Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Interesse in invoer lng gigantisch gekelderd

Woensdag 02 augustus 2023 09:26Frank van de Ven
De interesse in lng ebt weg, maar de kans is groot dat dit verandert als de wintermaanden aanbreken.

De interesse in lng ebt weg, maar de kans is groot dat dit verandert als de wintermaanden aanbreken.

De Europese invoer van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) is tot het laagste niveau sinds november 2021 gezakt. Vorig jaar steeg de gasimport nog enorm, omdat Rusland de gaskraan naar Europa steeds verder dichtdraaide na de invasie in Oekraïne.

De lng-leveringen aan Europa daalden volgens persbureau Bloomberg met 7 procent in juli in vergelijking met 2022. In datzelfde jaar nam de invoer van lng in Europa nog met meer dan 60 procent toe om het verlies aan Russische gasleveringen goed te maken. Door meer gas te importeren wist Europa een gevreesde energiecrisis afgelopen winter te voorkomen. 
 
De Europese gasvoorraden zitten momenteel ook nog altijd voller dan normaal gesproken voor de tijd van het jaar door de zwakker dan verwachte vraag naar gas. Mogelijk zal de gasprijs in de komende maanden wel weer stijgen in aanloop naar het stookseizoen komende winter.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Energieleveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van hun contract hun afrekening te sturen. Dat gebeurt nog te weinig.

Toezichthouder: 'Een derde van alle energiebedrijven stuurt afrekening te laat'

Maandag 31 juli 2023 15:47

‌Veel energiebedrijven gaan de fout in met het versturen van de eind- en jaarafrekening aan klanten stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder meldt dat één op de drie ...

Lees meer
Het uitzoeken van een goed energiecontract kost behoorlijk wat tijd en energie. Met onze tien tips helpen we je alvast op weg!

Met dit stappenplan scoor jij het beste contract dat op de energiemarkt te vinden is

Maandag 21 augustus 2023 08:56

‌Het goed regelen van een nieuw energiecontract vraagt om aandacht. Je wilt namelijk een contract met gunstige tarieven bij een betrouwbare leverancier met een goede servicegraad. Daarnaast wil...

Lees meer
De energiemarkt is drastisch veranderd en vereist een scherpe blik. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond geeft je 10 tips waarmee jij het beste energiecontract uit de markt binnensleept!

In 10 stappen kies jij het beste energiecontract uit de markt!

Vrijdag 28 juli 2023 08:45

Het regelen van een nieuw energiecontract is saai, tijdrovend en soms behoorlijk lastig. Toch gaan veel mensen vol goede moed aan de slag om hun lasten te verlagen. Mocht jij een energiecontract wil...

Lees meer
De Europese gasprijs steeg afgelopen woensdag voor de vijfde dag op rij en dat is de langste serie van prijsstijgingen sinds april dit jaar.

Europese gasprijs stijgt al vijf dagen op rij

Donderdag 27 juli 2023 09:11

‌De Europese gasprijs steeg afgelopen woensdag voor de vijfde dag op rij en dat is de langste serie van prijsstijgingen sinds april dit jaar. Begin deze maand daalde de gasprijs nog omdat gasle...

Lees meer