Gratis adviesgesprek
isolatie aanvragen

Woningisolatie: effectief en duurzaam

Je huis isoleren, is de beste manier om je energierekening te verlagen. Vaak begint woningverduurzaming met isolatie. Door bijvoorbeeld je vloer te isoleren, verhoog je direct het wooncomfort terwijl je tegelijkertijd je energierekening verlaagt.

De voordelen van het isoleren van jouw woning

Isolatie is voordeliger dan de plaatsing van zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast verdien je deze investering dankzij de hoge energietarieven snel terug. Zelfs wanneer je woning al geïsoleerd is, zijn er mogelijkheden om een stapje verder te gaan. Via de Vastelastenbond kun je geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen om de mogelijkheden van isolatie te bespreken.

Voordelen woningisolatie:

 • Directe besparing op energiekosten
 • Investering snel terugverdiend
 • Waardestijging van jouw woning
 • Beter energielabel
 • Verhoging van het wooncomfort

Zo werkt het:

 1. Vul je gegevens in.
 2. Wij nemen telefonisch contact met je op om een vrijblijvende inspectieafspraak in te plannen.
 3. Verwelkom een isolatiespecialist bij je thuis
 4. Ontvang een maatwerkofferte.
 5. De offerte is 60 dagen geldig en geheel vrijblijvend.
 6. Als je akkoord geeft, plant een expert een moment in voor de klus.
Als je jouw gegevens invult, neemt een isolatie-expert contact met je op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Je ontvangt vervolgens een offerte op maat. Deze is uiteraard ook geheel vrijblijvend.
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat is het bouwjaar van jouw woning?
Wat voor type woning is het?
Aanvraag betreft
Hoe kunnen we contact met je opnemen?

Veelgestelde vragen

Wat is R-waarde? + -

Er zijn veel soorten isolatiemateriaal in omloop, met ieder hun eigen toepassing. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke isolatiesterkte, die uitgedrukt wordt in de R-waarde. De regel is, dat hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal is in warmte-isolatie. Staart u zich echter niet blind op deze R-waarde, want factoren als overmatige ventilatie (spleten, kieren) en vocht spelen een belangrijke rol in het verlies van warmte.

Welke materialen worden voor spouwmuurisolatie gebruikt? + -

Vereniging de Vastelastenbond werkt met partijen die niet-schadelijke materialen gebruiken zoals EPS parels en Supafil. Dit geldt voor spouwmuur- en dakisolatie.

Voor spouwmuurisolatie gebruikt de samenwerkende partij Supafil en EPS parels. In eerste instantie zal er gebruik worden gemaakt van EPS parels, maar als dat niet kan gebruikt men Supafil.

EPS parels
EPS staat voor Expanded PolyStyrene (geëxpandeerd poly-styreen), maar wordt in de volksmond vaak piepschuim of tempex genoemd.

De gebruikte EPS parels noemt men ook wel 'thermoparels' omdat ze vanwege hun hoge isolatiewaarde warmte goed vasthouden. De parels zijn grijs van kleur, ongevoelig voor vocht en het materiaal kan vrijwel eindeloos hergebruikt worden.

 • HR++ EPS parels hebben een hoge isolatiewaarde en zorgen voor een grote besparing op jouw energierekening;

 • De isolatieparels zijn waterafstotend en voorkomen vochttransport van binnen naar buiten;

 • De temperatuur van de binnenmuren stijgt, waardoor het binnen warmer aanvoelt;

 • HR++ EPS parels zorgen voor een lage luchtvochtigheid in uw woning en dat voorkomt condens- en schimmelvorming.

Supafil
Supafil is een duurzame inblaaswol met thermische en akoestische eigenschappen. Het is een duurzaam product dat voor tachtig procent uit gerecycled glas bestaat. Supafil is brandwerend en reguleert de vochthuishouding in een spouwmuur of verloren zolder. Daarnaast is het een zuivere wolsoort. Dat betekent dat het niet bijdraagt aan corrosie van metalen onderdelen.

Wat is de R-waarde in mijn woning? + -

De R-waarde voor jouw woning is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de mogelijke isolatiedikte en het aantal vierkante meters. Het isolatiebedrijf kan je voorzien van deze informatie. Het materiaal waar de Vastelastenbond mee werkt heeft onderstaande indicatie:

Isolatiedikte (mm in Spouw) Rd (m2.k/W)
50 mm 1,45
60 mm 1,75
70 mm 2,05
Kan ik ook bij jullie terecht voor dak-, bodem- en vloerisolatie? + -

Als je doorgeeft welke isolatievorm jouw interesse heeft, dan zorgen wij ervoor dat er iemand bij je langskomt om jou te adviseren. Geef je voorkeur telefonisch door via 040-7200200.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.