Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Nederlanders gaven vorig jaar 11 miljard euro uit aan woningverduurzaming

Dinsdag 28 maart 2023 09:31Frank van de Ven
Huishoudens kiezen voor verduurzaming omdat ze op hun energierekening wilden besparen. Zonnepanelen en isolatie waren de populairste toepassingen blijkt uit onderzoek.

Huishoudens kiezen voor verduurzaming omdat ze op hun energierekening wilden besparen. Zonnepanelen en isolatie waren de populairste toepassingen blijkt uit onderzoek.

Er is vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan woningverduurzaming en dat is 30 procent meer dan er in 2021 aan energiebesparende maatregelen werd besteed. Huishoudens kozen voor verduurzaming omdat ze op hun energierekening wilden besparen. Zonnepanelen en isolatie waren de populairste toepassingen blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Multiscope. In 2021 werd circa 8,6 miljard euro aan verduurzaming uitgegeven. Het meeste geld ging naar verduurzamen met zonne-energie, dit was 38 procent van het totaalbedrag. Aan isolatie werd 37 procent van het totaalbedrag besteed.
 
Huishoudens met zonnepanelen kunnen stroom die ze niet gebruiken, terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het net raakt door de stijgende populariteit van zonnepanelen steeds vaker vol. Stroom terugleveren kan dan tijdelijk niet. Netbeheerder TenneT wil tot en met 2031 ruim 10 miljard euro investeren in het vergroten van de capaciteit om problemen als deze op te lossen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

De hoge gasprijs heeft de interesse in woningverduurzaming aangewakkerd. Een hybride warmtepomp werkt goed in combinatie met een cv-ketel.

Verkoop warmtepompen steeg met 37 procent in 2022

Maandag 30 januari 2023 14:02

‌In Nederland werden vorig jaar 100.000 warmtepompen verkocht en dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met 2021. Ondanks de oplopende populariteit van warmtepompen blijft de &lsquo...

Lees meer
Volgens het onderzoek - Gasmonitor genaamd – schaften in 2020 consumenten 428.000 cv-ketels aan.

Onderzoek wijst uit dat cv-ketel meest verkochte verwarmingsapparaat is

Maandag 05 september 2022 15:24

‌ Vorig jaar gingen 431.000 cv-ketels over de toonbank in Nederland waardoor de cv-ketel het meest verkochte verwarmingsapparaat blijft. Deze apparatuur werd zelfs beter verkocht dan het jaa...

Lees meer

Podcast over vergrote impact energielabel dankzij energiecrisis

Woensdag 27 juli 2022 16:51

‌ De stijgende energierekening heeft de interesse in het energielabel flink vergroot, stelt directeur Ron van den Berk van taxatiebedrijf Taxatiepro. In de elfde aflevering van ‘Onderaan d...

Lees meer
In de huidige woningmarkt is de rol van het energielabel steeds groter geworden.

'Energiecrisis heeft interesse in energielabel vergroot'

Maandag 25 juli 2022 08:39

‌ De populariteit van energielabels is flink gestegen sinds de energiecrisis gaande is. Steeds meer woningzoekers nemen de duurzaamheid van een huis mee in hun aankoopbeslissing. Woningen me...

Lees meer