Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Kleine stijging energierekening in 2017 verwacht

Vrijdag 11 november 2016 15:23Margot Boesveld

 

De energierekening van huishoudens gaat volgend jaar voor het eerst in lange tijd omhoog, in plaats van omlaag.

Consumenten met een variabel energiecontract vanaf 1 januari gemiddeld ongeveer 20 euro per jaar meer kwijt. Ten opzichte van een contract met een vaste looptijd (vaste tarieven) betalen mensen met een variabel contract ca. € 200,- tot € 400,- op jaarbasis meer aan hun energierekening. Daarnaast is er veel onrust op de markt. De verwachting is dat de inkoopprijzen - en daarmee de consumentenprijzen - ook op termijn zullen stijgen.
 

Lange tijd dalende energierekening, nu weer omhoog

Sinds 2014 was en over het algemeen een dalende tendens en zakten de energielasten voor Nederlandse huishoudens flink. Een gemiddeld gezin, dat 3500 kilowattuur stroom en 1500 m3 gas verbruikt, ging er sindsdien op de energienota meer dan 200 euro op vooruit. Helaas is dit in 2017 niet meer het geval en wordt er een prijsstijging verwacht. Daardoor zetten meer mensen de tarieven voor langere tijd vast.

Onrustige oliemarkt

Door de stijgende gasprijzen gaan de tarieven voor consumenten nu weer wat omhoog. Eerder deze week meldde het Zeeuwse energiebedrijf Delta al dat de inkoopprijzen van energie voor het eerst sinds jaren weer aan het oplopen zijn. Bij Delta betalen huishoudens met ingang van januari ook iets meer per jaar. De OPEX landen zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een productieverlaging. 

Gasprijs blijft onder druk

De wereldwijde gasprijzen blijven in de nabije toekomst onder druk staan. Die voorspelling doet de topvrouw van Shell Nederland, Marjan van Loon, dinsdag op een Europese gasconferentie in Den Haag. Enerzijds groeit volgens haar het aanbod van gas, terwijl anderzijds de vraag achterblijft. Volgens Van Loon zal de concurrentie op de gasmarkt toenemen. Vooral de ontwikkelingen in Azië moeten daarbij nauwlettend in de gaten worden gehouden.In Europa kampen fossiele brandstoffen met een imagoprobleem, wat de vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas in de weg zit. Volgens Van Loon is het zelfs zo dat Nederlanders van hun gasaansluiting af willen, ten gunste van hernieuwbare energiebronnen.

Wanneer heeft u een variabele energieprijs?

U kunt op twee manieren een variabele energieprijs hebben:

  1. U bent langer dan 5 jaar niet overgestapt en u heeft al jarenlang dezelfde energieleverancier.
  2. U bent wel overgestapt, maar de contractperiode van uw energiecontract is al enige tijd voorbij.

Meer over gasprijs en energierekening

 

PERSBERICHT: Meer consumenten zetten energietarieven voor langere tijd vast

 

Wat heeft de ruwe olieprijs met gas te maken

7 feiten en fabels energiemarkt

Meer over de olieprijs en gasprijs

Kleine stijging energierekening verwacht

 

 

 

 

Bron: Radar en NU.nl

 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over