“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Overlijdensrisico- verzekering huurders voorkomt veel ellende

Vrijdag 15 april 2022 10:11Frank van de Ven
Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Scildon introduceert speciaal voor huurders een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Met deze huurverzekering worden nabestaanden maximaal tien jaar voorzien van een maandelijkse uitkering mocht hun partner onverhoopt overlijden. Door deze verzekering af te sluiten, krijgen nabestaanden de tijd om te rouwen én kunnen ze in hun huidige huurwoning blijven.

De woningmarkt staat onder druk. Huren in de vrije sector is voor veel huishoudens alleen op te brengen met twee inkomens. Mocht één van de twee partners overlijden dan is het voor de overblijver vrijwel onmogelijk om de huurlasten op te brengen. Een ORV helpt de kosten op te vangen zodat de nabestaande tijd krijgt om te rouwen. Er hoeft niet stel op sprong verhuisd te worden omdat de verzekering de kosten opvangt.

De Scildon Huurverzekering keert maandelijks een bedrag uit waarmee de klant toekomt. Dat geeft de nabestaanden tijd om hun leven vanuit de bestaande woonsituatie weer op de rit te krijgen en aan de nieuwe financiële situatie te wennen. De hoogte van de maandelijkse uitkering in relatie tot de huur kan de verzekeringnemer zelf bepalen.


Zeventig procent huurders geen ORV

Het vinden van een betaalbare woning is niet gemakkelijk en zeker niet iets waar je tijdens het rouwproces mee bezig wilt zijn. De Scildon Huurverzekering is opgezet in samenwerking met adviseurs van de kantoren Univé Het Groene Hart, Vixx, KRK, en Geerts Adviesgroep. Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek van Bierhaalder en De Jong uit 2020.
De Vastelastenbond is heel blij met deze ontwikkeling. De ORV is een belangrijke verzekering waarmee een hoop leed bespaard kan worden. De afgelopen jaren daalden de tarieven voor deze verzekering flink omdat er meer concurrentie is bijgekomen. Door je huidige polis na te lopen en eventueel over te stappen, bespaar je mogelijk honderden euro’s per jaar. De levensverwachting van Nederlanders is flink gestegen, waardoor de premie verlaagd kan worden omdat er minder uitgekeerd hoeft te worden. In lopende polissen wordt dit niet doorberekend.


VasteLastenBundel biedt ORV

Sinds kort heeft de Vastelastenbond ook de ORV in het dienstenaanbod opgenomen. Gebruikers van de VasteLastenBundel krijgen gratis advies over deze verzekering en de bespaarexperts van de consumentenorganisatie zoeken voor hen naar de beste en meest voordelige polis. Deze service is exclusief voor klanten die de VasteLastenBundel hebben afgesloten.
 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Wat moet je doen wanneer er een dronken piraat of een beschonken clown tegen jouw geparkeerde auto fietst? Waar ben je nu eigenlijk voor verzekerd?

Hoe goed is jouw auto verzekerd tegen carnaval(partijen)?

Vrijdag 25 februari 2022 08:20

‌Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten, kunnen liefhebbers van carnaval dit jaar hun lol op want het feest gaat door! Dit betekent wel dat het aantal eenzijdige ongelukken van beschonken...

Lees meer
Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46

‌Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar ...

Lees meer
Vuurwerk kan schade aan je auto veroorzaken. Welke kosten kun je declareren en gaat dat ten koste van je no-claim korting?

Vuurwerkschade aan je auto verwerken? Dit wordt vergoed

Maandag 03 januari 2022 12:19

‌Ondanks het vuurwerkverbod is 2022 knallend van start gegaan. Hoeveel schade er is aangericht door vuurwerk is nog niet bekend. Het Verbond van Verzekeraars komt dinsdag 4 januari rond het mid...

Lees meer
Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding.

Vanaf 2022 schadevrije jaren autoverzekering overdraagbaar

Dinsdag 21 december 2021 16:58

‌ Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding. Ook mogen schadevrije jaren uit het buitenlan...

Lees meer