Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Samenwerking TaxatiePro en Vastelastenbond staat als een huis

Vrijdag 22 april 2022 08:30Frank van de Ven
Samenwerking TaxatiePro en Vastelastenbond moet kersverse woningbezitters volledig ontzorgen.

Samenwerking TaxatiePro en Vastelastenbond moet kersverse woningbezitters volledig ontzorgen.

De Vastelastenbond heeft de handen ineen geslagen met TaxatiePro met als doel om mensen die volop met hun verhuizing bezig zijn te ontzorgen. Als je bezig bent om alles rond te krijgen om je nieuwe woning te betrekken, komt er een hoop op je af. Hoe fijn is het dan als je het regelen van je vaste lasten zoals je energierekening, verzekeringen en tv-abonnement kunt uitbesteden? Dat kan dus via de Vastelastenbond. Eigenaar Ron van den Berk van TaxatiePro vertelt meer over deze samenwerking.

De samenwerking tussen de Vastelastenbond en Taxatiepro voelt heel natuurlijk, stelt Van den Berk. Beide organisaties willen consumenten volledig ontzorgen en hen het leven zo gemakkelijk mogelijk maken. Dat doen beide partijen door zich als één aanspreekpunt voor hun klanten op te werpen waardoor de lijntjes veel korter worden. Wanneer je een vraag hebt over je vaste lasten ga je naar de Vastelastenbond en voor vragen over je taxatierapport, energielabel of bouwkundig rapport ben je bij Taxatiepro aan het goede adres.


Wat is het onderscheidend vermogen van TaxatiePro?

“We zijn echt de taxateur van nu. Wat ik daarmee bedoel is dat we gebruikmaken van moderne techniek en ons opwerpen als aanspreekpunt voor verschillende services. Bij vragen over je bouwkundige keuring kun je bij ons terecht, maar ook voor energielabels kun je je vragen kwijt en dat geldt ook voor vraagstellingen over taxatierapporten. Er zijn geen doorverwijzingen nodig en je kunt ons als vraagbaak gebruiken. Dat zorgt voor rust en overzicht.”


Hoe is de samenwerking met de Vastelastenbond ontstaan?

“Toen we twee jaar geleden begonnen met TaxatiePro was het altijd onze insteek om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het proces van een huis kopen. We wilden hen ondersteunen gedurende het aankoopproces maar ook daarna. Toen we de visie en missie van de Vastelastenbond lazen, zagen we een  groot aantal raakvlakken. Het bieden van totaalontzorging bijvoorbeeld is iets dat we beiden delen. De diensten van de Vastelastenbond zijn enorm handig voor mensen die net een nieuw huis betrekken.”


Je bedoelt dat mensen één aanspreekpunt hebben voor al hun vaste lasten?

“Dat is precies waar ik op doel! Via de Vastelastenbond kun je kijken welk energiecontract het beste bij jouw specifieke situatie past. Daarnaast kan deze consumentenorganisatie ook helpen bij het zoeken naar het beste internet-, tv- en internetabonnement. Dat zijn zaken die ook geregeld moeten worden maar waar veel mensen niet direct bij stilstaan. Hoe fijn is het dan als één partij je daarbij kan helpen en voor jou naar de beste opties kijkt? Jouw vaste lasten worden onder de loep genomen terwijl jij verder kunt met je verhuizing. Het gegeven  dat de Vastelastenbond onafhankelijk zoekt naar het beste energiecontract en de beste verzekeringen voor je uitkiest, spreekt ons enorm aan. Ze bieden zoals gezegd net als wij totaalontzorging.”


Wat is de meerwaarde van jullie organisatie ten opzichte van andere taxateurs?

“Onze snelheid maakt ons onderscheidend. Als je ons aan de telefoon hebt, plannen we dezelfde dag nog een afspraak in. Als we op bezoek zijn geweest, ontvang je binnen twee dagen een taxatierapport. Daarnaast werken we met vaste prijzen en zijn we heel transparant. We zijn aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Makelaars (NVM). Dat is de branchevereniging van makelaars en dat houdt in dat onze taxatierapporten worden geaccepteerd bij alle banken en hypotheekverstrekkers. Je hebt dus ook de garantie dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. We zijn landelijk actief dus je kunt altijd bij ons terecht ongeacht je woonplaats.”


