Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Reisverzekering vakantie Nederland nodig?

Woensdag 21 april 2021 12:51Margot Boesveld
Heb je een reisverzekering nodig bij vakantie in eigen land?

Heb je een reisverzekering nodig bij vakantie in eigen land?

Reisverzekering regelen bij vakantie in Nederland?

Je leest veel over de reisverzekering naar een code-oranje gebied, maar door de corona-crisis kiezen dit jaar veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Hoe zit het met een reisverzekering voor deze vakantie? We leggen je uit of een reisverzekering afsluiten verstandig is en waar je op moet letten. Stel je vraag aan onze adviseurs
 

Reisverzekering voor Nederlandse vakantie:

  • Medische kosten op vakantie
  • Annuleringsverzekering vakantie in eigen land
  • Bagagedekking reisverzekering
  • Schade aan de accommodatie 

Medische kosten op vakantie

Er zit een beetje overlap tusen de medische kosten en annuleren. Je eigen zorgverzekering vergoedt zorgkosten in Nederland. Breek je een been of moet je naar de huisartsenpost? Dan ben je dus gewoon verzekerd. 
 
Hoe werkt het als je een vakantie moet annuleren omdat je corona krijgt? Als je een annuleringsverzekering hebt, worden bij een positieve test de kosten vergoed door de reisverzekering. Dat is ook het geval als je reisgenoot corona heeft.

Annuleringsverzekering

Wil je zelf annuleren omdat er door COVID-19 geen facilliteiten open zijn? Dan wordt je annulering niet vergoed. Sinds de corona crisis zijn de regels rondom annuleren veranderd, dus let op. De meeste verzekeraars bieden geen vergoeding als je de reis hebt geboekt na 11 maart 2020. Op het moment dat je boekte kende je tenslotte de risico's.  Annuleren wordt dus niet vergoed als  je zelf besluit niet op vakantie te willen. 

Het annuleren van je reis wordt alleen vergoed als er sprake is van een corona besmetting. 

Bagage verzekerd in eigen land

Reisverzekering nodig voor bagage in Nederland?

De meeste reisverzekeringen sluiten we af voor als we moeten annuleren en/of voor diefstal van de bagage. Maar is dat in Nederland wel altijd nodig? 
 
Kijk voordat je een reisverzekering afsluit goed hoe je inboedel verzekerd is. Je zal je vast afvragen wat dat met elkaar te maken heeft, maar veel inboedelverzekeringen bieden een buitenshuisdekking. Dat betekent dat je spullen ook buiten huis verzekerd zijn. Ook dekken sommige inboedelverzekeringen je spullen in een vakantieverblijf. Dan is een reisverzekering voor diefstal van je bagage dus niet nodig. Maar let op! buitenhuisdekking dekt alleen spullen die normaliter in je huis horen. Schade aan fietsen is bijvoorbeeld uitgesloten. Fietsen zijn bij diefstal alleen verzekerd als ze, op slot, in een afgesloten garage of schuur staan. Bel dus altijd even met je inboedelverzekering. 

Is een dagje uit ook verzekerd?  

Ga je een dagje uit, bijvoorbeeld naar de Efteling, het strand of een museum? Dan is dit niet is verzekerd op je reisverzekering. Er is immers geen sprake van een overnachting. Wil je je spullen ook tijdens een dagje uit verzekerd hebben, dan raden wij je aan een buitenshuisdekking bij de inboedelverzekering af te sluiten. 

Schade aan de accommodatie 

Maak je schade aan het gehuurde vakantieverblijf of de spullen die erin staan? Dan is een hebben van een reisverzekering wel handig. Dan gaat het vooral om de Schade en Logiesverblijf. In Nederland is dit via de meeste reisverzekeringen geregeld, maar er zit wel een beperkte dekkingsgraad aan. Zo is het kwijtraken van een sleutel van de deur of kluisje niet verzekerd en keren ze tot maximaal € 500,- schade uit. Lees het in het artikel: Schade aan vakantiehuisje beperkte dekking. 


 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Van schoonderwalt

goed uitgelegd

Donderdag 06 mei 2021 09:55

Zelm-Arp

duidelijke uitleg

Vrijdag 30 april 2021 23:53

Zelm-Arp

goede voorlichting

Vrijdag 30 april 2021 23:52

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Tussenpersonen zijn niet transparant als het op een premiedaling aankomt

Veel Nederlanders betalen onnodig te veel aan premie ORV

Vrijdag 23 april 2021 10:00

De mankementen van de overlijdensrisico verzekering aan het licht Een kwart van de Nederlandse stellen heeft geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Tegelijkertijd groeit de financiële onrust ...

Lees meer
Wie langere tijd niet naar zijn autoverzekering omkijkt, loopt hierdoor het risico onnodig een te hoge premie te betalen.

Ondanks minder schade autopremies 6 procent omhoog

Donderdag 04 februari 2021 09:59

Wie denkt dat door de afname van verkeer en ongelukken minder premie voor de autoverzekering gaat betalen heeft het mis. De autopremies gingen in 2020 juist omhoog. Dat komt doordat de autoprem...

Lees meer
autobrand door vandalisme gedekt?

Autobrand door vandalisme? Hoe zit het met de verzekering?

Woensdag 27 januari 2021 13:46

Stel je voor dat je auto door vandalisme in brand wordt gestoken. Is je auto eigenlijk wel verzekerd voor deze schade. Helaas is dit niet altijd het geval, zelfs niet als je auto allrisk verzekerd is...

Lees meer
Schadevrije jaren en je autoverzekering. Hoe bouw je schadevrije jaren op en wat als de auto op naam van de partner staat?

Schadevrije jaren! Hoe zit dat nou?

Zaterdag 03 oktober 2020 08:19

De premie van je voertuig is sterk afhankelijk van je opgebouwde schadevrije jaren. Je krijgt namelijk voor ieder jaar korting op je premie. Elk maatschappij hanteert hierbij zijn eigen kortingstabel...

Lees meer