Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Einde energietoeslag laagste inkomens in zicht, ook geen verhoging van zorgtoeslag

Vrijdag 01 september 2023 12:14Frank van de Ven
De energietoeslag en het verhogen van de zorgtoeslag – waar eerder dit jaar nog wel sprake van was – zijn niet opgenomen in de Rijksbegroting voor volgend jaar.

De energietoeslag en het verhogen van de zorgtoeslag – waar eerder dit jaar nog wel sprake van was – zijn niet opgenomen in de Rijksbegroting voor volgend jaar.

Het demissionaire kabinet wil volgens Haagse bronnen de energietoeslag van 1.300 euro voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum niet verlengen. Ook een verhoging van de zorgtoeslag lijkt van de baan. Het verdwijnen van deze steunmaatregelen in combinatie met het verdwijnen van het prijsplafond in 2024 zorgen ervoor dat consumenten hun borst nat kunnen maken voor een peperduur jaar.

De energietoeslag en het verhogen van de zorgtoeslag – waar eerder dit jaar nog wel sprake van was – zijn niet opgenomen in de Rijksbegroting voor volgend jaar. De energietoeslag voor de laagste inkomens was een van de maatregelen om de hoge energierekeningen te compenseren. Hoewel deze regeling volgend jaar zou aflopen, was de heersende gedachte dat het kabinet deze maatregel toch met een jaar zou verlengen.
 
Gemeenten betalen de energietoeslag uit en beoordelen wie daarvoor in aanmerking komt. Het bedrag over 2023 kan nog niet aangevraagd worden, omdat het wetsvoorstel nog ter goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer moet. Het plan is om het bedrag in de winter te storten. Een groot deel daarvan staat pas in 2024 op de rekening. Maar over dat jaar zelf kunnen geen nieuwe aanvragen meer ingediend worden.
 

Koopkrachtmaatregelen op komst

Het CPB waarschuwde recent nog dat de huidige lastenverhogingen ervoor kunnen zorgen dat tot zo'n 1 miljoen mensen in armoede belanden. Het kabinet wil 2 miljard euro uittrekken voor koopkrachtmaatregelen. Welke maatregelen er precies genomen worden, is nog niet bekend.

Volgens Haagse bronnen zijn mogelijke koopkrachtmaatregelen die onderdeel zijn van de begroting, zijn het verhogen van de huurtoeslag en het kindgebonden budget.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “De hosannaverhalen over dynamische contracten waarmee je ‘gratis de auto kunt opladen tijdens de zomer’ zijn niet zonder voorwaarden.”

Waarom zonnepanelen en een dynamisch energiecontract geen gelukkig huwelijk vormen

Donderdag 31 augustus 2023 11:05

‌Mensen met een dynamisch contract die een elektrische auto rijden, beschikken vaak over veel zonnepanelen. Tijdens warme zomermaanden kunnen zij ‘gratis’ hun auto opladen, maar dat...

Lees meer
Grotere energiebedrijven als ENGIE en OXXIO hebben honderdduizenden klanten en door deze prijsverhoging heeft dat veel effect op de omzet en winst van deze leveranciers.

PERSBERICHT: Onderzoek Vastelastenbond: Bijna helft energieleveranciers verhoogt vaste leveringskosten

Maandag 14 augustus 2023 06:55

‌De variabele energietarieven dalen, maar de vaste leveringskosten stijgen bij bijna de helft van de tien onderzochte energieleveranciers. Bij deze energieleveranciers stijgt de energierekening g...

Lees meer
Een staking van Australische werknemers van Chevron en Woodside Energy kan de export van vloeibaar gas bemoeilijken.

Onrust in Australië zorgt voor stijging gasprijs. Ongunstig vooruitzicht wintermaanden?

Donderdag 10 augustus 2023 09:57

‌De marktprijs voor gas schoot woensdagmiddag omhoog. Op de Amsterdamse gasbeurs steeg de prijs met meer dan een derde tot ruim 43 euro per megawattuur. Dat is het hoogste niveau sinds mei. De ...

Lees meer
Het bijstaan van bewindvoerders is een no-brainer voor directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Mensen die onder bewind staan, hebben onze hulp het hardst nodig.

Vastelastenbond slaat handen ineen met bewindvoerders

Woensdag 09 augustus 2023 10:11

‌‌De Vastelastenbond zoekt de samenwerking met bewindvoerders op om onder bewind gestelde mensen aan een goed energiecontract te helpen. Het zoeken naar een goed contract met goede, gun...

Lees meer