Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21Frank van de Ven
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan een overstap van een verzekering met tussenpersoon naar een internetaanbieder. In dit blog lees je waaraan je moet denken en hoe je het meeste uit je overstap én autoverzekering kunt halen. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond legt uit waarop je moet letten. 


Is een verzekering via een tussenpersoon altijd duurder?

“Nee. Veel mensen gaan er standaard vanuit dat een verzekering via een tussenpersoon duurder is, omdat er een partij tussen zit. Dit is niet het geval. Het loont daarom altijd om te informeren bij je tussenpersoon wat zij kunnen bieden.”


Waar moet je aan denken als je een autoverzekering via een internetaanbieder afsluit? 

“Bij schadeafhandeling via een online verzekeraar is het belangrijk dat de klant zelf alles goed controleert en het meeste werk voor zijn rekening neemt. Voor veel mensen kan dit een erg complex en frustrerend proces zijn. Daarnaast kun je bij een internetaanbieder niet even binnenlopen als je hulp nodig hebt bij het invullen van een formulier. Een tussenpersoon neemt jou veel werk uit handen, omdat zij voor jou communiceren met de verzekeraar. ”


Een verzekering met een tussenpersoon klinkt in zo’n geval beter.

“Klopt. Bij schadeafhandeling en pechhulp is het zeker prettig om direct iemand aan de lijn te hebben. De rol van een tussenpersoon is om proactief schades te behandelen. Onze adviseurs gaan een stapje verder en zullen jaarlijks bekijken of er besparingsmogelijkheden of betere opties zijn. Een jaarlijkse overstap kan veel geld besparen.”


Een jaarlijkse overstap?

“Jazeker! Je kunt vaak geld besparen door je premie jaarlijks te vergelijken. Wanneer je auto een bepaalde leeftijd bereikt heeft, kan een overstap naar een premie met een lagere dekking je maandlasten verlagen. Ook kan een andere aanbieder bijvoorbeeld lagere tarieven hanteren waar jij van kunt profiteren. Dit betekent dus dat je een tussenpersoon met een proactieve houding nodig hebt en die met je meedenkt.”
 
Voordelen verzekering Internet Vastelastenbond Tussenpersoon 
Lage prijs        V          V              X
Advies        X          V              V
Schadeafhandeling        X          V              V
Goede bereikbaarheid        X          V              V
Jaarlijkse controle         X          V              X
Tabel: verschillen autoverzekering van internetverzekeraars, Vastelastenbond en tussenpersonen.
 

Een internetverzekering biedt weinig steun en een verzekering met tussenpersoon is onnodig duur. Daar zijn consumenten mooi klaar mee!

“Gelukkig is er een  goed alternatief in de vorm van de autoverzekering bij de Vastelastenbond. Je vult op onze website je gegevens in en aan de hand van jouw input komt de meest voordelige aanbieder via onze vergelijkingstool naar boven. Voor een vast bedrag per jaar blijven wij voor jou de markt verkennen en laten we weten of je kunt besparen door over te stappen. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onze onafhankelijkheid. Jij betaalt en bepaalt! Het voordeel van een autoverzekering via de Vastelastenbond is dat je het beste van twee werelden hebt.


Hoe zit het met de bereikbaarheid van deze service?

“We zijn op werkdagen van negen tot vijf bereikbaar voor vragen. Onze adviseurs kun je telefonisch bereiken maar ook behoort chatten tot de mogelijkheden. Je kunt uiteraard ook je vraag via de mail sturen. We zijn goed bereikbaar en helpen je graag.”
 
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Autoverzekeringen ondanks hoge inflatie goedkoper

Woensdag 10 augustus 2022 07:43

‌Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van 2022 goedkoper geworden. Deze ontwikkeling is te wijten aan een vermindering van het aantal autobranden en andere vormen ...

Lees meer
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29

‌ Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekerin...

Lees meer
Wat moet je doen wanneer er een dronken piraat of een beschonken clown tegen jouw geparkeerde auto fietst? Waar ben je nu eigenlijk voor verzekerd?

Hoe goed is jouw auto verzekerd tegen carnaval(partijen)?

Vrijdag 25 februari 2022 08:20

‌Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten, kunnen liefhebbers van carnaval dit jaar hun lol op want het feest gaat door! Dit betekent wel dat het aantal eenzijdige ongelukken van beschonken...

Lees meer
Vuurwerk kan schade aan je auto veroorzaken. Welke kosten kun je declareren en gaat dat ten koste van je no-claim korting?

Vuurwerkschade aan je auto verwerken? Dit wordt vergoed

Maandag 03 januari 2022 12:19

‌Ondanks het vuurwerkverbod is 2022 knallend van start gegaan. Hoeveel schade er is aangericht door vuurwerk is nog niet bekend. Het Verbond van Verzekeraars komt dinsdag 4 januari rond het mid...

Lees meer