Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Inbraak Monitor: Voorkom ongenode gasten en beveilig je woning tegen inbraak

Maandag 24 oktober 2022 12:56Frank van de Ven
Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Met de feestdagen in het vooruitzicht breekt er een leuke tijd aan voor veel mensen die de gezelligheid opzoeken bij hun familie. Helaas is dit ook de tijd waarop het dievengilde zich het meest verheugt. Bijeenkomsten bij familie zorgen ook voor lege huizen én daar valt juist voor inbrekers veel te halen. Je zit er misschien niet op te wachten maar dit is dé tijd bij uitstek om je verzekeringen onder de loep te nemen! Zo weet je precies wat er vergoed wordt na diefstal.

Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe. De verzekeraar wil bij een claim dat je een bewijs van aangifte kunt laten zien. In deze zeven aandachtspunten geven we aan waarop je moet letten.
 

1. Dit is de favoriete werktijd van inbrekers

De meeste diefstallen vinden plaats tussen 16.00 en 21.00 uur. De feestdagen zijn de favoriete data voor het dievengilde omdat in deze periode veel mensen van huis zijn. De kerstdagen, de jaarwisseling en Pasen zijn favoriet bij inbrekers. Familieverplichtingen zorgen voor veel lege huizen.
 

2. Onderzoek hoeveel jouw verzekeraar uitkeert

Loop je verzekering goed na. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, mocht er bij je ingebroken worden. Lang niet alle verzekeraars keren het standaardbedrag uit dat je voor je geliefde spullen betaalde. Veel verzekeringen keren uit volgens de veertig procent regeling. Dit houdt in dat ze de dagwaarde uitbetalen als die lager is dan veertig procent van de nieuwwaarde.
 

3. Is diefstal uit jouw auto wel verzekerd?

Staat jouw auto op de oprit en worden er waardevolle spullen uit gestolen? Kijk dan goed wat er precies vergoed wordt. Wanneer je een aanvullende buitenhuisdekking hebt afgesloten, zit je goed. Mocht dat niet zo zijn, dan loont het de moeite om je verzekering na te lopen. Diefstal uit een afgesloten schuur of berging is bij alle verzekeraars gedekt, maar soms geldt ook hierbij een maximale schadevergoeding.
 

4. Heb jij scherp hoeveel contant geld wordt vergoed?

Mocht je cash in huis hebben, houd er dan rekening mee dat er slechts een maximaal bedrag vergoed wordt bij diefstal. Er zijn maar weinig verzekeraars die een vergoeding uitkeren wanneer contant geld uit een woning ontvreemd wordt. Deze verzekeraars keren bij diefstal van contant geld een maximum van 1.250 euro uit.
 

5. Weet jij welke spullen beperkt gedekt worden?

Elektronica en sieraden worden maar beperkt gedekt. De meeste inboedelverzekeraars maken geen onderscheid tussen audiovisuele apparatuur en computerapparatuur. Deze verzekeraars gooien deze inboedel feitelijk op één hoop.
  • Cash: Heb je cash in huis? De maximale vergoeding van contant geld is 1.250 euro en slechts een aantal verzekeraars vergoedt dit maximumbedrag.
  • Elektronica: Beperkt gedekt.
  • Sieraden: Beperkt gedekt.
  • Spullen uit je auto: Soms zelfs helemaal niet verzekerd of je moet hiervoor de aanvullende buitenshuisdekking afsluiten.
  • Inbraakschade zoals deuren: Alles wat vastzit aan je huis en wat je dus niet kunt meenemen, hoort bij het woonhuis en valt onder de opstalverzekering.


6. Wat wordt vergoed bij diefstal in een studentenhuis?

Woon je in een studentenhuis en heb je een inboedelverzekering afgesloten? Controleer dan of inboedelverzekeraars een zogenoemde binnenbraakclausule hebben ingebouwd. Diefstal is dan enkel gedekt wanneer er sporen van braak zijn aan de kamer. Als je de deur van je kamer niet op slot deed, waarna er spullen ontvreemd werden, wordt dit niet vergoed. Je bent hier namelijk niet voor verzekerd.  
 

7. Voldoet jouw alarmsysteem aan keurmerken?

Als je woning aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of de Borg-norm voldoet, kun je korting krijgen op je premie. In de loop der jaren is het aantal inboedelverzekeraars dat korting geeft vanwege deze certificeringen gedaald. Daarvoor in de plaats zijn andere kortingsgronden gekomen zoals de plaatsing van een specifiek alarmsysteem.
 
Maak het inbrekers niet te makkelijk
  • Check het inbraakrisico in jouw wijk op de InbraakBarometer
  • Sluit de ramen en draai de deuren op slot als je (even) weggaat
  • Laat je sleutels niet aan de binnenkant van de geur zitten
  • Een tijdschakelaar verlicht je huis wanneer je niet thuis bent
  • Meld je aan voor een Whatsapp buurtpreventie groep
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit h...

Lees meer
De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40

‌Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschil...

Lees meer
De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07

‌‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in...

Lees meer
Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer