Huisdierverzekering afsluiten slim of 'kat in de zak'?
Dinsdag 30 juli 2019 12:07:03

In 2019 zijn ruim vierduizend nieuwe polissen voor huisdieren afgesloten. Relatief het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat. Dat betekent een stijging van ziektekostenverzekeringen voor huisdierenmet 55 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat bracht verzekeraar Reaal Dier & Zorg onlangs in het nieuws. 

Huisdierverzekering veel geld, weinig dekking

De oorzaak van de stijging is te wijten aan "een maatschappelijke trend, waarin honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien", zegt de woordvoerder van Reaal. In de meeste gevallen gaat het om verzekeringen voor pups, honden jonger dan twaalf maanden. Een goede PR stunt waarmee waarschijnlijk meer huisdierverzekeringen worden verkocht. Want is zo'n huisdierverzekering slim of een kat in de zak? 

"Laat ik voorop stellen dat het natuurlijk altijd aan de eigenaar van het dier is om hier een keuze in te maken. Dat een huisdier als gezinslid of vriend wordt ervaren en daardoor vaker verzekerd wordt is aannemelijk. Maar als verzekeringsadviseur zal ik niet snel een huisdierverzekering aanraden,"  aldus Johan Ramsewaksing. De premie is behoorlijk hoog en zodra we inzoemen op de voorwaarden van de verzekering komen we een hoop mitsen en maren tegen. 

Zo worden alleen medicijnen vergoed als de zijn voorgeschreven door een dierenarts en in Nederland zijn geregistreerd. Daarnaast worden veel behandelingen (zoals de jaarlijkse controle en een chipconsult) niet vergoed of kan je de kosten voor maximaal 80% declareren. Houdt er dus rekening mee dat 20% van de kosten voor jouw eigen rekening komt. Ook moet je toestemming vragen als de totale kosten van een behandeling boven de €750,- euro zijn. En dat is nogal snel het geval. 

Kortom: Vindt je het belangrijk dat je in het geval van nood de medische kosten voor jouw huisdier kan betalen? Zet elke maand het premiebedrag op een bankrekening en betaal daar uw eventuele schades/operaties van. Heb je het een jaar lang niet nodig? Dan kan je een leuk presentje kopen wanneer uw twee- of viervoeter jarig is of op dierendag.
 

Lees ook het artikel: Top 10 nuttelozen verzekeringen

Mireille van der Heijden
Alleskunner en altijd enthousiast. Bemoeit zich met energie en verzekeringen en alles wat daar mee te maken heeft.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Rendement spaargeld, beleggen en zonnepanelen
Nederlanders staan er om bekend om waar voor ons geld te willen krijgen. Oftewel als we ergens in investeren willen we het liefst zoveel mogelijk verdienen op de investering: Rendement ...
Zonnepanelen collectieve veiling versus individueel aanschaffen
Collectieve veiling zonnepanelen gaat ten koste van kwaliteit. Er zijn tegenwoordig verschillende constructies om zonnepanelen op jouw dak te leggen. Zo kan je zonnepanelen huren, een duurzaamhe...
Het witwassen van grijze stroom is nog steeds orde van de dag
Het witwassen van grijze stroom is nog steeds orde van de dag. Het gebeurt nog steeds op grote schaal. Grijze stroom verkopen als groen. Een aantal leveranciers handelt door de toenemende vraag n...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam