Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Verschillen tussen woonverzekeringen kunnen oplopen tot 500 euro

Donderdag 21 september 2023 11:34Frank van de Ven
Overstappen van verzekeraar kan dus erg lonend zijn. In dit blog legt onze verzekeringsadviseur uit wat je kunt doen om je lasten te verlagen.

Overstappen van verzekeraar kan dus erg lonend zijn. In dit blog legt onze verzekeringsadviseur uit wat je kunt doen om je lasten te verlagen.

De premieverschillen in woonverzekeringen lopen flink op. Maandelijks kunnen de verschillen oplopen tot wel veertig euro. Op jaarbasis scheelt dat bijna 500 euro. Overstappen kan dus erg lonend zijn. In dit blog legt onze verzekeringsadviseur uit hoe deze verschillen zo groot kunnen zijn.

De verschillen in de premiehoogtes kunnen liggen aan de hoogte van de schadevergoedingen. “Het kan zijn dat er een maximumbedrag is vastgesteld bij een schade”, verduidelijkt verzekeringsadviseur Kenan Demir. “Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld ook het hak- en breekwerk en het herstel bij een lekkage in een waterleiding in de vloer of muur. Dat doet niet elke verzekeraar.”

Een andere reden waarom de ene woonverzekering duurder is dan de andere, kan volgens Demir ook aan de dekkingsgraad liggen: “Het kan zijn dat een duurder pakket in plaats van een gevarenverzekering een all riskverzekering aanbiedt. Deze verzekeringen lijken ontzettend veel op elkaar, maar een allriskverzekering heeft een ruimere dekking. Een all riskverzekering vergoedt alle schade dus ook schade door eigen toedoen. Dus als de eigenaar of gezin per ongeluk schade toebrengt aan de woning.”


Premiestijging van 43 procent

De woonverzekering is fors duurder geworden, blijkt uit onderzoek. Ten opzichte van 2022 betaal je in 2023 soms wel 43 procent meer voor hetzelfde pakket. Deze tariefverhoging is deels te wijten aan de opstalverzekering. Door hogere herbouwwaardes van huizen en de stijgende kosten voor personeel en bouwmaterialen lopen de tarieven op.

Er zijn twee soorten woonverzekeringen in de vorm van de opstal- en inboedelverzekering. Met een opstalverzekering verzeker je alles wat vastzit aan je huis tegen bijvoorbeeld brand-, water-, inbraak- of stormschade. Een opstalverzekering vergoedt de schade aan schade je zonnepanelen, een inbouwkast of centrale verwarming.


Verzekeringspakketten duurder

Een inboedelverzekering sluit je af om je te verzekeren tegen inbraak en schade aan alle ‘losse’ spullen in huis. Dan moet je denken aan je meubels of andere waardevolle spullen. Je kunt de opstalverzekering en inboedelverzekering samenbrengen in één pakket: de woonverzekering. De tarieven van zulke pakketten lopen sterk uiteen.

Het is raadzaam om je verzekering goed na te kijken. Zeker nu de tarieven zo snel stijgen. Mocht je het lastig vinden om je polisvoorwaarden en kleine lettertjes uit te pluizen, dan kun je altijd advies inwinnen. De Vastelastenbond is gespecialiseerd in verzekeringen. We werken onafhankelijk en kijken welke verzekeringen het beste bij jouw specifieke situatie passen. Win gratis advies in bij onze adviseurs en kijk of je verzekeringen goedkoper kunnen!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Roos

Ik ben juist enorm blij met jullie informatie en denk er niet aan mij uit te schrijven. Ga zo door! vele mensen zullen hier baat bij hebben. DANK!

Vrijdag 29 september 2023 09:51

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 29 september 2023 12:05
Bedankt voor uw mooie reactie!

A van der Merk

Nuttige informatie

Donderdag 28 september 2023 19:16

Gieben

svp. Uitschrijven !!!!!!!!!

Donderdag 28 september 2023 18:49

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 29 september 2023 08:55
U kunt zich eenvoudig uitschrijven via onze mailings (onderaan de pagina). Even goed kijken en dan wijst het zich vanzelf.

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Een fatbike is een elektrische fiets met dikke banden. Voor dit type fiets bestaat geen helmplicht en dat spreekt veel mensen aan.

Aantal verzekeraars dat fatbikes accepteert bijzonder mager

Donderdag 14 september 2023 11:59

‌De fatbike wint aan populariteit, terwijl verzekeraars er massaal hun handen vanaf trekken. Dit type e-bike is lastig te verzekeren, omdat ze zo vaak gestolen worden. Wat moet – en kun &nd...

Lees meer
Doktoren adviseren oudere e-bikers om eerst te oefenen met deze nieuwe fietsen alvorens de weg op te gaan. Ook wordt het dragen van een helm met klem geadviseerd.

Nieuwe pandemie? Ziekenhuisbedden vol gewonde, oudere e-bikers

Woensdag 02 augustus 2023 07:57

‌Traumachirurgen, artsen en doktoren maken zich grote zorgen over ouderen op elektrische fietsen. Deze kwetsbare groep belandt volgens onderzoek regelmatig met ernstig letsel in het ziekenhuis....

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers helpt je veilig en verantwoord vakantie vieren met een aantal nuttige tips!

Op vakantie gaan zonder onze reistips te lezen is onverantwoord!

Maandag 24 juli 2023 12:55

‌Je hebt er lang voor gewerkt en nu is het eindelijk zover: vakantie! Je hebt je checklist minutieus afgevinkt, zodat je dit jaar je zwembroek niet vergeet. Lekker bezig, maar zorg ervoor dat...

Lees meer
Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Hoge kosten voor buitenlandse zorg voorkom je met onze handige tips

Woensdag 12 juli 2023 10:38

‌Steeds meer Nederlanders komen tijdens vakanties in het buitenland in de problemen door torenhoge zorgkosten als ze op hun vakantiebestemming in het ziekenhuis belanden. Deze kosten kunnen zel...

Lees meer