Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Netbeheerder Alliander overspoeld door klachtenregen over zonnestroom

Donderdag 03 augustus 2023 09:35Frank van de Ven
Netbeheerder Alliander geeft aan dat er 3.300 klachten over de teruglevering van zonnestroom binnenkwamen dit jaar.

Netbeheerder Alliander geeft aan dat er 3.300 klachten over de teruglevering van zonnestroom binnenkwamen dit jaar.

Naast bedrijven hebben ook consumenten last van een niet goed werkende energietransitie. Dat houdt in mensen hun opgewekte zonnestroom tijdelijk niet kunnen terugleveren aan het stroomnet. Netbeheerder Alliander geeft aan dat het aantal klachten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is verdrievoudigd. Dit jaar kwamen er 3.300 klachten binnen bij de netbeheerder.
 
Een woordvoerder van Alliander geeft aan dat het elektriciteitsnet in de woonwijk “op piekmomenten steeds meer tegen grenzen aanloopt." Bedrijven hebben al langer te maken met oplopende wachttijden voor een nieuwe of grotere aansluiting op het elektriciteitsnet.

Ook projectontwikkelaars die woningen willen bouwen en woningcorporaties die huizen willen verduurzamen, hebben last van de drukte op het net. Alliander gaf in het eerste halfjaar van 2023 tussen de 62 miljoen euro en 641 miljoen euro extra uit om te investeren in de uitbreiding van het gas- en elektriciteitsnet.


Stroomnet loopt vol

Alliander stelt dat het "onmogelijk is om het tempo van de energietransitie bij te houden." Netbeheerders waarschuwen al langer dat het elektriciteitsnet in Nederland niet berekend is op de massale overstap naar zonnepanelen.

Liander gaf recent al aan dat er wat moest gebeuren om dit probleem te tackelen. Door de energietransitie en de groeiende vraag naar elektriciteit bij bedrijven, loopt het net in steeds meer gebieden in het land vol.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De interesse in lng ebt weg, maar de kans is groot dat dit verandert als de wintermaanden aanbreken.

Interesse in invoer lng gigantisch gekelderd

Woensdag 02 augustus 2023 09:26

‌De Europese invoer van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) is tot het laagste niveau sinds november 2021 gezakt. Vorig jaar steeg de gasimport nog enorm, omdat Rusland de gaskraan naar Europa stee...

Lees meer
Energieleveranciers zijn verplicht om consumenten en andere kleinverbruikers binnen zes weken na afloop van hun contract hun afrekening te sturen. Dat gebeurt nog te weinig.

Toezichthouder: 'Een derde van alle energiebedrijven stuurt afrekening te laat'

Maandag 31 juli 2023 15:47

‌Veel energiebedrijven gaan de fout in met het versturen van de eind- en jaarafrekening aan klanten stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder meldt dat één op de drie ...

Lees meer
Het uitzoeken van een goed energiecontract kost behoorlijk wat tijd en energie. Met onze tien tips helpen we je alvast op weg!

Met dit stappenplan scoor jij het beste contract dat op de energiemarkt te vinden is

Maandag 21 augustus 2023 08:56

‌Het goed regelen van een nieuw energiecontract vraagt om aandacht. Je wilt namelijk een contract met gunstige tarieven bij een betrouwbare leverancier met een goede servicegraad. Daarnaast wil...

Lees meer
De energiemarkt is drastisch veranderd en vereist een scherpe blik. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond geeft je 10 tips waarmee jij het beste energiecontract uit de markt binnensleept!

In 10 stappen kies jij het beste energiecontract uit de markt!

Vrijdag 28 juli 2023 08:45

Het regelen van een nieuw energiecontract is saai, tijdrovend en soms behoorlijk lastig. Toch gaan veel mensen vol goede moed aan de slag om hun lasten te verlagen. Mocht jij een energiecontract wil...

Lees meer