Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Wanneer kies je voor welke isolatievorm? Ontdek deze drie handige keuzetips!

Donderdag 13 juni 2019 12:16Margot Boesveld
Wanneer kiezen voor glasisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisoaltie

Wanneer kiezen voor glasisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisoaltie

Met deze hitte denk je misschien niet direct aan isoleren, maar wist je dat de zomerperiode de beste tijd is om isolerende maatregelen door te voeren? Maar wanneer kies jij voor welke isolatievorm? Dat is natuurlijk voor ieder huishouden verschillend en om jou te helpen hebben we drie handige keuzetips op een rijtje gezet. Op basis van jouw situatie, timing of rendement kan jij de beste keuze maken.

  • Situatie

  • Timing

  • Rendement

Heb jij jouw situatie niet helemaal scherp? Laat je dan eerst informeren door een energiespecialist. Je kunt via de Vastelastenbond vrijblijvend een offerte aanvragen

Situatie

Loop eens rustig een rondje door jouw woning om te kijken wat de staat van onderhoud van je huis is. Op basis daarvan kan je wellicht een betere keuze maken.

Heb jij vloerverwarming? Dan is vloerisolatie een must. Iedere dag dat de vloer niet geïsoleerd is, is zonde van het geld! Ook als jouw voornaamste beweegreden voor isolatie het verbeteren van het wooncomfort is, is vloerisolatie een goede optie.

Heeft jouw woning nog enkel glas of zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan is kiezen voor het beste glas een slimme keuze. Wanneer je jouw kozijnen moet vervangen, is het verstandig om ook meteen het glas te vervangen door HR IsoGlass. HR IsoGlass is gevuld met Argongas. Hierdoor wordt de straling van de zon doorgelaten in de winter (opwarming door zon) en de straling in de zomer als de zon hoog staat tegengehouden.

Last van tocht? Of een oudere woning (voor 1982)? Dan is beginnen met spouwmuurisolatie een goede keuze. Dit is een relatief simpele isolatievorm en je hebt dan direct de grootste oppervlakte geïsoleerd. Dat resulteert in vermindering van het gasverbruik en een lagere energierekening.

Timing

(Vloer)isolatie kun je het beste aanbrengen in een droge periode. En laat nu juist de zomerperiode  aangebroken zijn. Wist jij dat veertig procent van de Nederlandse huishoudens last heeft van een vochtige kruipruimte? Dat kan leiden tot vochtproblemen en houtrot. In de zomerperiode is de kans dat u kruipruimte droog is het grootst. 

Ook glas vervangen is het handigst in de lente (lees: wanneer het niet regent).  Het risico dat het binnen regent is daardoor minimaal. Hebben jouw kozijnen een opknapbeurt nodig dan is de zomerperiode ook handig, want tijdens de raamvervanging verf je meteen de nieuwe kozijnen mee.

Een spouwmuur plaatsen, kan op elk moment. Vaak zien we dat veel mensen hiervoor kiezen als het kouder wordt (de maanden september en oktober zijn populair). Wel is het verstandig om dit te toen vóórdat u de verwarming weer aanzet. De meeste mensen zetten in oktober de thermostaat een standje hoger. Zo heeft het direct effect op uw energierekening. Omdat veel mensen pas in de koudere maanden aan isolatie denken, is er in deze periode een run op de aanvraag van isolatie. Hierdoor kan er een langere wachttijd ontstaan. Wees deze voor!

Rendement

Wil jij een Quickwin en snel rendement uit jouw investering? De meeste mensen beginnen met spouwmuurisolatie. Dat is een relatief lage investering die zichzelf supersnel terugverdient. Omdat de woonkamer over het algemeen de grootste, verwarmde ruimte is (niet veel mensen verwarmen de hele dag de eerste verdieping of de zolder) en de wanden en de muren vaak de zwakke plekken zijn, gaat juist via de woonkamer en de (spouw)muren de meeste warmte verloren.

Overige isolatievormen zoals vloer-, dak- en glasisolatie vergen een wat hogere financiële investering. Niet iedereen heeft deze middelen. De kosten voor de verduurzaming van particuliere woningen is veel in het nieuws.

Laat je niet ontmoedigen! 

De afgelopen jaren is de gasprijs flink gestegen.  Zo was de gasprijs in 2013 nog € 0,612 per m3. In 2019 is deze al € 0,783 per m3. Met spouwmuurisolatie bespaar je zo’n 350 m3 aan gas. Resultaat: jouw gasrekening gaat met € 275,- omlaag. Bijkomend voordeel is dat jouw wooncomfort ook direct voelbaar verbetert. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep en binnen één dag geregeld.

Weet je het niet? 

Kom je er niet uit, of weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat je eens vrijblijvend infomeren en vraag een offerte aan. Er komt dan een energiespecialist op bezoek waar je  al jouw vragen aan kunt stellen. Gezamenlijk lopen jullie door het huis lopen om te kijken waar de isolatieprioriteiten liggen. Lees ook artikelen

Huishoudens terughoudend m.b.t. verduurzaming

Alle feiten en fabels over isolatie

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Alles over verduurzamen, kosten, baten en meer informatie

Wat gaat de verduurzaming u kosten? Alle informatie...

Donderdag 23 mei 2019 17:19

Wat gaat de verduurzaming u kosten? | Duurzaamheid is een hot item! De meeste Nederlanders zijn wat terughoudend met het doorvoeren verduurzaming in de eigen woning. Voornamelijk de hoge kosten en on...

Lees meer
Vier op de tien woningbezitters niet van plan te verduurzamen.

Woningbezitters terughoudend met verduurzamen door onduidelijkheid

Donderdag 16 mei 2019 11:21

Zo'n vier op de tien woningbezitters zijn niet van plan om binnen nu en vijf jaar hun woning te verduurzamen. Als belangrijkste reden geven zij op dat ze niet weten met welke financiële regelinge...

Lees meer
financiering duurzaamheidslening of hogere hypotheek

4 x financiering voor isolatie of zonnepanelen woning

Dinsdag 07 mei 2019 13:53

Er zijn verschillende manieren om de verduurzaming van jouw woning te financieren. Je kunt jouw spaargeld of vakantiegeld gebruiken, maar je kunt ook een subsidie of een lening aanvragen. Veren...

Lees meer
Isoleren levert meer op dan spaarrekening.

Isoleren levert veertig keer zoveel op als een spaarrekening

Donderdag 11 april 2019 16:08

Isoleren levert veertig  keer zoveel op als het bijhouden van een spaarrekening. Sterker nog: veertig keer is misschien zelfs nog wel te laag ingeschat, want isoleren levert een rendeme...

Lees meer