Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22Frank van de Ven
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Vooral Drenthe is een geliefd werkveld voor het inbrekersgilde. Circa 57 procent van de inbraken wordt in deze provincie gepleegd. Flevoland heeft de dubieuze eer op de tweede plek te staan met 51 procent van de inbraken en Overijsel staat met 44 procent op de derde plek.

Van de 25 grootste steden wordt er meer gestolen in Haarlemmermeer, Leiden en Haarlem. In Dordrecht, Zaanstad en Tilburg is juist een daling te zien. Volgens Interpolis stijgt het aantal inbraken in de zomervakantie gemiddeld met een kwart, met een piek begin augustus. Ook deze zomer wordt een toename verwacht.
 

Maatregelen tegen inbraak

De verzekeraar onderzocht hoe vakantiegangers zich voorbereiden op hun vertrek. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bijna iedereen maatregelen neemt en het inbrekers zo moeilijk mogelijk wil maken. Bijna 58 procent stelt de buren op de hoogte en 52 procent van de ondervraagden laat het huis af en toe checken door een kennis.

Ook de post uit de brievenbus laten halen, is onder 45 procent van de ondervraagden een populaire maatregel. De lichten laten branden wordt door 42 procent van de vakantiegangers uitgevoerd, terwijl 22 procent niets aan het toeval overlaat en iemand op het huis laat passen.


Zorgeloos verzekerd

Heb jij vakantieplannen en twijfel je of jouw woning goed verzekerd is tegen inbraakschade? Gun jezelf rust en laat je verzekering onder de loep nemen door onze experts. Wanneer je kiest voor onze service Verzekerd Zonder Zorgen houden we je jaarlijks op de hoogte van je lopende polissen en verzekeringen. Wanneer er bespaard kan worden, laten we dat weten en regelen we de overstap naar de meest voordelige verzekeraar.
 
Voortaan ben je … verzekerd van de beste polisvoorwaarden en hoef jij je niet meer druk te maken of je schadeverzekering nog wel bij jouw huidige situatie past. Mocht je schade hebben dan kun je de schadeafhandeling via ons regelen. Zo heb jij het overzicht omdat de Vastelastenbond jouw verzekeringen beheert, afhandelt en bijhoudt. Trakteer jezelf op gemoedsrust en meer vrije tijd en kies voor Verzekerd Zonder Zorgen!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48

‌ Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een re...

Lees meer
Door op jezelf te wonen, leer je pas echt goed hoe je zorgvuldig met geld moet omgaan.

Op kamers? Wij helpen je de goede (studie)richting op

Donderdag 02 juni 2022 08:03

Hoewel steeds meer studenten thuis blijven wonen, gaat een kwart toch binnen twaalf maanden na aanvang van hun studie op zichzelf wonen. Dat is handiger qua reistijd én goed voor je zelfstandig...

Lees meer
Na je verhuizing ben je verplicht om jezelf binnen vijf dagen bij je nieuwe gemeente in te schrijven.

Verkassen? Laat je niet verrassen met deze verhuistips!

Woensdag 25 mei 2022 08:13

Gemiddeld verhuis je acht keer in je leven. Bij elke verhuizing heb je te maken met een groot aantal regelzaken. Je maandlasten passen zich aan je nieuwe omgeving aan. Als je groter - of juist kleiner...

Lees meer
Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk.

Opgeruimd op vakantie: laat je woning netjes achter

Maandag 30 mei 2022 08:29

‌Op vakantie gaan, is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas nu uitgezet en is de deur goed afgesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lange rit op de camping aankom...

Lees meer