Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Merendeel woningzoekers alleen geïnteresseerd in energiezuinig huis

Donderdag 28 september 2023 09:08Frank van de Ven
Ruim 1.100 mensen die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten, willen een woning met label A of hoger blijkt uit het onderzoek.

Ruim 1.100 mensen die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten, willen een woning met label A of hoger blijkt uit het onderzoek.

De meeste woningzoekers willen alleen energiezuinige huizen met een hoog energielabel, blijkt uit onderzoek. Ruim 1.100 mensen die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten, werden aan de tand gevoeld. Sommige ondervraagden willen alleen een woning met label A of hoger blijkt uit het onderzoek.
 
Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau DVJ Insights in opdracht van ING. Energielabels gaan van A tot en met G. Deze labels geven aan hoe energiezuinig een woning is. Woningen met het label G zijn het minst energiezuinig. Huizen met de labels A, B en C zijn het meest energiezuinig en duurzaam. Het allerhoogste label is A++++. Een ruime meerderheid - 86 procent van de ondervraagden - vindt dat een woning minstens energielabel C moet hebben. Drie op de tien ondervraagden zegt niet eens te kijken naar woningen met een lager label dan A.

Veel mensen willen volgens ING een hoog energielabel om kosten te besparen. Een energiezuinige woning verbruikt minder gas dan een woning met een laag label. Sinds de oorlog in Oekraïne is gas flink duurder geworden. Ook wooncomfort en het milieu zijn belangrijke redenen om voor een energiezuinige woning te kiezen of om verduurzamingsmogelijkheden te verkennen.  Dit kan bijvoorbeeld door de woning te isoleren of door zonnepanelen te installeren. Dergelijke maatregelen verhogen de woningwaarde.
 

Isoleren de eerste stap naar verduurzaming

Veel ondervraagden zijn bereid om extra te betalen voor een woning met het label C of hoger, aldus ING. De meerderheid wil hiervoor tussen de 2,5 procent en 7,5 procent meer neerleggen. Woningverduurzaming begint vaak met isolatie. Door te voorkomen dat de warmte via de muren of het dak verdwijnt, is het zaak om je huis goed te isoleren. Woningisolatie verhoogt het wooncomfort en is een mooi begin van een duurzamer leven.

Onze partner Isolatie Centraal is gespecialiseerd in verschillende isolatietechnieken. Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek aan met Isolatie Centraal om je mogelijkheden te ontdekken.
 
Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

De natuurtoets was eerder dit jaar in het nieuws, omdat er voortaan strengere regels voor gelden. Alle vleermuissoorten zijn beschermd, omdat ze een belangrijke rol in het ecosysteem spelen.

Hoe zit het met die natuurtoets als je jouw bestaande huis wilt isoleren?

Maandag 25 september 2023 10:39

‌De Raad van State bepaalde deze zomer dat er bij het isoleren van bestaande huizen een grondige natuurtoets moet plaatsvinden om vleermuizen te beschermen. Die toets was eigenlijk al verplicht...

Lees meer
Het verduurzamen van je woning begint meestal bij isoleren. In dit blog geven we nuttige tips over isolatie en ontdek je hoe je zonder een cent uit te geven je energierekening verlaagt.

Doorpakken op Duurzame Dinsdag! Isolatie eerste stap woningverduurzaming

Dinsdag 05 september 2023 10:45

‌Dinsdag 5 september 2023 gaat de boeken in als Duurzame Dinsdag en dat betekent dat er extra wordt stilgestaan bij het belang van verduurzaming. Door bijvoorbeeld je woning op te knappen, kun ...

Lees meer
Problemen ontstaan vooral wanneer purschuim (polyurethaan) in aanraking komt met water waardoor een chemische reactie tot stand komt. Zo’n reactie zorgt voor het ontstaan van een Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS).

Per 2024 strengere regels voor gebruik purschuim bij isolatiewerkzaamheden

Donderdag 08 december 2022 09:20

‌Vanaf 1 januari 2024 wil woonminister Hugo de Jonge de regels voor het gebruik van purschuim strenger maken. Daarnaast pleit de minister voor de komst van een meldpunt voor mensen die gezondhe...

Lees meer
Elke isolatiemethode is maatwerk omdat geen woning hetzelfde is en daarom is een huisbezoek noodzakelijk. Als een isolatie-expert jouw huis kan bekijken, weet hij welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Ontdek welke isolatievorm het beste past bij jouw specifieke situatie

Donderdag 10 november 2022 09:36

‌‌Op het gebied van isolatie is veel mogelijk en gelukkig is er meer aandacht voor deze manier van woningverduurzaming. De Vastelastenbond is groot voorstander van isoleren omdat het direc...

Lees meer