Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Oprichter Isolatie Centraal: 'Voor minder dan de beste kwaliteit doen we het niet!

Donderdag 30 september 2021 09:45Frank van de Ven
Wessel Rietveld is oprichter van Isolatie Centraal. Hij werkt met zijn team samen met Vastelastenbond.

Wessel Rietveld is oprichter van Isolatie Centraal. Hij werkt met zijn team samen met Vastelastenbond.

De Vastelastenbond en Isolatie Centraal hebben dit jaar de handen ineengeslagen. Het doel van deze samenwerking is om consumenten te helpen met de verduurzaming van hun woning. Isolatie Centraal heeft zich gespecialiseerd in verschillende isolatiedisciplines en biedt ook na-na-isolatie aan. Dankzij deze techniek kunnen woningen nóg energiezuiniger worden. Oprichter Wessel Rietveld vertelt meer over zijn bedrijfsvoering en het onderscheidend vermogen van Isolatie Centraal: “Dankzij een hecht team zijn de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen.” 

Wanneer is Isolatie Centraal opgericht?

“Het bedrijf is in 2017 opgezet. Ons doel is om service en kwaliteit samen te brengen en de grootste isolatiespecialist van Nederland te worden. Voor minder doen we het niet!”

Hoe zorg je ervoor dat je je onderscheidt van andere isolatiebedrijven?

“Ons onderscheidend vermogen is onze uitgebreide kennis en hoge servicegraad. Op Trustpilot scoren we het hoogste in ons vakgebied. Daar zijn we zeer trots op! We beschikken over een heel hecht team. Dit maakt de lijntjes extra kort. Daarnaast leiden we ons personeel intern op. Als we er nieuwe producten bijkrijgen, worden direct producttrainingen gegeven. Zo kunnen wij onze kwaliteit blijven garanderen.”

Jullie zijn gespecialiseerd in verschillende isolatiedisciplines. Heb je per discipline een bepaald team paraat staan?

“Ons personeel wordt breed opgeleid, zodat zij iedere isolatiediscipline kunnen uitvoeren. Uiteraard zijn er medewerkers die net iets meer weten van een bepaalde techniek, omdat zij die isolatievorm vaker hebben toegepast. Vanwege die kennis worden zij regelmatig op specifieke onderdelen ingepland, maar in principe kan iedereen voor elkaar invallen.”

Als mensen een offerte aanvragen hoe gaat dat verder in zijn werk?

“Wij nemen binnen een dag telefonisch contact op met de aanvrager. Tijdens dit gesprek stellen wij een aantal vragen om te achterhalen of de woning te isoleren is. Als dat het geval is, plannen we een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseur controleert tijdens de afspraak de woning en stelt een offerte op. Deze offerte blijft zestig dagen na uitgifte geldig.” 

Jullie zijn gespecialiseerd in na-na-isolatie. Wat houdt dat in?

“Bij na-na-isolatie spuiten we isolatieschuim (CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich probleemloos met het bestaande materiaal. Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Als het schuim te dun is hardt het namelijk niet goed uit, terwijl te dik schuim ervoor zorgt dat de druk te hoog is waardoor de gevel kan beschadigen bij het uithardingsproces.”

Is woningisolatie ook een goede manier voor geluidsreductie?

“Sommige isolatiemaatregelen zorgen voor geluidsreductie, maar de effecten ervan zijn niet hoog. Spouwmuurisolatie met glaswol (Knauf Supafil) zorgt voor de meeste geluidsdemping en dan moet je denken aan maximaal vijf decibel.”

Hoe lang duurt het gemiddeld om isolatiewerkzaamheden uit te voeren?

“Gemiddeld duurt de isolatie van een tussenwoning een dagdeel. Het isoleren van een vrijstaande woning neemt al snel een hele dag in beslag.” 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Strengers-Baarslag

Ik heb een hoekhuis en jaren geleden is spouwmuur isolatie aangebracht. Werkt dit nog? Graag advies

Woensdag 30 november 2022 10:10

Reactie Vastelastenbond:

Woensdag 30 november 2022 10:39
Dat is een vraag die wij zo niet voor u kunnen beantwoorden. U kunt een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij onze partner Isolatie Centraal. Zij kunnen voor u kijken of de isolatie nog goed is.
U vraagt via deze link geheel gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan:
https://www.vastelastenbond.nl/isolatie/adviesgesprek-aanvragen/

Somers

Hoi Isolatie Centraal,
ik woon in een tweekapper waarvan de basis bijna 100 jaar oud is. Het oudste gedeelte heeft spouwmuren van waarschijnlijk ca. 3 cm dik. Vanwege deze minimale dikte en risico op vochtproblemen ben ik op spouwmuurisolatie met 'oude technieken' vooralsnog niet ingegaan. Jullie spreken over verschillende isolatiedisciplines en na-isolatie met dun materiaal. Ik ben benieuwd of dit in mijn geval te adviseren is en hoor graag van jullie.
Met vriendelijk groet,
Toon Somers
06 2154 3595

Vrijdag 15 oktober 2021 08:44

Bos

goede informatie is belangrijk in deze dure tijd.

Dinsdag 12 oktober 2021 12:02

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Nieuw manifest van drie politieke partijen moet isoleren betaalbaar maken.

Manifest moet isoleren betaalbaarder maken.

Maandag 13 september 2021 13:37

Vandaag is het Manifest Nationaal Isolatieprogramma gepresenteerd dat bedoeld is om woningisolatie te versnellen. Door vouchers uit te geven en zogenaamde isolatieteams die een coachende rol vervulle...

Lees meer
Huis isoleren tegen de warmte. Welk materiaal werkt het beste om de warmte buiten te houden?

Isoleren tegen de warmte

Dinsdag 27 juli 2021 09:00

‌Wist je dat een goed geïsoleerd huis niet alleen beschermt tegen de kou, maar ook voor koelte zorgt gedurende de zomermaanden? De plaats waar je isoleert is van belang, maar ook de materiaalkeu...

Lees meer
Tempo verduurzamen ligt te laag. Als we zo doorgaan duurt het nog 34 jaar voordat koopwoningen energielabel A hebben.

Slechts 1 op 6 woningen heeft energielabel

Woensdag 26 mei 2021 16:06

‌We lopen achter. Het tempo van verduurzamen ligt te laag en een groot gedeelte van de woningen heeft nog geen definitief energielabel. Als we het tempo van de afgelopen 5 jaar aanhouden, he...

Lees meer
Er zijn veel opties mogelijk. Ook met een kleiner budget kan je verduurzamen

Verduurzamen binnen budget. Dat kan!

Maandag 17 mei 2021 14:20

‌Verduurzamen woning binnen budget. Wat als je minder budget hebt, maar wel je woning wil verduurzamen? Margot van de Vastelastenbond geeft aan dat je verschillende manieren van verduu...

Lees meer