrandclaims met 45% toegenomen. In 2018 hebben verzekeraars 4.359 claims ontvangen naar aanleiding van autobranden. Ten opzichte van 3.012 in 2014. Dat blijkt ...

Lees meer
Denk bij verhuur van uw woning goed aan uw hypotheek en uw opstal -en inboedelverzekering.

Huis verhuren? 10 handige tips | Hier moet u op letten

Woensdag 01 mei 2019 10:01

Huis verhuren? 10 handige tips | Hier moet u op letten Veel mensen verhuren gedurende het jaar of tijdens de vakantieperiodes hun woning. Bent u van plan om uw woning te verhuren? Denk dan goed aan...

Lees meer