Hoe ziet de toekomst eruit voor jullie?

“Zoals je misschien wel gemerkt hebt, zijn we een erg ambitieuze organisatie en zitten we vol plannen. We zijn continu bezig om onszelf en onze dienstverlening te verbeteren. Zo werken we met een opname-app en worden alle taxateurs die met ons samenwerken constant voorzien van trainingsmateriaal en cursussen zodat ze nóg beter worden in hun vak. Die trainingen en opleidingen worden verzorgd door de Vastgoed Academie.”


Wat doen jullie verder om bij te blijven en je kennis continu bij te spijkeren?

“We bezoeken evenementen waar we ook stands bemannen. Zo kun je ons bijvoorbeeld vinden op de TaxatieSummit waar aandacht is voor verschillende onderdelen uit ons vakgebied. Dan moet je denken aan duurzaamheid, wonen en meer. Deze vakbeurs is een begrip in de taxatiewereld.”


Wat merken klanten van jullie leergierigheid?

“Ze zullen ontdekken dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Wat hen ook zal opvallen, is onze flexibiliteit. We helpen onze klanten graag en zetten graag een stapje extra voor hen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we ook aan het einde van de werkdag tijd voor hen vrijmaken of eventueel ook in het weekend een afspraak inplannen als dat beter uitkomt. Zonder extra kosten overigens! We reageren snel op vragen en sturen onze rapporten erg vlot want dat wordt inmiddels van ons verwacht.”


Welke vragen worden vaak gesteld?

“Een vraag die we veel horen, is of het taxatierapport wel door de bank wordt geaccepteerd. Zoals we al aangaven, is dat zeker het geval. Een andere vraag is wanneer er betaald moet worden voor het taxatierapport. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt na oplevering zelf de factuur betalen maar het is ook mogelijk om deze naar de notaris te versturen. Dit is zonder extra kosten.”
 
Naast TaxatiePro staat Ron van den Berk ook aan het hoofd van Leukhuisje.nl. In dit blog lees je meer over dit bedrijf waarmee de Vastelastenbond ook de samenwerking is aangegaan.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Dit jaar wordt de Vastelastenbond achttien jaar. Er is in achttien jaar veel gebeurd en deze reis is vastgelegd op een eigen geschiedenispagina.

Vastelastenbond schrijft geschiedenis: ontdek onze historie

Woensdag 20 april 2022 08:11

‌ Dit jaar wordt de Vastelastenbond officieel volwassen en staan er achttien kaarsjes op de verjaardagstaart van de consumentenorganisatie. Dat is iets wat oprichter Dirk-Jan Wolfert niet ...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond legt uit waarom de overlijdensrisicoverzekering (ORV) zo ontzettend belangrijk is.

Dit is alles wat je moet weten over je overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Dinsdag 12 april 2022 08:53

‌ De overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een enorm belangrijke verzekering en is de laatste jaren flink gedaald qua premie. De verzekering is niet zo populair als een zorgverzekering, maar...

Lees meer
Ben jij die gezellige, betrokken en enthousiaste collega die we zoeken?

Bespaar jezelf de moeite en solliciteer direct op een écht leuke functie! Wij zoeken een klantenservice medewerker

Vrijdag 08 april 2022 08:27

‌ De Vastelastenbond zoekt een enthousiaste, leergierige en ambitieuze medewerker voor onze klantenservice. Als jij net als wij klanten écht wilt helpen en adviseren dan is deze baan op jou...

Lees meer
In deze aflevering van ‘Onderaan De Streep’ vertelt directeur Dirk-Jan Wolfert meer over de samenwerking met de hypotheekadviseurs van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen.

Podcast belicht nieuwste dienst van de Vastelastenbond: Hypotheekadvies

Donderdag 07 april 2022 09:32

‌ Voor hypotheekadvies kun je voortaan ook bij de Vastelastenbond terecht. Voorlopig profiteren alleen gebruikers van de VasteLastenBundel van deze service maar het plan is om deze dienst la...

Lees meer