Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Spaarrekening huishoudens stokt na coronacrisis opnieuw

Woensdag 06 juli 2022 08:41Frank van de Ven
Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging het eerste kwartaal van dit jaar vooral op aan het betalen van rekeningen.

Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging het eerste kwartaal van dit jaar vooral op aan het betalen van rekeningen.

Nederlandse huishoudens spaarden in het eerste kwartaal van 2022 minder dan het jaar ervoor blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging op aan het betalen van rekeningen. Naast de gestegen prijzen van onder meer de energierekening en dagelijkse boodschappen ging het salaris ook op aan leuke dingen. Door de versoepeling van de strenge coronaregels was er veel meer mogelijk op het vlak van recreatie.

Begin dit jaar zetten huishoudens gezamenlijk zo’n 11 miljard euro op de spaarrekening terwijl dit een jaar eerder nog 19,7 miljard euro was. Een verschil van 8,7 miljard euro. Bij het onderzoek keek het CBS naar het beschikbaar inkomen minus de consumptieve bestedingen van huishoudens.

Het beschikbaar inkomen lag in het eerste kwartaal van dit jaar 7,1 miljard euro hoger dan begin 2021. Daar stond dan weer tegenover dat huishoudens 15,8 miljard euro meer uitgaven. Het gestegen uitgavenpatroon is voor een derde te wijten aan de inflatie.


Inflatie energie en water

De inflatie dreef de bestedingen met 4,9 miljard euro op. Vooral voor energie en water betalen consumenten aanzienlijk meer, hoewel er qua hoeveelheid juist minder werd verbruikt. De horeca profiteerde het meest van de versoepelingen. In onder meer cafés en restaurants werd 3,8 miljard euro meer uitgegeven. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Huizenkopers leenden in het tweede kwartaal van 2022 gemiddeld 322.000 voor de aankoop voor een woning, terwijl dat een jaar daarvoor nog 326.000 euro was. Dit geeft een daling van 1,2 procent weer.

Minder hypotheekaanvragen huizenmarkt en daling hypotheekbedrag

Vrijdag 01 juli 2022 11:36

‌Het aantal hypotheekaanvragen is in juni dit jaar met vijfduizend stuks gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook zakte het gemiddelde hypotheekbedrag voor het eerst sinds d...

Lees meer
Vanaf 1 juli veranderen er een aantal zaken die gevolgen hebben voor je vaste lasten. De btw op energie wordt tijdelijk verlaagd bijvoorbeeld.

Vijf financiële veranderingen vaste lasten per 1 juli

Woensdag 29 juni 2022 07:53

‌ Vanaf 1 juli veranderen er een aantal zaken die gevolgen hebben voor je vaste lasten. De btw op energie wordt tijdelijk verlaagd terwijl het minimumloon, de kinderbijslag en de pensioenuit...

Lees meer
Onderzoeksbureau GfK nam de prijzen van verschillende producten onder de loep en constateerde forse prijsstijgingen.

Boodschappen ruim vijftien procent duurder geworden binnen negen maanden

Maandag 27 juni 2022 16:43

‌ Consumenten betalen ruim 15 procent meer voor hun dagelijkse boodschappen. In 9 maanden tijd schoten de prijzen van onder meer melk, brood en margarine de hoogte in. In september vorig jaa...

Lees meer
De Vastelastenbond en TaxatiePro slaan de handen ineen om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen.

Podcast belicht samenwerking Vastelastenbond en Taxatiepro

Woensdag 01 juni 2022 08:59

?De Vastelastenbond en TaxatiePro slaan de handen ineen om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen. Als je bezig bent met je nieuwe woning denk je vaak niet aan allerlei vaste la...

Lees meer