Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Verkoop warmtepompen steeg met 37 procent in 2022

Maandag 30 januari 2023 14:02Frank van de Ven
De hoge gasprijs heeft de interesse in woningverduurzaming aangewakkerd. Een hybride warmtepomp werkt goed in combinatie met een cv-ketel.

De hoge gasprijs heeft de interesse in woningverduurzaming aangewakkerd. Een hybride warmtepomp werkt goed in combinatie met een cv-ketel.

In Nederland werden vorig jaar 100.000 warmtepompen verkocht en dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met 2021. Ondanks de oplopende populariteit van warmtepompen blijft de ‘ouderwetse’ cv-ketel nog altijd het meest geïnstalleerde verwarmingstoestel. In 2022 werden er 440.000 stuks van verkocht en dat is 2 procent meer dan het jaar ervoor.

De verkoopcijfers van deze systemen zijn afkomstig van Techniek Nederland die zich baseerde op basis van cijfers van de Nederlandse Verwarmingsindustrie en het Trendrapport Warmtepompen. De hoge gasprijs heeft de interesse in woningverduurzaming aangewakkerd.

Een hybride warmtepomp werkt goed in combinatie met een cv-ketel. Techniek Nederland verwacht dat de verkoop van cv-ketels de komende jaren gelijk zal blijven. Op de lange termijn is de voorspelling dat de verkoop van deze verwarmingssystemen daalt.
 

Versnelde verkoop warmtepompen

Nieuwbouwwoningen gaan van het gas af en ook in de bestaande bouw worden steeds meer woningen aardgasvrij gemaakt. Die huizen krijgen een warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet.
 
Vanaf 2026 zijn huiseigenaren bij de vervanging van hun cv-ketel verplicht om minimaal een hybride warmtepomp te installeren. De verkoop van hybride warmtepompen zal dan flink stijgen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Volgens het onderzoek - Gasmonitor genaamd – schaften in 2020 consumenten 428.000 cv-ketels aan.

Onderzoek wijst uit dat cv-ketel meest verkochte verwarmingsapparaat is

Maandag 05 september 2022 15:24

‌ Vorig jaar gingen 431.000 cv-ketels over de toonbank in Nederland waardoor de cv-ketel het meest verkochte verwarmingsapparaat blijft. Deze apparatuur werd zelfs beter verkocht dan het jaa...

Lees meer

Podcast over vergrote impact energielabel dankzij energiecrisis

Woensdag 27 juli 2022 16:51

‌ De stijgende energierekening heeft de interesse in het energielabel flink vergroot, stelt directeur Ron van den Berk van taxatiebedrijf Taxatiepro. In de elfde aflevering van ‘Onderaan d...

Lees meer
In de huidige woningmarkt is de rol van het energielabel steeds groter geworden.

'Energiecrisis heeft interesse in energielabel vergroot'

Maandag 25 juli 2022 08:39

‌ De populariteit van energielabels is flink gestegen sinds de energiecrisis gaande is. Steeds meer woningzoekers nemen de duurzaamheid van een huis mee in hun aankoopbeslissing. Woningen me...

Lees meer
Dirk-Jan Wolfert: “Je kunt je stroom- en gasverbruik verminderen door je gedrag aan te passen. Zo kun je de thermostraat een graadje lager zetten en stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact halen.

Voorspelling verloop energiecrisis: ‘Wapen je tegen de koude wintermaanden en isoleer’

Woensdag 29 juni 2022 16:35

‌De energiemarkt is volop in beweging nu de oorlog in Oekraïne nog niet ten einde is en Rusland de gaskraan steeds verder dichter draait. Deze ontwikkelingen zijn van grote invloed op de E...

Lees meer