Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Tien tips voor een goedkopere autoverzekering

Maandag 08 juli 2024 12:10DirkJan Wolfert
Verlaag de premie van je autoverzekering

Verlaag de premie van je autoverzekering

Een autoverzekering kan prijzig zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste dekking hebt voor een betaalbare prijs? Volg onze tips en verlaag je premie.

Tip #1 – Hoe ruim is jouw auto verzekerd?
Een nieuwe auto verzeker je WA casco (all risk). Voor een oudere auto is vaak alleen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) voldoende. Daarnaast is er de WA beperkt casco, die tussen de WA en de WA casco in zit. De beste verzekeringsvorm hangt af van de waarde van jouw auto en de opgebouwde schadevrije jaren. Je kunt de premie verlagen door je auto niet te ruim te verzekeren. Wil je weten wat voor jouw situatie de beste keus is? Laat je adviseren door een van onze adviseurs.

Tip #2 – Een tweede gezinsauto verzekeren met de tweede autoregeling
Koop je een tweede gezinsauto? Laat deze meeliften op de schadevrije jaren van de eerste gezinsauto. Zo kun je tot 75% korting krijgen op de tweede autoverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar het kan lonen om de eerste autoverzekering over te zetten naar een verzekeraar die deze regeling wel aanbiedt. Let op: deze optie geldt niet voor kinderen binnen het gezin die ook een autoverzekering nodig hebben.

Tip #3 – Welke aanvullende dekkingen heb je echt nodig?
Overweeg goed of je de aanvullende dekkingen nodig hebt. Een verhaalbijstandsverzekering is overbodig als je een rechtsbijstandsverzekering hebt die dit al dekt. Hetzelfde geldt voor een lidmaatschap bij ANWB en de aanvullende verzekering voor pechhulp.

Tip #4 – Biedt een andere verzekeraar een goed alternatief?
Ben je al minimaal een jaar bij dezelfde autoverzekeraar? Het kan lonen om over te stappen naar een andere verzekeraar. Let hierbij niet alleen op de premie, maar zorg dat de dekking minimaal hetzelfde is. Laat je goed adviseren en vergelijk de voorwaarden.

Tip #5 – Neem een kleine schade voor eigen rekening
Het claimen van schade kan een hogere premie tot gevolg hebben. Heb je een kleine schade, zoals een deukje in de autodeur? Informeer eerst wat de gevolgen zijn voor je premie voordat je de schade claimt. Wij kunnen je inzicht geven in de gevolgen van een schadeclaim.

Tip #6 – Vergelijk regelmatig je verzekering
Het is verstandig om je autoverzekering jaarlijks te vergelijken. Verzekeraars veranderen hun premies en voorwaarden regelmatig, dus je kunt mogelijk besparen door over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Regel je je verzekeringen bij de Vastelastenbond, dan nemen wij het controleren en vergelijken voor jou uit handen.

Tip #7 – Betaal de premie jaarlijks in plaats van maandelijks
Veel verzekeraars bieden korting als je de premie jaarlijks in plaats van maandelijks betaalt. Dit kan je enkele procenten per jaar schelen, wat flink kan oplopen.

Tip #8 – Verhoog je eigen risico
Door je eigen risico te verhogen, kun je de maandelijkse premie verlagen. Zorg er wel voor dat je het verhoogde eigen risico kunt betalen in geval van schade.

Tip #9 – Verminder je kilometers
Verzekeraars houden rekening met het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Rijd je minder dan je hebt opgegeven? Meld dit aan je verzekeraar; het kan je premie verlagen.

Tip #10 – Parkeer veilig
Parkeer je auto op een veilige plek, zoals een garage of een afgesloten terrein. Sommige verzekeraars geven korting op de premie als je auto 's nachts veilig staat.

Met deze tips kun je flink besparen op je autoverzekering terwijl je toch goed verzekerd blijft. Neem de tijd om je opties te bekijken en kies de verzekering die het beste bij jouw situatie past.

Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Premiestijging verschilt per automerk, Volkswagen is de grootste stijger.

Autoverzekeringspremies stijgen fors: verschillen bij 10 populaire merken, van BMW tot Peugeot

Dinsdag 28 mei 2024 09:55

Dit jaar stijgen de premies voor autoverzekeringen gemiddeld met bijna 11 procent, volgens berekeningen van Independer. Dit betekent dat autobezitters gemiddeld zo'n 109 euro extra m...

Lees meer
Allrisk verzekeringen populairder

Groter aantal automobilisten kiest voor een allrisk verzekering

Donderdag 14 maart 2024 16:38

‌ In 2023 was er een opvallende toename van het aantal autobezitters dat ervoor koos om hun voertuig allrisk te verzekeren, inclusief dekking voor schade aan hun eigen auto. Volgens Geld....

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers legt uit wat beginnende bestuurders wel of juist niet moeten doen om de kosten van hun autoverzekering zo laag mogelijk te houden.

Torenhoge autoverzekering laat beginnende Amsterdamse bestuurder financieel in de prak rijden

Maandag 17 juli 2023 01:00

‌Beginnende bestuurders uit Amsterdam die een auto willen kopen, doen er verstandig aan om zich te verdiepen in de verzekeringspremies. Een WA-verzekering voor een 18-jarige Amsterdammer kost g...

Lees meer
In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering verdubbeld, blijkt uit onderzoek.

Autoverzekering bijna 20 procent duurder dan jaar ervoor

Woensdag 21 juni 2023 08:56

‌Autobezitters moeten dieper in de buidel tasten als ze hun nieuwe polis binnenkrijgen, want in vergelijking met vorig jaar is de premie 19,6 procent gestegen. Deze prijsstijging betekent dat er ...

Lees meer