Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Vastelastenbond schrijft geschiedenis: ontdek onze historie

Woensdag 20 april 2022 08:11Frank van de Ven
Dit jaar wordt de Vastelastenbond achttien jaar. Er is in achttien jaar veel gebeurd en deze reis is vastgelegd op een eigen geschiedenispagina.

Dit jaar wordt de Vastelastenbond achttien jaar. Er is in achttien jaar veel gebeurd en deze reis is vastgelegd op een eigen geschiedenispagina.

Dit jaar wordt de Vastelastenbond officieel volwassen en staan er achttien kaarsjes op de verjaardagstaart van de consumentenorganisatie. Dat is iets wat oprichter Dirk-Jan Wolfert niet had verwacht toen hij jaren geleden met zijn toenmalige kompaan op een zolderkamertje besloot om de Vastelastenbond op te richten. Er is in achttien jaar veel gebeurd en deze reis is vastgelegd op een eigen geschiedenispagina.

In 2004 werd de basis gelegd voor de Vastelastenbond zoals we die nu kennen. In eerste instantie was de core business van de consumentenorganisatie klanten helpen bij het vinden van het beste energieaanbod. In de loop der jaren is het dienstenaanbod flink uitgebreid. Oprichter Dirk-Jan Wolfert legt uit wat zijn drijfveren waren om de consumentenorganisatie op te zetten: “De Vastelastenbond ontstond naar aanleiding van klachten over de energiemarkt die mijn toenmalige compagnon Dennis van Druten ontving."
 

 
 
Wolfert vervolgt zijn verhaal: "Ik studeerde toen nog en hij werkte voor een energiemaatschappij. Voor dat bedrijf stuurde hij een groep deurverkopers aan. Zijn team belde bij mensen aan en vroeg hen of ze van energiemaatschappij wilden overstappen. De animo voor deze dienst was hoog, omdat er veel klachten waren over verschillende aanbieders. Na dagenlang klachten te hebben aangehoord, luchtte mijn toenmalige compagnon zijn hart bij mij. Ik vond zijn verhaal erg interessant en dacht al na over een oplossing waarmee we die klanten konden helpen.”
 

Idealisme

 
Die oplossing werd de Vastelastenbond. “Ons plan was om een collectief op te zetten waarin we consumenten verenigen”, verduidelijkt Wolfert. “Samen sta je immers sterker. Door ons vervolgens goed in te lezen en onderzoek naar verschillende energieaanbieders te doen, konden we als collectief afspraken met energiemaatschappijen maken. Dankzij deze deals konden we zowel nieuwe als bestaande klanten de beste prijzen en service bieden.”
 

 
De Vastelastenbond is vanuit idealisme ontstaan, stelt de oprichter: “Dat is dan ook de reden dat we volledig onafhankelijk zijn. Ons doel was – en is – om mensen te helpen en ervoor te zorgen dat zij hun vaste lasten zo laag mogelijk kunnen houden. In de loop der jaren is onze visie gelijk gebleven, terwijl ons aanbod vergroot is. Naast energie bieden we ook verschillende nieuwe diensten aan zoals internet en televisie en verzekeringen. Ook helpen we klanten met isolatieadvies en de plaatsing van zonnepanelen. Verduurzamen is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt.”
 

Toekomstvisie

 
Inmiddels bestaat de consumentenorganisatie - met Eindhoven als uitvalsbasis - achttien jaar. De laatste jaren is de Vastelastenbond steeds meer in de media geweest. Onder meer met een solvabiliteitsonderzoek en een kritisch oog op de ontwikkelingen in de energiemarkt. Zo was Wolfert recentelijk te gast bij Radar.
 

 
Als het aan Wolfert en zijn team ligt, wordt er sowieso minimaal achttien jaar aan vastgeplakt. Aan ambities geen gebrek! “Ik zie de toekomst heel positief in”, stelt Wolfert. “We hebben een heel bijzonder concept waarmee we echt van toegevoegde waarde zijn. In deze maatschappij waarin veel mensen het druk hebben en hun tijd zo nuttig mogelijk willen besteden, bieden wij uitkomst. We zorgen voor onze klanten en ontzorgen hen. We bieden ons dienstenaanbod continu uit en hebben in korte tijd hypotheekadvies, een Duurzaamheidscheck en een overlijdensrisicoverzekering aan ons assortiment toegevoegd.”
 

Geschiedenispagina

 
Sinds kort biedt de consumentenorganisatie ook podcasts aan en is de VasteLastenBundel het paradepaardje van de Vastelastenbond geworden. Het bieden  van totaalontzorging is de missie geworden van de organisatie. De reis die de Vastelastenbond van collectief naar onafhankelijke consumentenorganisatie heeft afgelegd, lees je op deze pagina.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond legt uit waarom de overlijdensrisicoverzekering (ORV) zo ontzettend belangrijk is.

Dit is alles wat je moet weten over je overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Dinsdag 12 april 2022 08:53

‌ De overlijdensrisicoverzekering (ORV) is een enorm belangrijke verzekering en is de laatste jaren flink gedaald qua premie. De verzekering is niet zo populair als een zorgverzekering, maar...

Lees meer
Ben jij die gezellige, betrokken en enthousiaste collega die we zoeken?

Bespaar jezelf de moeite en solliciteer direct op een écht leuke functie! Wij zoeken een klantenservice medewerker

Vrijdag 08 april 2022 08:27

‌ De Vastelastenbond zoekt een enthousiaste, leergierige en ambitieuze medewerker voor onze klantenservice. Als jij net als wij klanten écht wilt helpen en adviseren dan is deze baan op jou...

Lees meer
In deze aflevering van ‘Onderaan De Streep’ vertelt directeur Dirk-Jan Wolfert meer over de samenwerking met de hypotheekadviseurs van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen.

Podcast belicht nieuwste dienst van de Vastelastenbond: Hypotheekadvies

Donderdag 07 april 2022 09:32

‌ Voor hypotheekadvies kun je voortaan ook bij de Vastelastenbond terecht. Voorlopig profiteren alleen gebruikers van de VasteLastenBundel van deze service maar het plan is om deze dienst la...

Lees meer
De eerste drie maanden van 2022 werden er 191.293 hypotheken aangevraagd en dat is een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Huizenhoge hypotheekaanvragen door rentestijging

Dinsdag 05 april 2022 13:18

‌ In het eerste kwartaal van 2022 bereikte het aantal aanvragen voor hypotheken een record dankzij de stijgende rente. De eerste drie maanden werden er 191.293 hypotheken aangevraagd en dat ...

Lees meer