“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21Frank van de Ven
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan een overstap van een verzekering met tussenpersoon naar een internetaanbieder. In dit blog lees je waaraan je moet denken en hoe je het meeste uit je overstap én autoverzekering kunt halen. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond legt uit waarop je moet letten. 


Wat is het grootste verschil tussen een verzekering met tussenpersoon en een verzekering die je online afsluit?

“De prijs. Een autoverzekering die je online afsluit, is veel voordeliger dan een verzekering die met een tussenpersoon werkt. Een tussenpersoon vraagt namelijk twintig procent provisie voor zijn werkzaamheden. Wanneer je een autoverzekering via internet afsluit, betaal je die provisie niet.”


Dus iedereen moet overstappen naar een internetverzekeraar?

“Dat zou je denken. Internetaanbieders zijn populair omdat ze de laagste tarieven hanteren. Dat is voor veel mensen erg aantrekkelijk en uiteindelijk doorslaggevend om online een verzekering af te sluiten. Om de kosten laag te houden, investeren online verzekeraars weinig in hun klantenservice. Dat is iets waar je goed over na moet denken.”


Wat betekent die lage investering in een klantenservice in de praktijk?

“Wanneer je met pech langs de kant van de weg staat en naar huis wilt, is het prettig om snel een adviseur aan de lijn te krijgen. Veel online verzekeraars bieden deze optie niet. We hebben verhalen gehoord van mensen die schade wilden melden of om pechhulp vroegen maar voordat ze dat konden doen moesten ze bijvoorbeeld eerst een app downloaden. Dat is heel omslachtig en absoluut niet gebruiksvriendelijk. Vaak kun je zulke verzekeraars alleen via een chat bereiken en is een telefooncentrale niet beschikbaar.”


Alleen online om hulp kunnen vragen, klinkt niet prettig.

“Precies! Veel mensen staan er onvoldoende bij stil dat online verzekeraars weinig klantgericht zijn. Dat is niet erg als je hen niet nodig hebt maar als er sprake is van schade kan dit voor veel frustratie zorgen. Bij schadeafhandeling via een online verzekeraar is het belangrijk dat de klant zelf alles goed controleert en het meeste werk voor zijn rekening neemt. Voor veel mensen kan dit een erg complex en frustrerend proces zijn.”


Een verzekering met een tussenpersoon klinkt in zo’n geval beter.

“Klopt. Bij schadeafhandeling en pechhulp is het zeker prettig om direct iemand aan de lijn te hebben. Daar betaal je wel flink veel meer voor en helaas schort er vaak het een en ander aan de hulpvaardigheid van tussenpersonen. In de praktijk blijkt dat deze experts zich vaak onvoldoende voor hun klanten inzetten. De rol van een tussenpersoon is om proactief de markt te verkennen en hun cliënten te wijzen op besparingsmogelijkheden. Dat gebeurt helaas veel te weinig waardoor consumenten onnodig lang voor een dure autoverzekering betalen bij een prijzige verzekeraar. Een jaarlijkse overstap kan veel geld besparen.”


Een jaarlijkse overstap?

“Jazeker! Je kunt veel geld besparen door je premie jaarlijks te vergelijken. Wanneer je auto een bepaalde leeftijd bereikt heeft, kan een overstap naar een premie met een lagere dekking je maandlasten verlagen. Ook kan een andere aanbieder bijvoorbeeld lagere tarieven hanteren waar jij van kunt profiteren. Dit betekent dus dat je een tussenpersoon met een proactieve houding nodig hebt en die met je meedenkt.”
 
Voordelen verzekering Internet Vastelastenbond Tussenpersoon 
Lage prijs        V          V              X
Advies        X          V              V
Schadeafhandeling        X          V              V
Goede bereikbaarheid        X          V              V
Jaarlijkse controle         X          V              X
Tabel: verschillen autoverzekering van internetverzekeraars, Vastelastenbond en tussenpersonen.
 

Een internetverzekering biedt weinig steun en een verzekering met tussenpersoon is onnodig duur. Daar zijn consumenten mooi klaar mee!

“Gelukkig is er een  goed alternatief in de vorm van de autoverzekering bij de Vastelastenbond. Je vult op onze website je gegevens in en aan de hand van jouw input komt de meest voordelige aanbieder via onze vergelijkingstool naar boven. Voor een vast bedrag per jaar blijven wij voor jou de markt verkennen en laten we weten of je kunt besparen door over te stappen. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onze onafhankelijkheid. Jij betaalt en bepaalt! Het voordeel van een autoverzekering via de Vastelastenbond is dat je het beste van twee werelden hebt."
 

Wat bedoel je met 'het beste van twee werelden'?

"Je profiteert van de lage prijs van een internetaanbieder én je kunt de hulp van een  tussenpersoon inschakelen wanneer je autopech hebt. In plaats van twintig procent provisie vragen wij slechts vijf procent. Daarnaast zijn we erg proactief als het gaat om je verzekering. Je kunt jaarlijks een telefoontje van onze adviseurs verwachten waarin we met jou je lopende autoverzekering onderzoeken. Wanneer je kunt besparen, laten we dat weten en regelen we de mogelijke overstap voor je.”


Hoe zit het met de bereikbaarheid van deze service?

“We zijn op werkdagen van negen tot vijf bereikbaar voor vragen. Onze adviseurs kun je telefonisch bereiken maar ook behoort chatten tot de mogelijkheden. Je kunt uiteraard ook je vraag via de mail sturen. We zijn goed bereikbaar en helpen je graag.”
 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Autoverzekeringen ondanks hoge inflatie goedkoper

Woensdag 10 augustus 2022 07:43

‌Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van 2022 goedkoper geworden. Deze ontwikkeling is te wijten aan een vermindering van het aantal autobranden en andere vormen ...

Lees meer
Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29

‌ Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekerin...

Lees meer