Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46Frank van de Ven
Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar wat vergoedt een verzekeraar eigenlijk als er sprake is van dit soort natuurgeweld? En hoe hoog is je eigen risico als het gaat om stormschade? In dit blog vertellen we er meer over!

De stormen die Nederland teisteren, leveren  een flinke kostenpost op. Toch ben je niet overal voor verzekerd. Er zijn vele vormen van schade en elke verzekeraar hanteert zijn eigen risico met specifieke richtlijnen. Zo moet je er bijvoorbeeld alles aan gedaan hebben om stormschade zoveel mogelijk te voorkomen.

Dan moet je denken aan het binnenzetten van je spullen wanneer de wind sterker wordt. Ook goed woningonderhoud is een vereiste. Een ander aandachtspunt is dat er alleen uitgekeerd wordt als er sprake is van een storm met windkracht 8 en hoger. Welke verzekeringen heb je nodig om stormschade vergoed te krijgen?


Autoverzekering

Wanneer de storm schade aan je auto veroorzaakt, moet je jouw autoverzekeraar op de hoogte brengen. Helaas heeft dat weinig zin als je enkel een WA-dekking hebt. Als er een boom op je auto valt, keert je autoverzekeraar alleen uit wanneer je een (beperkt)casco dekking of all risk-dekking hebt. Dat geldt trouwens ook voor hagelschade.

 

Opstalverzekering

Alle zaken die vastzitten aan je woning of op jouw grond staan, vallen onder je opstalverzekering. Dit geldt niet alleen je woning zelf, maar ook voor je schuur, tuinhuisje, overkapping of schutting. Ook voor gevolgschade kun je je opstalverzekering inschakelen. Een voorbeeld van vervolgschade die door een storm is veroorzaakt, is waterschade door weggewaaide dakpannen. Hier kan een overlap inzitten met de inboedelverzekering dus laat je goed informeren door je verzekeraar!


Inboedelverzekering

Onder inboedelschade vallen alle losse spullen in je tuin of balkon en in je woning. Wanneer er schade aan je tuinset ontstaat, moet je deze verzekering aanspreken. Ook hier zijn per verzekeraar verschillende voorwaarden te vinden. Stormschade is namelijk niet standaard meeverzekerd. Het is daarom ontzettend belangrijk om je polisvoorwaarden na te lezen.


Regels en de hoogte van je eigen risico

Je zou denken dat verzekeraars alles vergoeden, want dat is hun werk toch? Toch is dit niet het geval. Ook verzekeraars dekken zich in. Het is verstandig om op voorhand na te gaan hoe hoog je eigen risico is wanneer er sprake is van stormschade. Soms is het voordeliger om zelf een probleem te verhelpen. 

Geen zin in uitzoekwerk?

We begrijpen het als je geen zin hebt om je verzekeringen onder de loep te nemen. Het is een saai en tijdrovend proces. Gelukkig kan het ook anders en hoef jij je niet meer met deze klus bezig te houden! Wanneer je voor de VasteLastenBundel kiest, nemen wij al het uitzoekwerk uit handen. Wij geen voor jou besparen zonder dat jij daar wat voor hoeft te doen!

De VasteLastenBundel staat synoniem voor complete ontzorging. Als je voor deze dienst kiest, nemen wij jouw energiecontract en verzekeringen jaarlijks onder de loep. Jij hoeft je niet meer druk te maken of je te veel betaalt voor je energierekening, zorgverzekering, autoverzekering en schadeverzekeringen. Dat scheelt je een hoop stress en uitzoekwerk. Voortaan weet jij dus precies welke stormschade gedekt wordt!

Lees onze brochure om meer te weten te komen over de VasteLastenBundel.


 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Luurtsema

Duidelijk!

Vrijdag 25 februari 2022 12:09

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Weet jij waarvoor je verzekerd bent als er inbrekers op bezoek zijn geweest?

Inbraak Monitor: Vier jij de feestdagen veilig?

Donderdag 25 november 2021 13:55

‌ De feestdagen komen eraan en dat is voor mensen een tijd van gezelligheid en familie. Dieven genieten ook van deze periode, omdat er dan veel te halen valt. Omdat veel mensen de kerstdagen bij...

Lees meer
Laat het vergelijken van verzekeringen aan de Vastelastenbond over en voorkom polis-stress.

Hoe voorkom je polis-stress tijdens de feestdagen?

Dinsdag 02 november 2021 07:58

‌ De feestdagen naderen met rasse schreden en dat betekent gezelligheid, massa’s cadeautjes en polis-stress! Het einde van het jaar is ook de tijd waarin je - naast je zorgverzekering ook...

Lees meer
Blikseminslag en stormschade zijn schadeposten die bij de herfst horen.

Dit zijn de vijf meest voorkomende herfstschades

Donderdag 21 oktober 2021 09:21

‌In de herfst vallen naast blaadjes soms ook takken van de bomen. Als de natuur onstuimig is, kan dat voor schade zorgen. Naast omvallende bomen of takken moet je ook denken aan water- en storm...

Lees meer
Schade meld je vanaf 1 juli altijd bij je eigen verzekeraar

Directe Schadeafhandeling (DSA) per 1 juli van kracht

Vrijdag 02 juli 2021 08:15

Vanaf 1 juli 2021 is de regeling Directe Schadeafhandeling (DSA) in gegaan. Dit met als doel om consumenten te ontzorgen. Heb je een aanrijding gehad en er de tegenpartij aansprakelijk? Dan kun je v...

Lees meer