Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Olieboycot drijft prijs liter benzine op naar drie euro

Vrijdag 06 mei 2022 09:11Frank van de Ven
. Er worden verdere prijsstijgingen verwacht en dat zal je ook aan de pomp merken. In combinatie met de lage koers van de euro worden nieuwe records voor de Nederlandse benzineprijs verwacht.

. Er worden verdere prijsstijgingen verwacht en dat zal je ook aan de pomp merken. In combinatie met de lage koers van de euro worden nieuwe records voor de Nederlandse benzineprijs verwacht.

Na de aankondiging van nieuwe Europese sancties tegen Rusland steeg de olieprijs met vijf procent. Dat komt door de geleidelijke invoering van een boycot op Russische olie. Een vat Brent-olie kost iets meer dan 110 dollar per vat.

Een vat Brent-olie wordt als benchmark gebruikt. Er worden verdere prijsstijgingen verwacht en dat zal je ook aan de pomp merken. In combinatie met de lage koers van de euro worden nieuwe records voor de Nederlandse benzineprijs verwacht.

Experts schatten dat de prijs voor een liter benzine tot ruim € 2,50 kan stijgen als een vat olie 130 dollar kost. Wanneer er 150 dollar voor een vat afgetikt moet worden, betaal je € 2,80 per liter. Het gaat hier om gemiddelde prijzen wat betekent dat je bij tankstations aan de snelweg € 3,- voor een liter brandstof betaalt. Naar verwachting stijgt de prijs voor een liter diesel ook.


Energiemarkt rommelt


De Vastelastenbond merkt dat het ontzettend rommelt in de energiemarkt. De tarieven zijn het afgelopen half jaar explosief gestegen. Gelukkig zijn er manieren om je energierekening te drukken. Recent onderzoek van de consumentenorganisatie wees uit dat je op jaarbasis tot wel 1.500 euro kunt besparen door energieleveranciers te vergelijken. Er zitten enorme verschillen tussen variabele tarieven.

Woningverduurzaming is ook een manier om je energierekening te verlagen. Met energiebesparende maatregelen kun je de gaskosten drukken. Het kabinet ziet dit ook in en stimuleert deze vorm van verduurzaming. In 2023 wil het kabinet bijvoorbeeld de btw op zonnepalen afschaffen.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Door zelf gas te winnen in gasvelden in eigen land zou de afhankelijkheid van Russisch gas terugnemen.

Dichtdraaien Russische gaskraan stort Europa in crisis

Dinsdag 03 mei 2022 16:45

‌Als de Russische president Poetin besluit om de gaskraan dicht te draaien, stort dat Europa in een ingrijpende energiecrisis. De tarieven voor stroom en gas zullen nóg verder de hoogte inschiet...

Lees meer
De Vastelastenbond onderzocht de variabele gastarieven van zeventien energieaanbieders en schrok van de immense verschillen tussen verschillende leveranciers.

PERSBERICHT: Verschil tussen duurste en goedkoopste gascontract ruim 1.500 euro

Dinsdag 26 april 2022 08:43

‌ De Vastelastenbond onderzocht de variabele gastarieven van zeventien energieleveranciers en ontdekte grote verschillen die kunnen oplopen tot wel 1.500 euro op jaarbasis. Voor het duurste ...

Lees meer
De energiecrisis is nog steeds in volle gang. Er zijn  weinig tot geen aanbiedingen beschikbaar en het lijkt er vooralsnog niet op dat er op korte termijn verbetering mogelijk is.

Denen willen meer gas uit Noordzee onttrekken

Dinsdag 19 april 2022 16:31

‌ Denemarken wil niet langer afhankelijk zijn van geïmporteerd gas uit Rusland en gaat daarom meer gas halen uit velden uit de Noordzee. De Denen gelden als de grootste producent van olie e...

Lees meer
In de zevende aflevering van ‘Onderaan De Streep’ geeft directeur Dirk-Jan Wolfert zijn visie op de energiemarkt.

Podcast: Wat kun je doen om je voor te bereiden op de aanhoudende energiecrisis?

Maandag 11 april 2022 08:10

‌ De energiecrisis is in volle gang en de oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat er voorlopig nog geen einde aan komt. Ondertussen leven mensen met een variabel contract in grote onzekerheid o...

Lees meer