Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Ontdek welke isolatievorm het beste past bij jouw specifieke situatie

Donderdag 10 november 2022 09:36Frank van de Ven
Elke isolatiemethode is maatwerk omdat geen woning hetzelfde is en daarom is een huisbezoek noodzakelijk. Als een isolatie-expert jouw huis kan bekijken, weet hij welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Elke isolatiemethode is maatwerk omdat geen woning hetzelfde is en daarom is een huisbezoek noodzakelijk. Als een isolatie-expert jouw huis kan bekijken, weet hij welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

‌Op het gebied van isolatie is veel mogelijk en gelukkig is er meer aandacht voor deze manier van woningverduurzaming. De Vastelastenbond is groot voorstander van isoleren omdat het direct effect heeft en relatief voordelig is. Zo verhoogt vloerisolatie het wooncomfort meteen en zorgt spouwmuurisolatie al snel voor een lagere energierekening. De keuze is groot dus kan het lastig zijn om te weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren. Wij helpen je op weg!

Elke isolatiemethode is maatwerk omdat geen woning hetzelfde is en daarom is een huisbezoek noodzakelijk. Als een isolatie-expert jouw huis kan bekijken, weet hij welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Onze partner Isolatie Centraal komt graag geheel vrijblijvend langs op een moment wanneer het jou uitkomt om te kijken welke manier van isoleren het beste bij jou past. Er is zoals gezegd veel mogelijk op isolatiegebied en daarom zetten we de meest gebruikte technieken voor je op een rijtje.


Spouwmuurisolatie

Wanneer je de ruimte tussen de spouwmuren isoleert, bespaar je tot wel dertig procent op je energierekening. Deze methode is echter niet geschikt voor woningen die voor 1925 zijn gebouwd. Deze huizen hebben namelijk geen spouw. Spouwmuurisolatie is wel geschikt voor:
 
 • Woningen tussen 1982 en 2000. Deze huizen hebben meestal al isolatie in de spouwmuur, maar deze is vaak verzakt of te dun. Isolatie Centraal gebruikt in zulke gevallen Centrafoam, zodat je alsnog kunt isoleren.
 • Woningen die met dampopen verf behandeld zijn.
Spouwmuurisolatie kun je niet toepassen bij:
 
 • Woningen die met reguliere verf bewerkt zijn.
 • Huizen met een houten skeletbouw.
 • Panden met gestucte en geglazuurde stenen.


Vloer- en bodemisolatie

Bij vloerisolatie wordt de onderkant van je vloer met hoogwaardig materiaal bedekt zodat voorkomen wordt dat de kou uit de kruipruimte in je vloer blijft hangen. Deze techniek levert direct meer wooncomfort op, want de vloertemperatuur stijgt met circa twee tot vier graden Celsius. Een ander groot voordeel is dat je met deze isolatiemethode tien tot twintig procent op je gasrekening bespaart. Dit zijn de vereisten:
 
 • De woning moet een kruipruimte hebben van minimaal dertig centimeter hoog bij bodemisolatie. Bij vloerisolatie moet die vijftig centimeter zijn.
 • Bij een houten vloer moet dampopen geïsoleerd worden.
   
Vloer- en bodemisolatie is niet geschikt voor:
 
 • Vochtige kruipruimtes, omdat deze niet op alle manieren geïsoleerd kunnen worden.
   

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak is pure noodzaak. Bijna dertig procent van alle warmte van een woning gaat via het dak verloren. Dakisolatie voorkomt warmtelekken. Deze huizen zijn geschikt voor dakisolatie:
 
 • Woningen met schuine daken die voor 1980 zijn gebouwd - of niet over dakisolatie beschikken - kunnen geïsoleerd worden.
 • Woningen met platte daken die voor 1980 zijn gebouwd - of niet over dakisolatie beschikken – kunnen geïsoleerd worden.         
   

