Alles over isoleren
vind je bij de Vastelastenbond

Vraag adviesgesprek aan

Waarom isoleren?

Zodra de kachel weer aangaat, denken mensen aan isoleren. Door je woning te isoleren houd je de warmte langer vast. De cv-ketel hoeft minder bij te stoken en daardoor bespaar je flink op jouw energierekening. Als de gasprijzen stijgen, heeft het nog meer effect. Wist je dat je subsidie kunt krijgen voor woningisolatie? Dat maakt het nóg interessanter om je huis te verduurzamen

isolatie per bouwjaar

Isolatie mogelijkheden
Per bouwjaar

Welke isolatievorm voor jou het beste is hangt af van het bouwjaar van je woning en het type woning. Hier kunnen we je uitgebreid informatie over geven. 

Meer informatie
Isolatie bedrijf

Isolatie via
Vastelastenbond

Wij hebben voor jou al uitgezocht welke isolatiepartner geschikt is om je woning te isoleren. Hierbij hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden, keurmerken en vakmanschap. 

Vraag nu aan
vloeren isoleren woning

Verhoog direct
Jouw wooncomfort

Door je woning te isoleren, verhoog je direct het wooncomfort. De vloer voelt meteen warmer aan en je zet de eerste stap naar woningverduurzaming. Je kunt denken aan zonnepanelen en een warmtepomp.

Lees meer

Prijzen isolatie

Isoleren is maatwerk. Je ontvangt op basis van de vierkante meters oppervlak eerst een prijsindicatie. Dat geldt voor alle typen isolatie. Vervolgens komt er een isolatiespecialist bij je op bezoek. Tijdens dit adviesgesprek kun je al je vragen stellen.

Wij kunnen jou op basis van een standaard tussenwoning enkel indicatieve prijzen geven. Je kan nu ook nog subsidie voor isolatie aanvragen. Dan scheelt weer in je portemonnee.

Type isolatie
Gem. opp. in m2
Investering indicatie
Spouwmuurisolatie
50 m2
€ 1.045,-
Vloerisolatie
46 m2
€ 1.950,-
Dakisolatie (onafgewerkt)
50 m2
€ 2.000,-
Glasisolatie (incl. ventilatieroosters)
10 m2
€ 2.750,-

* Je kunt geen rechten ontlenen aan de genoemde bedragen. Je ontvangt te allen tijde een maatwerkofferte.

De kosten worden op de offerte duidelijk gespecificeerd weergegeven. 

Duurzaamheid begint bij isolatie!

Isolatie voor alle woningtypes

Er is nog genoeg te doen op het gebied van isolatie! Nog steeds zijn miljoenen woningen in Nederland nog niet geïsoleerd.

Je kan namelijk jouw dak, muren, ramen en vloer nog flink aanpakken. Isoleren is niet nieuw, maar de afgelopen jaren zijn er grote sprongen gemaakt in het isolatiemateriaal. Zo kun je ook slecht geïsoleerde woningen na-na ioleren. Zo kun je matige isolatie verbeteren (als er al iets van isolatiemateriaal aanwezig is). Daarvoor is het handig als je een erkend isolatiebedrijf laat komen. Ze komen dan thuis en kunnen precies vertellen hoe jouw woning is geïsoleerd en waar de verbeterpunten liggen.

Kies voor isoleren en regel subsidie

Isoleren is hot! Zeker met de gunstige subsidies en de stijgende gaskosten (zeker het afgelopen jaar ging de gasrekening flink omhoog) is het isoleren van woningen een effectieve en duurzame maatregel. Hoe beter je je huis isoleert des te minder warmte er verloren gaat via dak, buitenmuren, vloer en vensters.

Isoleren is een relatief kleine investering die zich binnen drie tot vier jaar terugverdient. Er is minder warmteverlies, je huis wordt er comfortabeler door én het isoleren is goed voor het milieu.

Geniet van de voordelen

De voordelen van het isoleren van jouw woning

Een goed geïsoleerd woning wordt steeds belangrijker. Een geïsoleerde woning zorgt voor verhoogd wooncomfort. Muren vergen een groot oppervlak van je huis. Door je huis te isoleren voel je direct effect. In je woning, maar ook in je portemonnee. Niet alleen verhoog je je eigen comfort. Duurzame huizen worden ook sneller verkocht. 

  • Voelbaar resultaat
  • Besparing op energiekosten
  • Geen rommel en binnen 1 dag geregeld
  • Waardestijging van jouw woning
  • Beter energielabel

Isolatiepartner van de Vastelastenbond

Vereniging de Vastelastenbond heeft gekozen voor een samenwerking met een isolatiepartij die de kwaliteit kan waarborgen. Zoals je van ons gewend bent, kijken wij naar prijs én kwaliteit. Isoleren is vakwerk en daarom kiezen wij voor de beste vaklui.

Goede isolatiebedrijven trainen hun isolatiepersoneel regelmatig, zijn gecertificeerd en werken met hoogwaardige materialen. De Vastelastenbond heeft een isolatiepartner geselecteerd die voldoet aan deze eisen. Isolatie Centraal is een ervaren en gecertificeerd isolatiebedrijf.  

4 jaar ervaring
Hoge score op Trustpilot
(4,3 op 5)
Gespecialiseerd in verschillende isolatiediciplines
Insula gecertificeerd
BRL 2121 BRL 2122
 

Hulp en advies bij isoleren

Bekijk alle veel gestelde vragen over isolatie of neem contact met ons op. De klantadviseurs van de Vastelastenbond staan je graag te woord om je te informeren over het isoleren van jouw huis. Je kunt ons bereiken op:
040-7200200.