Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizenprijzen stijgen na maanden van prijsdalingen

Maandag 24 juli 2023 09:02Frank van de Ven
Sinds de piek van halverwege vorig jaar daalden huizen in prijs. Voor een woning betaal je nu 5,5 procent minder dan in 2022. Door gestegen hypotheekrentes kunnen huizenkopers minder lenen, wat de prijzen drukt.

Sinds de piek van halverwege vorig jaar daalden huizen in prijs. Voor een woning betaal je nu 5,5 procent minder dan in 2022. Door gestegen hypotheekrentes kunnen huizenkopers minder lenen, wat de prijzen drukt.

De huizenprijzen stijgen sinds afgelopen maand weer volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Koopwoningen kostten in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De vier maanden ervoor gingen de prijzen nog verder omlaag.
 
Sinds de piek van halverwege vorig jaar daalden huizen in prijs. Voor een woning betaal je nu 5,5 procent minder dan in 2022. Door gestegen hypotheekrentes kunnen huizenkopers minder lenen, wat de prijzen drukt. In vergelijking met het dal in juni 2013 waren woningen afgelopen maand ruim 87 procent duurder.
 
In juni werden er meer huizen verkocht, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Het aantal verkochte woonruimtes was 6 procent hoger dan het jaar ervoor. Over de hele eerste helft van 2023 wordt een daling van 7 procent op jaarbasis genoteerd.
 

Huizenmarkt trekt aan

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) meldde deze maand dat de huizenmarkt lijkt op te veren. Volgens cijfers kostte een koopwoning het afgelopen kwartaal in doorsnee 410.000 euro en dat is 2,8 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2023. Dat was nog wel 9 procent minder dan een jaar eerder.

De cijfers van de NVM zijn onvollediger, maar gebaseerd op het moment dat het koopcontract wordt getekend. Het CBS verwerkt huizenverkopen pas later, wanneer notarissen ze laten inschrijven bij het Kadaster.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Vooral singles hebben het lastig om een betaalbaar huis te kunnen kopen blijkt uit onderzoek van makelaarsvereniging NVM en dataverzamelaar Brainbay.

Starters op de huizenmarkt kansrijker door lagere prijzen en ruimere leennorm

Woensdag 12 juli 2023 05:01

‌Dankzij lagere prijzen, hogere inkomsten en ruimere leennormen maakten starters op de woningmarkt het afgelopen half jaar meer kans op een huis. Toch is de situatie voor mensen die een woning ...

Lees meer
Volgens het Parool kampt waterschap Amstel, Gooi en Vecht met grote financiële tekorten en wordt daarom een tariefverhoging doorgevoerd.

Amsterdammers betalen volgend jaar 35 procent meer waterschapsbelasting

Donderdag 06 juli 2023 09:26

‌De waterschapsbelasting in Amsterdam schiet volgend jaar gemiddeld met 35 procent de hoogte in. Een huishouden in een huurwoning met twee of meer bewoners kan een fors hogere aanslag verwachte...

Lees meer
Gestegen hypotheekrentes zorgen voor onrust en dat is te merken aan het aantal uitgestelde opdrachten. De kosten van een verbouwing hangen af van de bouwwerkzaamheden.

Een op de drie verbouwingen uitgesteld door stijgende maandlasten

Maandag 03 juli 2023 16:09

‌Ruim 35 procent van de Nederlanders die in 2023 een verbouwing aan hun woning hadden gepland, stelt deze uit. De reden van dat uitstel is financiële onzekerheid blijkt uit onderzoek. &nb...

Lees meer
Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om

Tariefwijziging nodig om onafhankelijkheid Vastelastenbond te waarborgen

Zaterdag 01 juli 2023 11:25

‌ Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te ku...

Lees meer