Na-na-isolatie

Bij na-na-isolatie spuit je isolatieschuim (CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich probleemloos met het bestaande materiaal. Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Als het schuim namelijk te dun is, hardt het namelijk niet goed uit. Te dik schuim zorgt er dan weer voor dat de druk te hoog is waardoor de gevel kan beschadigen bij het uithardingsproces. Na-na-isolatie is toepasbaar bij:
 
 • Huizen waarvan de spouwmuur al is geïsoleerd tijdens de bouw.
 • Woningen waarvan de spouwmuur al is geïsoleerd, maar gebreken heeft.
   

Conclusie

Niet elke isolatietechniek is dus overal toepasbaar. Benieuwd welke isolatiemethode voor jou werkt? Vraag dan vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan met een expert van Isolatie Centraal. Tijdens een verkennend telefoongesprek stelt de expert jou een aantal vragen om te achterhalen of jouw woning te isoleren is.

Als isolatie voor jouw huis mogelijk is, plant de isolatiespecialist een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Een adviseur controleert tijdens de afspraak de woning en stelt een offerte op. Uiteraard ook geheel vrijblijvend! Deze offerte blijft zestig dagen na uitgifte geldig.
Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Zuidema

Waarom hoor ik nooit iets over een airco verwarming, dit is toch een systeem waar je veel gas op kunt besparen, vooral samen met zonnepanelen. Graag zou ik hier meer over willen weten.
Met vriendelijke groet.

Vrijdag 25 november 2022 17:50

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 28 november 2022 08:43
Dat is een interessante vraag en onderwerp. We gaan hiermee aan de slag! Binnenkort leest u een blog over dit thema op onze site.

Plomp

muren impregneren aan de buiten kant als de muren goed droog zijn .

Vrijdag 25 november 2022 09:50

Plomp

kan een verschil in zitten van ongeveer 2000 €

Vrijdag 25 november 2022 09:47

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Als huurders subsidie aanvragen, krijgt de verhuurder volgens het plan van D66 zes weken de tijd om te reageren. Wanneer de huurbaas niet met een eigen voorstel komt en geen zwaar wegende redenen heeft om niet akkoord te gaan met het plan,

Tweede Kamer wil huurders macht geven om isolatieplannen woning door te voeren

Dinsdag 08 november 2022 09:40

‌De Tweede Kamer wil huurders van particuliere woningen motiveren om over isolatie na te denken en zelf met ideeën te komen om hun woning te verduurzamen. Deze plannen moeten verplicht uitgevo...

Lees meer
Met na-na-isolatie til je de verduurzaming van je huis naar een nóg hoger niveau. Dirk-Jan Wolfert: “Met het na-na isoleren van de spouwmuur is een flinke stap naar een lagere energierekening gezet!”

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan deel 4: de voordelen van na-na-isolatie

Donderdag 20 oktober 2022 12:30

‌ Woningisolatie is een goede manier om de steeds verder oplopende energierekening aan te pakken, weet directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Sinds 2019 is hij druk bezig om zijn hui...

Lees meer
In slecht geïsoleerde woningen valt de meeste winst te behalen. Investeringen in woningverduurzaming verdien je in 1 tot 6 jaar terug.

Terugverdientijd woningisolatie door torenhoge energieprijzen drie keer korter

Donderdag 18 augustus 2022 11:53

‌ Woningisolatie is interessanter dan ooit nu blijkt dat de terugverdientijd van deze investering flink verkort is. Onderzoek van CE Delft en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE...

Lees meer
Wees er snel bij als je wilt isoleren. Als het kouder wordt, stromen de aanvragen binnen en hebben isolatiebedrijven het razend druk.

Waarom je juist nu voor isolatie moet kiezen

Woensdag 15 juni 2022 10:04

‌Als je er in de winter warmpjes bij wilt zitten, is het nu tijd om voor isolatie te kiezen! Voorkom dat je in een wachtrij belandt en schakel direct de hulp in van een isolatie-expert. Als het...

Lees meer