Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27Frank van de Ven
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit het assortiment. Moederbedrijf Zilveren Kruis beaamt deze beslissing in het Reformatorisch Dagblad.
 
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Deze behandelingen zitten onder de noemer 'medisch specialistische zorg' in het basispakket van zorgverzekeringen. In de wet is echter ook opgenomen dat mensen met ethische bezwaren deze vormen van zorg kunnen uitsluiten.
 
Directeur Jos Leijenhorst van Pro Life legt uit waarom besloten is deze zorg alsnog aan te bieden in het pakket: "‘Waarom we dit veranderen? Niet omdat we hier anders over zijn gaan denken. Maar om te zorgen dat uitsluitingen voor vergoedingen niet langer een drempel vormen. We zien dat onze keuzes soms leiden tot voor- en tegenstanders. Ook christenen kunnen verschillend denken over het uitsluiten van vergoedingen". 
 

Zorgtoeslag stijgt

Recentelijk kwam in het nieuws dat de zorgtoeslag omhoog gaat. De basisverzekering gaat volgend jaar ongeveer 147 euro per maand kosten. Dat komt neer op een stijging van grofweg 19 euro. Om lagere inkomens te steunen met deze tariefwijziging  gaat de zorgtoeslag omhoog.
 
Nu ontvangen gezinnen maximaal 211 euro per maand aan zorgtoeslag. Dat bedrag stijgt volgend jaar volgens bronnen van RTL Nieuws eenmalig met in totaal 412 euro. Dat is omgerekend zo’n 34 euro per maand. Deze verhoging van ongeveer 16 procent is bedoeld voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen van circa 23.000 euro of lager.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40

‌Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschil...

Lees meer
De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07

‌‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in...

Lees meer
Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer