SEEH subsidie weer beschikbaar voor huiseigenaren
Woensdag 03 juli 2019 09:08:39
SEEH subsidie vanaf 2 september weer beschikbaar voor huiseigenaren

Goed nieuws! Na een periode van veel onduidelijkheid ziet het er naar uit dat subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) vanaf eind augustus 2019 weer van kracht wordt voor eigenaar-bewoners. De regeling bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE`s), woonverenigingen en -coöperaties.

De regeling was sinds mei 2017 uitgeput, alleen VvE’s konden nog van de subsidie gebruik maken. Met de heropening van deze regeling komt het kabinet tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak.

Op dit moment (juli 2019) is er geen subsidie voor particulieren meer beschikbaar, maar het kabinet heeft tot 1 januari 2021 is er € 84 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Dat betekent dat u vanaf  2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen. Is dit potje leeg of de termijn afgelopen? vanaf 1 januari 2021 is het voornemen om de energiebesparende investeringen vanuit de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie te subsidiëren.

Hoe zat het ook alweer? Uitleg SEEH

De SEEH voor eigenaar-bewoners stimuleert de eigenaar-bewoner van een woning energie te besparen. U moet minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning worden uitvoeren. Overige richtlijnen zijn:

  • De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.
  • U kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.
  • Aanvrager is de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Houd goed de publicaties van de staatscourant in de gaten. 

Meer lezen over subsidies, verduurzaming of het klimaatakkoord? Lees het op onze website.

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?