“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29Frank van de Ven
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekeringen die je nodig hebt voor je trip? In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Er zijn vijf zaken waarop je goed moet letten als je een auto wilt huren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.
 1. Neem je tijd om te boeken
 2. Welke schades zijn gedekt?
 3. Noteer de aanwezige schade
 4. Controleer voor vertrek of alles werkt
 5. Uitrusting controle
  • Full-full tank-regeling
    

Neem je tijd om te boeken

Het is belangrijk om je huiswerk te doen voordat je een auto huurt. Is het autobedrijf betrouwbaar? Kijk online naar gebruikerservaringen en lees reviews. Mocht je een negatieve recensie tegenkomen, kijk dan hoe het bedrijf daarop reageert. Iedereen maakt fouten. Dat kan gebeuren hoe vervelend ook maar het draait er uiteindelijk om hoe deze fouten opgelost worden. Geen reactie is een slecht teken.

Een ander aandachtspunt is om goed na te denken over het soort reis dat je maakt, zodat je de auto kunt kiezen die daar het beste bij past. Heb je veel bagage bij je dan is een grote kofferbak nodig. Wil je naar de bergen dan heb je een ander soort auto nodig dan wanneer jouw reisbestemming een Europese stad is.
 

2. Welke schades zijn gedekt?

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor verzekeringen! Het is voor veel mensen vaak onduidelijk welke schades wel of juist niet zijn gedekt zijn. Zorg ervoor dat je je goed indekt en bescherm jezelf goed. Houd het hoofd wel koel en laat je op je bestemming niet misleiden door autobedrijven om een extra verzekering voor veel geld af te sluiten uit vrees voor een hoge claim. Dit is het verdienmodel van veel autobedrijven. 
 • Standaard WA-verzekering
 • Schadeverzekering voor schade door eigen schuld
 • Diefstalverzekering
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade
   

3. Noteer de aanwezige schade

Voordat je op pad gaat met je huurauto is een inspectierondje een goed idee. Maak foto's van de aanwezige schade op de auto die je meeneemt en laat het aantekenen op het huurcontract. Dit doe je zowel bij het begin van de verhuur als bij het inleveren van je auto. Zo voorkom je onduidelijkheid en eventuele moeilijkheden. Maak voor de zekerheid ook foto’s van het voertuig bij het inleveren.


4. Controleer of alles werkt

Check voor vertrek of de verlichting en ruitenwissers werken. Voorkom onaangename verrassingen en loop de auto grondig na voordat je op avontuur gaat. Een goede controle voorkomt veel ellende. Mocht er sprake zijn van een defect, kun je dat direct doorgeven en draai jij niet ten onrechte op voor de kosten.
 

5. Uitrusting controle

Wanneer je de autosleutels in handen hebt en het voertuig gecontroleerd hebt op een goede werking, volgt de volgende stap. Zitten de volgende items in de auto?
 • Autopapieren in het dashboardkastje
 • EHBO-set, reflecterende vesten, gevarendriehoek, brandblusser
 • Gereedschap en reservewiel
 • Noodnummers

Full-full tank-regeling

Check of het verhuurbedrijf werkt met de full/full policy regeling. Dit betekent of het gebruikelijk is dat je met een volle tank wegrijdt en je na afloop van je vakantie de auto met volle tank moet inleveren. Je levert zelf de auto met volle tank af en zo betaal je exact het bedrag voor de brandstof terug.
Lees ook: Schade veroorzaakt met de huurauto, wat nu?
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een direct writer en de Vastelastenbond?

Dinsdag 21 juni 2022 08:05

‌Een goede verzekering afsluiten om je inboedel, auto of reis tegen schade te beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ook saai en daarom besluiten veel mensen om voor de laagste prijs te kiez...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks proactief kijken naar je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat is Verzekerd Zonder Zorgen?

Maandag 13 juni 2022 14:53

‌Regelmatig krijgt het Customer Care Team van de Vastelastenbond vragen van klanten over uiteenlopende onderwerpen. Zo werd recentelijk gevraagd wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen&rs...

Lees meer
Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48

‌ Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een re...

Lees meer
Weet jij waar je precies voor verzekerd bent als je op vakantie gaat en wat het verschil is tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Weet jij het verschil tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Zaterdag 21 mei 2022 09:56

‌De vakantie komt eraan en veel huishoudens staan te popelen om op reis te gaan. Er wordt vaak gebruikgemaakt van lijstjes om ervoor te zorgen dat er geen spullen vergeten worden zoals de tande...

Lees meer