Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07Frank van de Ven
De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in kaart te brengen. Sinds dit jaar kun je dus ook voor hypotheekadvies terecht bij de consumentenorganisatie. De experts van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen staan je graag te woord mocht je vragen hebben over je hypotheek. Goed nieuws: een adviesgesprek is geheel gratis!

Directeur Dirk-Jan Wolfert is erg blij dat mensen voortaan ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht kunnen: “De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is. Overstappen van hypotheek is een tijdrovend proces waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan. Vaak is de hulp van een adviseur dus hard nodig. Wij bieden advies en ondersteuning bij het onderzoeken van je hypotheek.”

Het duurt een aantal weken voordat een mogelijke overstap rond is. Een adviseur moet jouw specifieke situatie in kaart brengen en vervolgens het bestaande hypotheekaanbod onderzoeken om te zien wat het beste bij jou past. “Dat kost tijd. We werken samen met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Dit team onderzoekt het doel van de aanvraag, zodat ze weten wat hun klanten precies willen. Wil je verhuizen en een nieuwe hypotheek of profiteer je momenteel liever van de lage rentestand? Een andere reden om je hypotheek te onderzoeken, is omdat je jouw woning wil verduurzamen.”
 

Woningverduurzaming

In deze tijd met extreem hoge energietarieven is het interessant om manieren te vinden om je stroom- en gasverbruik te verlagen. “Woningverduurzaming is dan een goede manier om warmte in de wintermaanden langer vast te houden en in de zomer juist de koelte te bewaren. Wanneer je kiest voor woningverduurzaming heb je voordeel op twee fronten. Je bespaart op je energierekening én je huis stijgt in waarde door de toepassing van die energiebesparende maatregelen.”

Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen verstrekt het hypotheekadvies. De keuze voor deze experts was volgens Wolfert gemakkelijk: “Ik kende deze partij al en hoorde een heleboel positieve verhalen van tevreden klanten. Dus deze samenwerking opstarten, was een no brainer! Buurtmannen Hypotheken staat voor persoonlijk advies en gaan echt in gesprek met de klant. Er wordt geen vluchtig advies gegeven en alles draait om het belang van de klant. Dat zie je niet veel op hypotheekgebied!”
 

Hypotheekadvies biedt gemoedsrust 

In sommige gevallen is besparen niet het hoofddoel van een overstap. Volgens Wolfert is overstappen van hypotheekverstrekker niet alleen interessant wanneer je wilt besparen: “Wanneer je zekerheid wilt kan het ook verstandig zijn om over te stappen en voor een lage rente te kiezen die je de komende twintig jaar betaalt. Dat levert gemoedsrust op.

Het is volgens de directeur aan te raden om jaarlijks of in ieder geval elke drie jaar je hypotheek na te laten kijken: “Het is begrijpelijk dat je daar niet zoveel tijd en zijn in hebt. Zeker niet als je net een hypotheek hebt afgesloten, omdat je bij een mogelijke overstap dan met een grote geldboete geconfronteerd wordt. Tegen het einde van de looptijd van je hypotheek is het zeker de moeite waard om je hypotheek onder de loep te nemen. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden. Het is ook mogelijk om via Zoom in contact te komen met de adviseur maar een huisbezoek is ook een optie. Wat de klant wenst.”


Gratis adviesgesprek

Je kunt gratis hypotheekadvies aanvragen via de Vastelastenbond! Tijdens een hypotheekadviesgesprek maakt de adviseur een precieze hypotheekberekening voor jou (en je partner).
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer
Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48

‌ Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een re...

Lees meer
Door op jezelf te wonen, leer je pas echt goed hoe je zorgvuldig met geld moet omgaan.

Op kamers? Wij helpen je de goede (studie)richting op

Donderdag 02 juni 2022 08:03

Hoewel steeds meer studenten thuis blijven wonen, gaat een kwart toch binnen twaalf maanden na aanvang van hun studie op zichzelf wonen. Dat is handiger qua reistijd én goed voor je zelfstandig...

Lees meer