“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07Frank van de Ven
De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in kaart te brengen. Sinds dit jaar kun je dus ook voor hypotheekadvies terecht bij de consumentenorganisatie. De experts van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen staan je graag te woord mocht je vragen hebben over je hypotheek. Goed nieuws: een adviesgesprek is geheel gratis!

Directeur Dirk-Jan Wolfert is erg blij dat mensen voortaan ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht kunnen: “De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is. Overstappen van hypotheek is een tijdrovend proces waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan. Vaak is de hulp van een adviseur dus hard nodig. Wij bieden advies en ondersteuning bij het onderzoeken van je hypotheek.”

Het duurt een aantal weken voordat een mogelijke overstap rond is. Een adviseur moet jouw specifieke situatie in kaart brengen en vervolgens het bestaande hypotheekaanbod onderzoeken om te zien wat het beste bij jou past. “Dat kost tijd. We werken samen met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Dit team onderzoekt het doel van de aanvraag, zodat ze weten wat hun klanten precies willen. Wil je verhuizen en een nieuwe hypotheek of profiteer je momenteel liever van de lage rentestand? Een andere reden om je hypotheek te onderzoeken, is omdat je jouw woning wil verduurzamen.”
 

Woningverduurzaming

In deze tijd met extreem hoge energietarieven is het interessant om manieren te vinden om je stroom- en gasverbruik te verlagen. “Woningverduurzaming is dan een goede manier om warmte in de wintermaanden langer vast te houden en in de zomer juist de koelte te bewaren. Wanneer je kiest voor woningverduurzaming heb je voordeel op twee fronten. Je bespaart op je energierekening én je huis stijgt in waarde door de toepassing van die energiebesparende maatregelen.”

Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen verstrekt het hypotheekadvies. De keuze voor deze experts was volgens Wolfert gemakkelijk: “Ik kende deze partij al en hoorde een heleboel positieve verhalen van tevreden klanten. Dus deze samenwerking opstarten, was een no brainer! Buurtmannen Hypotheken staat voor persoonlijk advies en gaan echt in gesprek met de klant. Er wordt geen vluchtig advies gegeven en alles draait om het belang van de klant. Dat zie je niet veel op hypotheekgebied!”
 

Hypotheekadvies biedt gemoedsrust 

In sommige gevallen is besparen niet het hoofddoel van een overstap. Volgens Wolfert is overstappen van hypotheekverstrekker niet alleen interessant wanneer je wilt besparen: “Wanneer je zekerheid wilt kan het ook verstandig zijn om over te stappen en voor een lage rente te kiezen die je de komende twintig jaar betaalt. Dat levert gemoedsrust op.

Het is volgens de directeur aan te raden om jaarlijks of in ieder geval elke drie jaar je hypotheek na te laten kijken: “Het is begrijpelijk dat je daar niet zoveel tijd en zijn in hebt. Zeker niet als je net een hypotheek hebt afgesloten, omdat je bij een mogelijke overstap dan met een grote geldboete geconfronteerd wordt. Tegen het einde van de looptijd van je hypotheek is het zeker de moeite waard om je hypotheek onder de loep te nemen. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden. Het is ook mogelijk om via Zoom in contact te komen met de adviseur maar een huisbezoek is ook een optie. Wat de klant wenst.”


Gratis adviesgesprek

Je kunt gratis hypotheekadvies aanvragen via de Vastelastenbond! Tijdens een hypotheekadviesgesprek maakt de adviseur een precieze hypotheekberekening voor jou (en je partner).
 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

Overlijdensrisicoverzekering bespreekbaar maken, moet doodgewoon worden

Woensdag 21 september 2022 05:15

‌‌Praten over de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat je niet graag met je eigen sterfelijkheid – of die van je dierbaren – geconfronteerd wilt worden. Toch is h...

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
In dit blog legt onze verzekeringsadviseur Hakan Tas uit waarom iedere Nederlander een rechtsbijstandverzekering moet afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering kan een hoop ellende besparen

Donderdag 22 september 2022 06:05

‌Verzekeringen zijn voor veel mensen een lastig onderwerp wegens ‘te taai’ en ‘saai’ maar dat geldt niet voor onze verzekeringsadviseur Hakan Tas! Hij krijgt juist energ...

Lees meer
Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer