Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

SEEH subsidie weer beschikbaar voor huiseigenaren

Woensdag 03 juli 2019 09:08Margot Boesveld
SEEH subsidie vanaf 2 september weer beschikbaar voor huiseigenaren

SEEH subsidie vanaf 2 september weer beschikbaar voor huiseigenaren

Goed nieuws! Na een periode van veel onduidelijkheid ziet het er naar uit dat subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) vanaf eind augustus 2019 weer van kracht wordt voor eigenaar-bewoners. De regeling bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE`s), woonverenigingen en -coöperaties.

De regeling was sinds mei 2017 uitgeput, alleen VvE’s konden nog van de subsidie gebruik maken. Met de heropening van deze regeling komt het kabinet tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak.

Op dit moment (juli 2019) is er geen subsidie voor particulieren meer beschikbaar, maar het kabinet heeft tot 1 januari 2021 is er € 84 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Dat betekent dat u vanaf  2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen. Is dit potje leeg of de termijn afgelopen? vanaf 1 januari 2021 is het voornemen om de energiebesparende investeringen vanuit de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie te subsidiëren.

Hoe zat het ook alweer? Uitleg SEEH

De SEEH voor eigenaar-bewoners stimuleert de eigenaar-bewoner van een woning energie te besparen. U moet minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning worden uitvoeren. Overige richtlijnen zijn:

  • De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.
  • U kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.
  • Aanvrager is de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Houd goed de publicaties van de staatscourant in de gaten. 

Meer lezen over subsidies, verduurzaming of het klimaatakkoord? Lees het op onze website.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Wanneer kiezen voor glasisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisoaltie

Wanneer kies je voor welke isolatievorm? Ontdek deze drie handige keuzetips!

Donderdag 13 juni 2019 12:16

Met deze hitte denk je misschien niet direct aan isoleren, maar wist je dat de zomerperiode de beste tijd is om isolerende maatregelen door te voeren? Maar wanneer kies jij voor welke isolatievorm?...

Lees meer
Alles over verduurzamen, kosten, baten en meer informatie

Wat gaat de verduurzaming u kosten? Alle informatie...

Donderdag 23 mei 2019 17:19

Wat gaat de verduurzaming u kosten? | Duurzaamheid is een hot item! De meeste Nederlanders zijn wat terughoudend met het doorvoeren verduurzaming in de eigen woning. Voornamelijk de hoge kosten en on...

Lees meer
Vier op de tien woningbezitters niet van plan te verduurzamen.

Woningbezitters terughoudend met verduurzamen door onduidelijkheid

Donderdag 16 mei 2019 11:21

Zo'n vier op de tien woningbezitters zijn niet van plan om binnen nu en vijf jaar hun woning te verduurzamen. Als belangrijkste reden geven zij op dat ze niet weten met welke financiële regelinge...

Lees meer
financiering duurzaamheidslening of hogere hypotheek

4 x financiering voor isolatie of zonnepanelen woning

Dinsdag 07 mei 2019 13:53

Er zijn verschillende manieren om de verduurzaming van jouw woning te financieren. Je kunt jouw spaargeld of vakantiegeld gebruiken, maar je kunt ook een subsidie of een lening aanvragen. Veren...

Lees meer