Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ouderen laten besparingen liggen

Dinsdag 26 januari 2016 14:35Margot Boesveld

 

Senioren zouden veel meer financieel voordeel kunnen halen uit bewust omgaan met energie en het energiezuiniger maken van hun woning door bijvoorbeeld isolatie. Toch is het vooral deze groep die kansen laat liggen. Dit publiceert Vereniging de Vastelastenbond dinsdag.

In 2015 was er wederom weer een toename van het aantal overstappers van energieleverancier. Echter een belangrijke groep blijft achter: senioren.

 

 

 

10% van inkomen gaat naar energierekening

In tegenstelling met huishoudens met een modaal inkomen geven senioren procentueel gezien meer uit aan stroom een gas: gemiddeld bijna 10 procent van het maandelijkse inkomen. Dat is een behoorlijk groot gedeelte. Juist voor deze huishoudens zou het overstappen van energieleverancier of energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van isolatie uitkomst bieden.

Inkomen veranderd, maar energiekosten blijven gelijk

Bij pensionering hebben ouderen vaak per maand minder inkomen. Echter zijn ze vaker thuis, waardoor ze juist meer energie verbruiken. De verwarming staat over het algemeen de hele dag aan, de gewenste kamertemperatuur ligt vaak hoger en ouderen wonen tegenwoordig langer thuis. Dit zorgt voor een stijging in het stroom en gasverbruik.

Overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier loont. Bij een gemiddeld verbruik (3500 kWh en 1600 m3) kan het verschil tussen het duurste en goedkoopste energiecontract oplopen tot € 480,- op jaarbasis. Dat is een hele grote besparing. Toch is het vooral de groep ouderen die deze kansen te weinig benutten.

Moeilijke energiemarkt helpt niet

De energiemarkt maakt het de ouderen niet makkelijk. Dat ouderen minder vaak overstappen komt onder andere door:

  • Bang dat de overstap ‘mis’ gaat
  • Minder handig met internet (tegenwoordig alles online)
  • Angst voor addertjes en valkuilen in de contractvoorwaarden
  • Geen zin in rompslomp

Ouderen zijn minder bekend met het internet. Tegenwoordig gebeurt bijna alles online. Daarnaast zijn er in de energiemarkt zoveel aanbiedingen, dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Veel aanbiedingen zijn ogenschijnlijk goedkoop, maar in de praktijk is men vaak toch duurder uit. Dat is een zaak die oprichter Dirk-Jan Wolfert van Vereniging de Vastelastenbond betreurt. “Juist de valkuilen in contracten zorgen ervoor dat men een slechte ervaring heeft en daardoor huiverig is voor een overstap. Dat is jammer, want omdat er geen papieren rompslomp meer aan te pas komt zijn de energieaanbiedingen scherp en is een overstap snel geregeld.”

Lichte stijging in 2015

Toch ziet Dirk-Jan Wolfert van Vereniging de Vastelastenbond wel een lichte stijging van het aantal senioren overstappers. “Ons ledenbestand is in 2015 gegroeid. Daaronder is ook een grote groep senioren vertegenwoordigd. Dat betekent dat steeds meer ouderen onze vereniging weten te vinden. Ik vind het leuk dat we deze groep mensen ook van dienst kunnen zijn. We helpen ze graag met het besparen op vaste lasten.”

 

Uw voorschotbedrag en besparing berekenen?

  Begin hier

 

 

 

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over