“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40Frank Teklenburg
De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschillende toeslagen en het minimumloon omhoog. Ook de zorgtoeslag stijgt.

De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu. Om lagere inkomens te helpen deze tariefwijziging op te vangen, gaat de zorgtoeslag omhoog.

Momenteel ontvangen gezinnen maximaal 211 euro per maand aan zorgtoeslag. Dat bedrag gaat volgend jaar volgens bronnen van RTL Nieuws eenmalig omhoog met in totaal 412 euro. Dat komt neer op zo’n 34 euro per maand. Dat is een verhoging van ongeveer 16 procent voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen van circa 23.000 euro of lager.


Prinsjesdag

Ook huishoudens met een inkomen rond de 40.000 euro per jaar komen in aanmerking voor een hogere zorgtoeslag. Om welke tarieven het precies gaat, wordt pas in november duidelijk wanneer zorgverzekeraars hun premie voor het nieuwe kalenderjaar bekend hebben gemaakt.
 
Ook alleenstaanden met een laag inkomen gaan er naar verwachting op vooruit. Helaas ontbreken daar concrete cijfers over. In de Miljoenennota, die op Prinsjesdag op 20 september wordt gepresenteerd, ontstaat meer duidelijkheid over de veranderingen binnen de zorg en zorgverzekering per 2023.


Meer duidelijkheid energietarieven

Op Prinsjesdag ontstaat onder andere meer duidelijkheid over de hoogte van de nominale premie, het verplichte eigen risico, de inkomensafhankelijke bijdragen en een meer nauwkeurige becijfering van de zorgtoeslag. Een of twee weken na Prinsjesdag maakt waarschijnlijk de eerste zorgverzekeraar (DSW) zijn zorgpremie voor 2023 bekend.

Half november krijgen alle Nederlanders de gelegenheid om te wisselen van verzekeringsmaatschappij. Om op de torenhoge energieprijzen in te spelen, zijn maatregelen aangekondigd om deze te dempen in 2023. Zo zal de energiebelasting volgend jaar worden verlaagd, al staat daar tegenover dat het btw-tarief weer wordt teruggezet naar 21 procent.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07

‌‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in...

Lees meer
De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

Overlijdensrisicoverzekering bespreekbaar maken, moet doodgewoon worden

Woensdag 21 september 2022 05:15

‌‌Praten over de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat je niet graag met je eigen sterfelijkheid – of die van je dierbaren – geconfronteerd wilt worden. Toch is h...

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
In dit blog legt onze verzekeringsadviseur Hakan Tas uit waarom iedere Nederlander een rechtsbijstandverzekering moet afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering kan een hoop ellende besparen

Donderdag 22 september 2022 06:05

‌Verzekeringen zijn voor veel mensen een lastig onderwerp wegens ‘te taai’ en ‘saai’ maar dat geldt niet voor onze verzekeringsadviseur Hakan Tas! Hij krijgt juist energ...

Lees meer