Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Vastelastenbond te gast bij Omroep Max in uitzending over WOZ

Vrijdag 10 maart 2023 11:18Frank van de Ven
Onze directeur pleit voor een andere insteek om de WOZ-waarde te bepalen. De huidige manier waarop woningen getaxeerd worden, is onnauwkeurig en achterhaald.

Onze directeur pleit voor een andere insteek om de WOZ-waarde te bepalen. De huidige manier waarop woningen getaxeerd worden, is onnauwkeurig en achterhaald.

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond is vrijdag 10 maart om 19.50 uur te zien op NPO2 in het programma ‘Meldpunt’ van Omroep Max. Hij pleit voor een andere insteek om de WOZ-waarde te bepalen. De huidige manier waarop woningen getaxeerd worden, is onnauwkeurig en achterhaald.

In de uitzending worden twee voorbeelden gegeven van foutieve WOZ-waarden in de gemeente Hollands Kroon. Liek Droog zag de WOZ-waarde van haar huis in twee jaar tijd bijvoorbeeld verdubbelen van 281.000 naar 577.000 euro. Zij vindt dat haar huis onterecht is vergeleken met huizen die compleet zijn gerenoveerd.

Wolfert pleit al een aantal jaar voor een herinrichting van de WOZ-wet: "Dat is een taak voor politiek Den Haag: De komst van WOZ-bureaus is ontstaan vanuit een marktbehoefte. Het feit dat steeds meer burgers van deze partijen gebruikmaken, geeft te denken. In plaats van zich af te zetten tegen deze partijen zou het verstandiger zijn om naar oplossingen te zoeken. Het doel moet uiteindelijk zijn om de burger te helpen. Dat gebeurt nu niet.”
 

Meldpunt

Vrijdag 10 maart
Om 19.50 uur op bij MAX op NPO 2
Terugkijken kan hier.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

De WOZ-wet moet aangepast worden en niet de WOZ-adviesbureaus zegt directeur Dirk-Jan Wolfert: “De vormgeving van de WOZ-wet is het probleem en niet de WOZ-adviesbureaus.”

Persbericht: Niet WOZ-bureaus maar verouderde WOZ-wetgeving dupeert gemeenten en burgers

Woensdag 08 maart 2023 06:19

‌De discussie tussen gemeenten en WOZ-bureaus wordt steeds feller en dat gaat ten koste van de burger, stelt consumentenorganisatie de Vastelastenbond. Het is tijd dat er naar oplossingen gezoc...

Lees meer
Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) wil strenge maatregelen rond WOZ-adviesbureaus invoeren. “Het gaat hier om symptoombestrijding, want dit is geen oplossing waarmee burgers geholpen worden”, zegt directeur Dir

Aanpak WOZ-adviesbureaus is geen oplossing, want het helpt burgers niet

Maandag 06 maart 2023 15:52

‌De overheid gaat strengere maatregelen opleggen aan WOZ-adviesbureaus, omdat zij gemeenten op kosten zouden jagen. Het ministerie van Financiën de bedrijven hoopt hiermee het aantal bezwaren te...

Lees meer
Jort Kelder schreef de Vastelastenbond aan omdat hij wilde weten hoe het precies zit met de OZB voor eigenaren van recreatiewoningen op Ter Schelling die niet als eilandbewoner ingeschreven staan.

Eigenaren recreatiewoningen Terschelling betalen veel hogere woonlasten dan eilandbewoners

Donderdag 02 maart 2023 09:18

‌Eigenaren van een recreatiewoning op Terschelling betalen vier keer zoveel OZB-belasting als eilandbewoners. Daarnaast betalen bezitters van een tweede woning een forse Forensentaks van circa 1....

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert: “Door beter te communiceren en een duidelijk taxatieverslag toe te voegen, kan de overheid het vertrouwen van burgers terugwinnen en het aantal WOZ-bezwaren terugdringen.”

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Groeiend wantrouwen overheid verhoogt aantal WOZ-bezwaren’

Dinsdag 28 februari 2023 06:19

‌Circa 67 procent van alle WOZ-bezwaren wordt gedaan omdat burgers hun vraagtekens zetten bij de berekening van de WOZ-waarde door hun gemeente. Dat blijkt uit een enquête van consumentenorgan...

Lees meer