“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34Frank van de Ven
Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. De laatste jaren stijgt de populariteit van huisdierverzekeringen dan ook flink. Het afsluiten van een huisdierverzekering  is sowieso kat in ‘t bakkie maar heb je er ook wat aan of koop je een kat in de zak? Dit blog geeft je het antwoord en is hoe dan ook niet voor de poes!

 Om hun huisdier zo goed mogelijk te beschermen, denken veel mensen na over een huisdierverzekering. Honden en katten worden steeds vaker als een volwaardig lid van het gezin beschouwd. En net als elk gezinslid willen baasjes ook dat hun hond of kat goed verzekerd is tegen ongelukken. Steeds meer huisdieren zijn inmiddels verzekerd.

De overweging om een huisdierverzekering af te sluiten, is begrijpelijk zegt verzekeringsadviseur Hakan Tas van de Vastelastenbond. “Maar of het de juiste beslissing is, is een andere discussie. Als verzekeringsadviseur zal ik zelf niet snel een huisdierverzekering aanraden. De premie is behoorlijk hoog en zodra we de voorwaarden van de verzekering goed bekijken, komen we een hoop mitsen en maren tegen. Steriliseren, nagels knippen, trimmen en vaccineren zijn bij de meeste huisdierverzekeringen niet verzekerd en je betaalt bij grotere ingrepen altijd een eigen risico."
 

Beter sparen dan verzekeren

Alleen door een dierenarts voorgeschreven medicijnen die in Nederland zijn geregistreerd, worden vergoed. Daarnaast is er voor veel behandelingen geen vergoeding beschikbaar. De jaarlijkse controle en een chipconsult worden bijvoorbeeld niet betaald door veel verzekeraars. "Mochten deze zaken wel vergoed worden dan is dat vaak maar deels en mag je voor maximaal tachtig procent declareren. Dit houdt dus in dat twintig procent van de kosten voor eigen rekening komt", verduidelijkt Tas.
 
Een ander aandachtspunt is dat je ‘toestemming’ moet vragen aan je verzekeraar als de totale kosten van een behandeling boven de € 750,- uitkomen. “Het is nog maar de vraag wat – en of – de verzekeraar wil uitkeren als de kosten boven de € 750,- uitkomen. Iets wat nogal snel gebeurt in de praktijk. Mijn advies is om het bedrag dat je aan een huisdierverzekering kwijt zou zijn beter kunt sparen. Mocht er iets met je huisdier aan de hand zijn, kun je dit uit eigen zak betalen. Dat is overzichtelijker en vaak voordeliger”, stelt de verzekeringsadviseur.


Kittig advies

Als het aan de kat lag, koos ze voor sparen. Vind jij het belangrijk dat je in geval van nood de medische kosten voor jouw huisdier kan betalen? Zet dan maandelijks het berekende premiebedrag op een spaarrekening waar je gemakkelijk bij kunt en betaal daar de eventuele schades en operaties van. Heb je het gespaarde bedrag een jaar niet nodig? Trakteer jouw harige huisgenootje dan eens op een extraatje wanneer het Dierendag is. Dat is voordeliger én veel leuker! 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Barendsma

vorige week viel mijn kat Mickey van de stoel en lag te rillen.
dat ging gelukkig over maar ze was zichtbaar doodziek.
Vrijdagnacht de dierenarts gebeld, doorverwezen naar de
kliniek in Rijswijk voor een direkte afspraak om 1 uur snachts.
Mickey werd aan de beademing gelegd, verder weet ik niet,
want ze was in een andere kamer. ze wilden haar 24 uur onder
controle houden (kosten € 500) dat vond ik te gek, dus poes
mee naar huis. Mickey zocht een plekje op om dood te gaan
en de andere dag smiddags heb ik haar wederom naar de
kliniek gebracht om te laten inslapen. bij elkaar ruim € 750,00.
wie kan dat zomaar even betalen? onwijs veel geld bij zo'n
trieste gebeurtenis. Mijn vraag is aan iedereen: KAN DIT NIET
ANDERS?

Donderdag 25 augustus 2022 19:29

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 26 augustus 2022 09:27
Allereerst gecondoleerd. We wensen u veel sterkte toe. We hebben helaas geen pasklaar antwoord op deze vraag. Ons advies is om maandelijks een klein bedrag te reserveren voor onverwachte (huisdier)kosten. Zo kunt u in geval van nood de financiële klap gedeeltelijk opvangen. Een huisdierverzekering is niet direct aan te raden vanwege de beperkte dekking.

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29

‌ Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekerin...

Lees meer
Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een direct writer en de Vastelastenbond?

Dinsdag 21 juni 2022 08:05

‌Een goede verzekering afsluiten om je inboedel, auto of reis tegen schade te beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ook saai en daarom besluiten veel mensen om voor de laagste prijs te kiez...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks proactief kijken naar je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat is Verzekerd Zonder Zorgen?

Maandag 13 juni 2022 14:53

‌Regelmatig krijgt het Customer Care Team van de Vastelastenbond vragen van klanten over uiteenlopende onderwerpen. Zo werd recentelijk gevraagd wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen&rs...

Lees meer