“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Hoe goed is jouw auto verzekerd tegen carnaval(partijen)?

Vrijdag 25 februari 2022 08:20Margot Boesveld
Wat moet je doen wanneer er een dronken piraat of een beschonken clown tegen jouw geparkeerde auto fietst? Waar ben je nu eigenlijk voor verzekerd?

Wat moet je doen wanneer er een dronken piraat of een beschonken clown tegen jouw geparkeerde auto fietst? Waar ben je nu eigenlijk voor verzekerd?

Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten, kunnen liefhebbers van carnaval dit jaar hun lol op want het feest gaat door! Dit betekent wel dat het aantal eenzijdige ongelukken van beschonken fietsers en geparkeerde auto’s waarschijnlijk sterk toeneemt. Ben jij daar eigenlijk wel voor verzekerd?

Mocht een onder invloed verkerende piraat, konijn, ridder, superheld of prinses tegen jouw auto aanbotsen dan hoop je natuurlijk dat zij zo netjes zijn om een briefje achter te laten. Je kunt dan de schade op de dader verhalen. Mocht de veroorzaker van de schade zich niet melden, waardoor jij met de brokken zit dan is aangifte doen de eerste actie die je moet nemen. De politie kan proberen te achterhalen wie de dader is.

Als je weet wie de dader is, vul je gezamenlijk een schadeformulier in dat je beiden ondertekend hebt. Stuur het schadeformulier zo snel mogelijk naar je verzekering. Weet je niet wie de dader is? Doe dan altijd aangifte. Weet jij wat er gedekt wordt wanneer jij schade hebt aan je auto? Het is de moeite waard om je huidige verzekering eens goed onder de loep te nemen. Zo weet je of je goed zit én kun je tegelijkertijd onderzoeken of je huidige verzekering niet goedkoper kan.


Autoverzekeringen

Als je alleen WA-verzekerd bent, draai je zelf op voor de geleden schade aan je geparkeerde auto.  Wanneer je een WA-autoverzekering of WA-beperkt casco verzekering hebt, ben je niet gedekt voor schade aan de eigen auto. Alleen schade aan andermans auto is verzekerd met deze dekkingen. Als je een allrisk autoverzekering hebt, is de schade wel te verhalen. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk aangifte moet doen.


Checklist autoverzekering

In de wet worden fietsers beschermd in het verkeer. Deze bescherming gaat echter niet op als een fietser tegen een geparkeerde auto aanrijdt. De auto neemt niet deel aan het verkeer, dus is de schade wél te verhalen op de fietser. Als je de gegevens van de fietser hebt, kun je de veroorzaker van de schade aansprakelijk stellen en zo de schadekosten op hem verhalen.

Wat kun je doen als er schade aan  je geparkeerde auto is? Volg deze checklist en stuur het schadeformulier zo snel mogelijk naar je verzekeraar. Wanneer je dit stappenplan uitvoert, is de dader bekend.

Handige tips

  • Maak foto’s van de schade;
  • Vul gezamenlijk het schadeformulier in en onderteken dit beiden;
  • Vul de datum, het tijdstip en het kenteken in;
  • Noteer de telefoonnummers van getuigen;
  • Verzend het schadeformulier.
     

VasteLastenBundel

Heb je geen tijd of zin om je verzekering te controleren? Geen nood, er is een oplossing voor. De Vastelastenbond heeft speciaal voor dit doel de VasteLastenBundel ontwikkeld. Je kunt al je schadeverzekeringen én je energiecontract voortaan door bespaarexperts laten beheren. Wanneer er besparingskansen zijn, springen wij daarop in. Dit betekent dat je nooit te veel betaalt voor je verzekeringen en energie.

De VasteLastenBundel is gecreëerd om consumenten te ontzorgen. Veel mensen hebben geen tijd of zin om hun verzekeringspolis door te spitten en om vergelijkingssites te gebruiken. Het gevolg is dat zij maar bij hun huidige verzekeraar of energieleverancier blijven hangen en onnodig veel premie betalen. Dat kan slimmer.

Lees onze brochure om meer te weten te komen over de VasteLastenBundel.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46

‌Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar ...

Lees meer
Vuurwerk kan schade aan je auto veroorzaken. Welke kosten kun je declareren en gaat dat ten koste van je no-claim korting?

Vuurwerkschade aan je auto verwerken? Dit wordt vergoed

Maandag 03 januari 2022 12:19

‌Ondanks het vuurwerkverbod is 2022 knallend van start gegaan. Hoeveel schade er is aangericht door vuurwerk is nog niet bekend. Het Verbond van Verzekeraars komt dinsdag 4 januari rond het mid...

Lees meer
Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding.

Vanaf 2022 schadevrije jaren autoverzekering overdraagbaar

Dinsdag 21 december 2021 16:58

‌ Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding. Ook mogen schadevrije jaren uit het buitenlan...

Lees meer
Weet jij waarvoor je verzekerd bent als er inbrekers op bezoek zijn geweest?

Inbraak Monitor: Vier jij de feestdagen veilig?

Donderdag 25 november 2021 13:55

‌ De feestdagen komen eraan en dat is voor mensen een tijd van gezelligheid en familie. Dieven genieten ook van deze periode, omdat er dan veel te halen valt. Omdat veel mensen de kerstdagen bij...

Lees meer