Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Toezichthouder: 'Een derde van alle energiebedrijven stuurt afrekening te laat'

Maandag 31 juli 2023 15:47Frank van de Ven
Energieleveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van hun contract hun afrekening te sturen. Dat gebeurt nog te weinig.

Energieleveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van hun contract hun afrekening te sturen. Dat gebeurt nog te weinig.

‌Veel energiebedrijven gaan de fout in met het versturen van de eind- en jaarafrekening aan klanten stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder meldt dat één op de drie leveranciers deze documenten niet binnen de wettelijke termijn van zes weken verstuurt. Door deze verlate berichtgeving horen huishoudens te laat of zij nog geld terugkrijgen of nog meer moeten bijleggen.
 
De toezichthouder heeft de bedrijven hierop aangesproken, maar erkent dat het prijsplafond de leveranciers meer werk opleverde begin dit jaar. Die extra werklast is echter geen excuus, stelt de toezichthouder. De ACM vroeg de niet bij naam genoemde bedrijven om met een 'verbeterplan' te komen. Als een leverancier blijft achterlopen, wil de toezichthouder gaan handhaven.
 
Leveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van het contract hun afrekening te sturen. Klanten kunnen op die manier inzien of de maandelijkse voorschotten die zij hebben betaald kloppen. Het kan zijn dat ze geld terugkrijgen of juist moeten bijbetalen. De toezichthouder zegt "regelmatig" te horen van consumenten dat zij de afrekening te laat krijgen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het uitzoeken van een goed energiecontract kost behoorlijk wat tijd en energie. Met onze tien tips helpen we je alvast op weg!

Met dit stappenplan scoor jij het beste contract dat op de energiemarkt te vinden is

Maandag 21 augustus 2023 08:56

‌Het goed regelen van een nieuw energiecontract vraagt om aandacht. Je wilt namelijk een contract met gunstige tarieven bij een betrouwbare leverancier met een goede servicegraad. Daarnaast wil...

Lees meer
De energiemarkt is drastisch veranderd en vereist een scherpe blik. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond geeft je 10 tips waarmee jij het beste energiecontract uit de markt binnensleept!

In 10 stappen kies jij het beste energiecontract uit de markt!

Vrijdag 28 juli 2023 08:45

Het regelen van een nieuw energiecontract is saai, tijdrovend en soms behoorlijk lastig. Toch gaan veel mensen vol goede moed aan de slag om hun lasten te verlagen. Mocht jij een energiecontract wil...

Lees meer
De Europese gasprijs steeg afgelopen woensdag voor de vijfde dag op rij en dat is de langste serie van prijsstijgingen sinds april dit jaar.

Europese gasprijs stijgt al vijf dagen op rij

Donderdag 27 juli 2023 09:11

‌De Europese gasprijs steeg afgelopen woensdag voor de vijfde dag op rij en dat is de langste serie van prijsstijgingen sinds april dit jaar. Begin deze maand daalde de gasprijs nog omdat gasle...

Lees meer
Hoewel de gasprijs nu laag is, is dat helaas geen garantie voor de toekomst stelt het Internationaal Energieagentschap. Vorig jaar steeg de gasprijs in augustus nog, met pieken van meer dan 340 euro.

Gasprijs daalt, maar gevaar voor winterse prijsexplosie nog niet geweken

Woensdag 19 juli 2023 09:45

‌De Europese gasprijs daalde deze week verder, dankzij een toename van het aantal gasleveringen uit Noorwegen. Vorige week zakte de gasprijs met 22 procent en dat was de hoogste daling van h...

Lees meer