“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Autoverzekeringen ondanks hoge inflatie goedkoper

Woensdag 10 augustus 2022 07:43Frank van de Ven
Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van 2022 goedkoper geworden. Deze ontwikkeling is te wijten aan een vermindering van het aantal autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit. Dit blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. De daling in het aantal meldingen van voertuigcriminaliteit is verwerkt in de premies van de eerste maanden van dit jaar.

De hoogte van een gemiddelde premie van een autoverzekering was tussen januari en juni 80,74 euro per maand. Vorig jaar betaalde je nog om 82,27 euro per maand. In 2021 was er in het begin van dat jaar juist sprake van een stijging en betaalde je meer om je auto te verzekeren tegen schade.


Inflatie zorgt voor kostenstijging

De gunstige schadecijfers die verzekeraars in hun premies verrekenen, zijn naar alle waarschijnlijkheid deels te danken aan de coronapandemie. Veel mensen bleven vorig jaar vaker thuis. De verwachting is dat de premies voor autoverzekeringen de komende tijd weer stijgen.
 
Nu de auto weer is herontdekt nu de coronacrisis is gaan liggen, neemt de criminaliteit toe. Daarnaast zorgt de hoge inflatie ervoor dat reparaties aan auto’s steeds duurder worden. Hierdoor moeten autoverzekeraars de premies verhogen om de toenemende schadelast te kunnen betalen.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Huisdieren horen bij het gezin en dus verdienen ze een eigen verzekering zou je denken. Hoe nuttig is zo'n huisdierverzekering eigenlijk?

Wat heb je echt aan een huisdierverzekering? Als het aan de kat lag…

Maandag 08 augustus 2022 14:34

‌Vandaag – 8 augustus - is het Internationale Kattendag en dat betekent dat we onze feliene vriend(innet)jes extra aandacht geven. Huisdieren horen bij het gezin dus verdienen ze een eige...

Lees meer
Het aantal inbraken ligt nu op circa vierhonderd per week. Deze stijging is verklaarbaar door de opheffing van de coronamaatregelen waardoor mensen er vaker op uit gaan.

Inbrekers pakken door en plegen 20 procent meer inbraken dan vorig jaar

Woensdag 20 juli 2022 12:22

‌Het aantal inbraken in 2022 ligt 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar blijkt uit onderzoek van Interpolis. De conclusies van deze research zijn verwerkt in de InbraakBarometer. ...

Lees meer
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29

‌ Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekerin...

Lees meer
Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een direct writer en de Vastelastenbond?

Dinsdag 21 juni 2022 08:05

‌Een goede verzekering afsluiten om je inboedel, auto of reis tegen schade te beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ook saai en daarom besluiten veel mensen om voor de laagste prijs te kiez...

Lees meer