Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40Frank Teklenburg
De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschillende toeslagen en het minimumloon omhoog. Ook de zorgtoeslag stijgt.

De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu. Om lagere inkomens te helpen deze tariefwijziging op te vangen, gaat de zorgtoeslag omhoog.

Momenteel ontvangen gezinnen maximaal 211 euro per maand aan zorgtoeslag. Dat bedrag gaat volgend jaar volgens bronnen van RTL Nieuws eenmalig omhoog met in totaal 412 euro. Dat komt neer op zo’n 34 euro per maand. Dat is een verhoging van ongeveer 16 procent voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen van circa 23.000 euro of lager.


Prinsjesdag

Ook huishoudens met een inkomen rond de 40.000 euro per jaar komen in aanmerking voor een hogere zorgtoeslag. Om welke tarieven het precies gaat, wordt pas in november duidelijk wanneer zorgverzekeraars hun premie voor het nieuwe kalenderjaar bekend hebben gemaakt.
 
Ook alleenstaanden met een laag inkomen gaan er naar verwachting op vooruit. Helaas ontbreken daar concrete cijfers over. In de Miljoenennota, die op Prinsjesdag op 20 september wordt gepresenteerd, ontstaat meer duidelijkheid over de veranderingen binnen de zorg en zorgverzekering per 2023.


Meer duidelijkheid energietarieven

Op Prinsjesdag ontstaat onder andere meer duidelijkheid over de hoogte van de nominale premie, het verplichte eigen risico, de inkomensafhankelijke bijdragen en een meer nauwkeurige becijfering van de zorgtoeslag. Een of twee weken na Prinsjesdag maakt waarschijnlijk de eerste zorgverzekeraar (DSW) zijn zorgpremie voor 2023 bekend.

Half november krijgen alle Nederlanders de gelegenheid om te wisselen van verzekeringsmaatschappij. Om op de torenhoge energieprijzen in te spelen, zijn maatregelen aangekondigd om deze te dempen in 2023. Zo zal de energiebelasting volgend jaar worden verlaagd, al staat daar tegenover dat het btw-tarief weer wordt teruggezet naar 21 procent.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07

‌‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in...

Lees meer
Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer
Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48

‌ Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een re...

Lees meer