Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Je reis voorbereiden: de 7 ultieme tips!

Woensdag 10 juli 2024 11:06DirkJan Wolfert
Bereid je reis goed voor, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Bereid je reis goed voor, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Reisorganisaties draaien op volle toeren en boekingswebsites zijn drukker dan ooit. Heb jij je reis al voorbereid? Als het een tijdje geleden is dat je op vakantie bent geweest, hebben we enkele cruciale tips voor je.

1. Reis eerst vanuit je zetel
Begin je vakantieplezier al thuis. Lees reisgidsen uit de bibliotheek of leen ze van vrienden die je bestemming hebben bezocht. Online vind je actuele inspiratie op bekende sites zoals Tripadvisor en persoonlijke blogs van reizigers. Plan je reisschema, maar laat ook ruimte voor spontane avonturen. Je gaat immers op reis om te ontspannen en verrast te worden.

2. Maak je reisdocumenten in orde
Controleer enkele maanden voor je reis of je een internationaal paspoort, visum of inentingen nodig hebt. Kijk op de overheidswebsite voor reisadviezen, vooral voor landen met onrust of natuurrampen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt.

3. Regel je reisverzekering
Kijk na welke dekkingen je hebt via je mutualiteit en zorgverzekering. Een reisbijstandsverzekering kan nuttig zijn voor noodgevallen, terwijl een annulatieverzekering en bagageverzekering handig zijn voor onverwachte situaties. Als je twijfelt, neem contact op met een verzekeringsadviseur.

4. Bereid je portemonnee voor
Controleer of je bank- en kredietkaarten bruikbaar zijn in je vakantieland. Overweeg om je dagelijkse betaallimiet tijdelijk te verhogen. De app Xe Currency Converter kan je helpen om snel valuta om te rekenen naar euro's.

5. Met de auto? Wees vooruitziend
Als je met de auto reist, zorg dan dat deze in goede staat is. Laat een professionele check-up doen bij de garage. Plan je route vooraf en wees op de hoogte van files, tolwegen en lage-emissiezones. Het magazine AutoGids biedt handige overzichten per land.

6. Slim inpakken
Maak een duidelijke paklijst en neem alleen mee wat je echt nodig hebt. Vergeet niet dat je bijna overal ter wereld de was kunt (laten) doen. Spullen zoals handdoeken en bergschoenen kun je vaak ter plaatse huren. Overweeg e-books om ruimte te besparen in je bagage.

7. Verzamel reisherinneringen
Neem je fototoestel mee of zorg voor voldoende geheugen op je smartphone. Gebruik de reisapp Polarsteps om je ervaringen bij te houden. Een reisdagboek is ook een geweldige manier om herinneringen te verzamelen. Noteer anekdotes, plak toegangskaartjes en andere souvenirs in.

Goede reis!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De inboedelverzekering is een onmisbare verzekering voor ieder huishouden

Is een inboedelverzekering wel echt nodig?

Dinsdag 09 juli 2024 09:15

Een inboedelverzekering is absoluut onmisbaar, ook al wordt het belang ervan soms onderschat. Vaak wordt gedacht dat de inboedel weinig waarde heeft, maar dat is een misvatting. Waarom is een inboed...

Lees meer
Onderverzekering bij woningbrand kan grote financiële gevolgen hebben.

Het gevaar van onderverzekering van opstal en inboedel

Dinsdag 25 juni 2024 12:13

Ondanks het belang van het verzekeren van onze bezittingen, is onderverzekering een probleem dat veel huiseigenaren en huurders over het hoofd zien. Deze onderschatting kan leiden tot grote financi...

Lees meer

Auto lenen voor vakantie: wie is aansprakelijk bij schade?

Maandag 24 juni 2024 21:11

De zomer staat voor de deur en voor velen betekent dat vakantie. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van Nederland dit jaar met de auto op vakantie gaat. Maar wat als je zelf geen auto hebt? Mag...

Lees meer
Let op het gebruik van elektrische apparaten in je woning

Voorkom woningbrand door veilig gebruik van elektrische apparaten

Maandag 13 mei 2024 13:48

Wist je dat veel woningbranden ontstaan door onzorgvuldig gebruik van elektrische apparaten? Volgens verzekeraars is de helft van alle woningbranden te wijten aan elektrische apparatuur, met de wasd...

Lees meer