Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Overlijdensrisico- verzekering huurders voorkomt veel ellende

Vrijdag 15 april 2022 10:11Frank van de Ven
Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Scildon introduceert speciaal voor huurders een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Met deze huurverzekering worden nabestaanden maximaal tien jaar voorzien van een maandelijkse uitkering mocht hun partner onverhoopt overlijden. Door deze verzekering af te sluiten, krijgen nabestaanden de tijd om te rouwen én kunnen ze in hun huidige huurwoning blijven.

De woningmarkt staat onder druk. Huren in de vrije sector is voor veel huishoudens alleen op te brengen met twee inkomens. Mocht één van de twee partners overlijden dan is het voor de overblijver vrijwel onmogelijk om de huurlasten op te brengen. Een ORV helpt de kosten op te vangen zodat de nabestaande tijd krijgt om te rouwen. Er hoeft niet stel op sprong verhuisd te worden omdat de verzekering de kosten opvangt.

De Scildon Huurverzekering keert maandelijks een bedrag uit waarmee de klant toekomt. Dat geeft de nabestaanden tijd om hun leven vanuit de bestaande woonsituatie weer op de rit te krijgen en aan de nieuwe financiële situatie te wennen. De hoogte van de maandelijkse uitkering in relatie tot de huur kan de verzekeringnemer zelf bepalen.


Zeventig procent huurders geen ORV

Het vinden van een betaalbare woning is niet gemakkelijk en zeker niet iets waar je tijdens het rouwproces mee bezig wilt zijn. De Scildon Huurverzekering is opgezet in samenwerking met adviseurs van de kantoren Univé Het Groene Hart, Vixx, KRK, en Geerts Adviesgroep. Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek van Bierhaalder en De Jong uit 2020.
De Vastelastenbond is heel blij met deze ontwikkeling. De ORV is een belangrijke verzekering waarmee een hoop leed bespaard kan worden. De afgelopen jaren daalden de tarieven voor deze verzekering flink omdat er meer concurrentie is bijgekomen. Door je huidige polis na te lopen en eventueel over te stappen, bespaar je mogelijk honderden euro’s per jaar. De levensverwachting van Nederlanders is flink gestegen, waardoor de premie verlaagd kan worden omdat er minder uitgekeerd hoeft te worden. In lopende polissen wordt dit niet doorberekend.


VasteLastenBundel biedt ORV

Sinds kort heeft de Vastelastenbond ook de ORV in het dienstenaanbod opgenomen. Gebruikers van de VasteLastenBundel krijgen gratis advies over deze verzekering en de bespaarexperts van de consumentenorganisatie zoeken voor hen naar de beste en meest voordelige polis. Deze service is exclusief voor klanten die de VasteLastenBundel hebben afgesloten.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46

‌Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar ...

Lees meer
Weet jij waarvoor je verzekerd bent als er inbrekers op bezoek zijn geweest?

Inbraak Monitor: Vier jij de feestdagen veilig?

Donderdag 25 november 2021 13:55

‌ De feestdagen komen eraan en dat is voor mensen een tijd van gezelligheid en familie. Dieven genieten ook van deze periode, omdat er dan veel te halen valt. Omdat veel mensen de kerstdagen bij...

Lees meer
Laat het vergelijken van verzekeringen aan de Vastelastenbond over en voorkom polis-stress.

Hoe voorkom je polis-stress tijdens de feestdagen?

Dinsdag 02 november 2021 07:58

‌ De feestdagen naderen met rasse schreden en dat betekent gezelligheid, massa’s cadeautjes en polis-stress! Het einde van het jaar is ook de tijd waarin je - naast je zorgverzekering ook...

Lees meer
Blikseminslag en stormschade zijn schadeposten die bij de herfst horen.

Dit zijn de vijf meest voorkomende herfstschades

Donderdag 21 oktober 2021 09:21

‌In de herfst vallen naast blaadjes soms ook takken van de bomen. Als de natuur onstuimig is, kan dat voor schade zorgen. Naast omvallende bomen of takken moet je ook denken aan water- en storm...

Lees meer