Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Boodschappen ruim vijftien procent duurder geworden binnen negen maanden

Maandag 27 juni 2022 16:43Frank van de Ven
Onderzoeksbureau GfK nam de prijzen van verschillende producten onder de loep en constateerde forse prijsstijgingen.

Onderzoeksbureau GfK nam de prijzen van verschillende producten onder de loep en constateerde forse prijsstijgingen.

Consumenten betalen ruim 15 procent meer voor hun dagelijkse boodschappen. In 9 maanden tijd schoten de prijzen van onder meer melk, brood en margarine de hoogte in. In september vorig jaar betaalde je voor een boodschappenwagen met 55 basisproducten nog 100 euro maar anno 2022 ben je 15,60 meer kwijt voor dezelfde hoeveelheid.

Onderzoeksbureau GfK nam de prijzen van verschillende producten onder de loep en constateerde forse prijsstijgingen. Directeur retail Norman Buysse is pessimistisch over deze ontwikkeling: “Zo haalt de inflatie dit jaar nog makkelijk de 20 procent. Populaire producten zoals een liter halfvolle melk, een half volkoren, tandpasta, bloem, margarine zijn allemaal duurder geworden.”

De tariefwijzigingen gelden voor zowel A-merken als huismerken. Aanbiedingen werden niet meegenomen in het onderzoek. GfK nam 9 supermarkten die samen goed zijn voor bijna 92 procent van de supermarktomzet onder de loep. Het onderzoeksbureau bekeek de prijzen van Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Coop, Dirk, Dekamarkt, Hoogvliet en Plus.


Besparen op je vaste lasten

Boodschappen worden duurder en ook je energierekening schiet de hoogte in. Gelukkig zijn er nog wel vaste lasten waarop je kunt besparen. Je overlijdensrisicoverzekering (ORV) bijvoorbeeld is zeer interessant om na te lopen. Vaak betaal je ten onrechte te veel premie. Overstappen van aanbieder kan je zomaar eens veel besparing opleveren.

Een andere verzekering waarop je kunt besparen, is je autoverzekering. Veel Nederlanders hebben hun heilige koe te duur verzekerd en betalen daardoor onnodig veel geld. Het is interessant om je premie te berekenen om te ontdekken of je kunt besparen op deze verzekering.


Download ons whitepaper

De gevleugelde uitspraak ‘Alles wordt duurder’ komt regelmatig voorbij op verjaardagen, borrels en andere sociale gelegenheden. Je energierekening vliegt omhoog en ook je boodschappen zijn veel duurder geworden. Wat nu? Besparen op je andere vaste lasten is het devies! We helpen je graag op weg met ons Whitepaper. Het begint met het creëren van overzicht waardoor je meer inzicht in je uitgavenpatroon krijgt.

In het Whitepaper tref je praktische tips aan waarmee je op je vaste lasten kunt besparen. Zo kun je ook besparen door je verzekeringen en energiecontract onder de loep te nemen. Mocht je daar echter geen tijd of zin in hebben dan kun je de Vastelastenbond inschakelen. Download hier ons Whitepaper en onderzoek op welke gebieden jij kunt besparen op je vaste lasten.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De Vastelastenbond en TaxatiePro slaan de handen ineen om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen.

Podcast belicht samenwerking Vastelastenbond en Taxatiepro

Woensdag 01 juni 2022 08:59

?De Vastelastenbond en TaxatiePro slaan de handen ineen om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen. Als je bezig bent met je nieuwe woning denk je vaak niet aan allerlei vaste la...

Lees meer
Het afgelopen half jaar zag de Vastelastenbond de energiemarkt in een diepe crisis belanden.

Hoge energierekening stimulans woningverduurzaming via hypotheek

Maandag 09 mei 2022 08:15

‌Woningverduurzaming wordt voor steeds meer huishoudens een stuk interessanter wegens de explosief gestegen gastarieven. Het verduurzamen van huizen gebeurt vaker via de hypotheek. Bij circa dert...

Lees meer
Hypotheekadvies hoeft niet complex, stoffig en ingewikkeld te zijn.

Hypotheekadvies anno 2022: van stoffig naar gezellig

Donderdag 05 mei 2022 08:41

‌Ergens over schrijven, is wat anders dan iets zelf ervaren merkte redacteur Frank van de Ven. Na talloze blogs over hypotheekadvies te hebben getypt, besloot hij om zelf de hulp van Buurtmanne...

Lees meer
Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers.

Energie-update: FAQ naar aanleiding onderzoek variabele tarieven

Donderdag 28 april 2022 15:46

Afgelopen dinsdag publiceerde de Vastelastenbond een onderzoek waaruit bleek dat er grote prijsverschillen waren tussen de variabele gastarieven van verschillende energieleveranciers. Op jaarbasis ko...

Lees meer