Huisdierverzekering afsluiten slim of 'kat in de zak'?

Publicatie datum: Dinsdag 30 juli 2019 12:07:03

Huisdierverzekering onzinIn 2019 zijn ruim vierduizend nieuwe polissen voor huisdieren afgesloten. Relatief het vaakst voor een hond en in een op de vijf gevallen voor een kat. Dat betekent een stijging van ziektekostenverzekeringen voor huisdierenmet 55 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat bracht verzekeraar Reaal Dier & Zorg onlangs in het nieuws. 

De oorzaak van de stijging is te wijten aan "een maatschappelijke trend, waarin honden en katten steeds meer als een volwaardig lid van het gezin worden gezien", zegt de woordvoerder van Reaal. In de meeste gevallen gaat het om verzekeringen voor pups, honden jonger dan twaalf maanden.

Een goede PR stunt waarmee waarschijnlijk meer huisdierverzekeringen worden verkocht. Want is zo'n huisdierverzekering slim of een kat in de zak? 

"Laat ik voorop stellen dat het natuurlijk altijd aan de eigenaar van het dier is om hier een keuze in te maken. Dat een huisdier als gezinslid of vriend wordt ervaren en daardoor vaker verzekerd wordt is aannemelijk. Maar als verzekeringsadviseur zal ik niet snel een huisdierverzekering aanraden,"  aldus Johan Ramsewaksing. De premie is behoorlijk hoog en zodra we inzoemen op de voorwaarden van de verzekering komen we een hoop mitsen en maren tegen. 

Zo worden alleen medicijnen vergoed als de zijn voorgeschreven door een dierenarts en in Nederland zijn geregistreerd. Daarnaast worden veel behandelingen (zoals de jaarlijkse controle en een chipconsult) niet vergoed of kan u de kosten voor maximaal 80% declareren. Houd er dus rekening mee dat 20% van de kosten voor uw eigen rekening komt. Ook moet u toestemming vragen als de totale kosten van een behandeling boven de €750,- euro zijn. En dat is nogal snel het geval. 

Kortom: Vindt u het belangrijk dat u in het geval van nood de medische kosten voor uw huisdier kan betalen? Zet elke maand het premiebedrag op een bankrekening en betaal daar uw eventuele schades/operaties van. Heeft u het een jaar lang niet nodig? Dan kan u een leuk presentje kopen wanneer uw viervoeter jarig is. 
 

Lees ook het artikel: Top 10 nuttelozen verzekeringen

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?