Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29Frank van de Ven
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekeringen die je nodig hebt voor je trip? In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Er zijn vijf zaken waarop je goed moet letten als je een auto wilt huren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.
 1. Neem je tijd om te boeken
 2. Welke schades zijn gedekt?
 3. Noteer de aanwezige schade
 4. Controleer voor vertrek of alles werkt
 5. Uitrusting controle
  • Full-full tank-regeling
    

Neem je tijd om te boeken

Het is belangrijk om je huiswerk te doen voordat je een auto huurt. Is het autobedrijf betrouwbaar? Kijk online naar gebruikerservaringen en lees reviews. Mocht je een negatieve recensie tegenkomen, kijk dan hoe het bedrijf daarop reageert. Geen reactie is een slecht teken.

Een ander aandachtspunt is om goed na te denken over het soort reis dat je maakt, zodat je de auto kunt kiezen die daar het beste bij past. Heb je veel bagage bij je dan is een grote kofferbak nodig. Wil je naar de bergen dan heb je een ander soort auto nodig dan wanneer jouw reisbestemming een Europese stad is.
 

2. Welke schades zijn gedekt?

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor verzekeringen! Het is voor veel mensen vaak onduidelijk welke schades wel of juist niet zijn gedekt zijn. We zien regelmatig dat mensen in de veronderstelling zijn dat schade aan hun gehuurde of geleende auto onder de dekking van hun aansprakelijkheidverzekering valt. Helaas is alle schade met of door een motorrijtuig uitgesloten op deze verzekering. 
Zorg ervoor dat je je goed indekt en bescherm jezelf goed. Sluit eventueel via de verhuurder een verzekering af voor kosten die je niet zelf kunt dragen. Weet dat veel verhuurbedrijven extra verdienen aan het sluiten van extra verzekeringen en services, dus ben selectief in wat je wel of niet verzekerd. Vaak is een huurauto standaard WA verzekerd. Zaken die je aanvullend kunt verzekeren, zijn:

 • Schadeverzekering voor schade door eigen schuld
 • Beperkt casco of all risk
 • Kiezen voor een verlaagd eigen risico
   

3. Noteer de aanwezige schade

Voordat je op pad gaat met je huurauto is een inspectierondje een goed idee. Maak foto's van de aanwezige schade op de auto die je meeneemt en laat het aantekenen op het huurcontract. Dit doe je zowel bij het begin van de verhuur als bij het inleveren van je auto. Zo voorkom je onduidelijkheid en eventuele moeilijkheden. Maak voor de zekerheid ook foto’s van het voertuig bij het inleveren.


4. Controleer of alles werkt

Check voor vertrek of de verlichting en ruitenwissers werken. Voorkom onaangename verrassingen en loop de auto grondig na voordat je op avontuur gaat. Een goede controle voorkomt veel ellende. Mocht er sprake zijn van een defect, kun je dat direct doorgeven en draai jij niet ten onrechte op voor de kosten.
 

5. Uitrusting controle

Wanneer je de autosleutels in handen hebt en het voertuig gecontroleerd hebt op een goede werking, volgt de volgende stap. Zitten de volgende items in de auto?
 • Autopapieren in het dashboardkastje
 • EHBO-set, reflecterende vesten, gevarendriehoek, brandblusser
 • Gereedschap en reservewiel
 • Noodnummers

Full-full tank-regeling

Check of het verhuurbedrijf werkt met de full/full policy regeling. Dit betekent of het gebruikelijk is dat je met een volle tank wegrijdt en je na afloop van je vakantie de auto met volle tank moet inleveren. Je levert zelf de auto met volle tank af en zo betaal je exact het bedrag voor de brandstof terug.
 
Lees ook: Schade veroorzaakt met de huurauto, wat nu?
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Wat moet je doen wanneer er een dronken piraat of een beschonken clown tegen jouw geparkeerde auto fietst? Waar ben je nu eigenlijk voor verzekerd?

Hoe goed is jouw auto verzekerd tegen carnaval(partijen)?

Vrijdag 25 februari 2022 08:20

‌Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten, kunnen liefhebbers van carnaval dit jaar hun lol op want het feest gaat door! Dit betekent wel dat het aantal eenzijdige ongelukken van beschonken...

Lees meer
Vuurwerk kan schade aan je auto veroorzaken. Welke kosten kun je declareren en gaat dat ten koste van je no-claim korting?

Vuurwerkschade aan je auto verwerken? Dit wordt vergoed

Maandag 03 januari 2022 12:19

‌Ondanks het vuurwerkverbod is 2022 knallend van start gegaan. Hoeveel schade er is aangericht door vuurwerk is nog niet bekend. Het Verbond van Verzekeraars komt dinsdag 4 januari rond het mid...

Lees meer
Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding.

Vanaf 2022 schadevrije jaren autoverzekering overdraagbaar

Dinsdag 21 december 2021 16:58

‌ Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding. Ook mogen schadevrije jaren uit het buitenlan...

Lees meer
Als je een autoverzekering afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op. Wacht daar nog even mee, totdat je zeker weet of je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd.

Zolang duurt het voordat je autoverzekeraar je accepteert

Dinsdag 16 november 2021 09:15

‌ Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op in je nieuwe bolide. Pas daar echter mee op, want het kan even duren voordat je nieuwe autoverzekering geaccor...

Lees meer