Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Stijging gemeentelijke belastingen levert gemeenten dit jaar 200 miljoen euro extra op

Dinsdag 08 februari 2022 08:08Frank van de Ven
Gemeenten halen 200 miljoen euro extra op door de verhoging van de gemeentelijke belastingen.

Gemeenten halen 200 miljoen euro extra op door de verhoging van de gemeentelijke belastingen.

De gemeentelijke belastingen stijgen dit jaar en vooral voor je onroerendzaakbelasting (OZB) en de riool- en afvalstofheffing ga je meer betalen. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Totale opbrengsten lokale heffingen voor gemeenten

Voor 2022 brengen de lokale heffingen twee procent (200 miljoen euro) meer op bij de lokale overheden. In totaal wordt verwacht dat de gemeenten dit jaar 11,5 miljard euro uit plaatselijke heffingen, zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffen- en rioolheffing, parkeergelden en de toeristenbelasting halen.
De OZB-opbrengsten voor gemeenten stijgen dit jaar met 4,4 procent en dat levert gemeenten tot 4,8 miljard euro op. Deze stijging is minder fors dan de tariefwijziging van het voorgaande jaar. In 2021 was er namelijk sprake van een stijging van 5,8 procent.


Rioolheffing

Ook de kosten voor rioolheffing schieten de hoogte in. De opbrengsten uit de rioolheffing stijgen dit jaar met zo’n 2,9 procent wat gemeenten tot 1,8 miljard euro oplevert. Het gaat hier om de grootste stijging van deze heffing in tien jaar. Wat het OZB-tarief is in jouw gemeente kun je hier bekijken.

Normaal gesproken stijgt de rioolheffing zo’n 2 procent per jaar. De afvalstoffenheffing en reinigingsrechten brengen dit jaar naar verwachting 2,3 miljard euro op. Dat is zo’n 4 procent meer dan vorig jaar. De Vastelastenbond publiceerde vorig jaar al over de lastenverhoging.


Whitepaper

Er zijn verschillende manieren om de kosten te drukken. Eén ervan is bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking. Een succesvol bezwaar is van invloed op je OZB. Als je meer wilt weten over hoe je bezwaar moet maken of hoe de wet WOZ in elkaar zit, staan er verschillende documenten voor je klaar. Je kunt het Whitepaper downloaden! In dit document leer je stapsgewijs waar je op moet letten wanneer je zelf bezwaar wilt maken. Daarnaast hebben wij complexe, juridische taal vertaald naar gemakkelijk leesbaar Nederlands! Zo kom je beslagen ten ijs wanneer er met jargon gestrooid wordt.


WOZ Magazine

Bezwaar maken kan ook via een WOZ-adviesbureau. Vind je het complex om uit te zoeken wat je allemaal moet doen? Dan helpt een WOZ-adviesbureau je graag verder. Wil je meer weten over deze bureaus en wat de meerwaarde van deze partijen is? Lees dan ons digitale magazine! In dit online tijdschrift lees je tevens interviews met experts die vertellen waarom bezwaar maken tegen je WOZ-waarde zo ontzettend nuttig is. Ook krijg je antwoord op de meestgestelde vragen over dit onderwerp. 
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Van elk

bedankt voor de info

Maandag 28 februari 2022 08:54

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 28 februari 2022 13:52
Graag gedaan!

Plaats een reactie

Lees meer over Belastingen

Gemeentelijke belasting in 2022 omhoog

Lokale woonlasten in 2022 tientallen euro's duurder

Dinsdag 30 november 2021 06:50

‌ Volgend jaar stijgen de lokale woonlasten opnieuw. De Vastelastenbond onderzocht de gemeentelijke belastingen van de tien grootste gemeenten van Nederland. In het onderzoek nam de consumenteno...

Lees meer
Zorg voor een financiering vooraf, dat zal de drempel verlagen.

Is de Isolatietegoedbon een oplossing voor het stimuleren van woningisolatie?

Vrijdag 04 juni 2021 13:48

Natuur & Milieu, Koninklijke Bouwend Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, de Consumentenbond en Energie-Nederland pleitten al eerder voor de invoering van de Isolatietegoe...

Lees meer
Fiscale partner? Doe altijd samen online aangifte. Zo maak je optimaal gebruik van verdeelscherm van de belastingaangifte.

Belastingtips voor de belastingaangifte 2021

Maandag 15 maart 2021 11:40

‌Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen. Vóór 8 mei 2021 moet je de belasting aangifte 2020 bij de belasting liggen. Elk jaar zijn er huishoudens die te veel belasting betalen. Zo zor...

Lees meer
Gemiddelde stijging onroerendezaakbelasting (ozb) in 2021 bedraagt 5,3 procent. Afvalstoffenheffing met 7,8%

Eigen Huis: gemeenten wentelen stijging zorgkosten af op huizenbezitters

Vrijdag 26 februari 2021 09:37

‌ Ook Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt dat de onroerendezaakbelasting (ozb) dit jaar hoger uitvalt dan in december nog werd gedacht. De gemiddelde stijging bedraagt 5,3 procent, in december...

Lees meer