Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Verzeker jij je viervoeter?

Woensdag 23 augustus 2023 07:42Frank van de Ven
Krijg jij een staart van verzekeren? In dit blog lees je of een huisdierverzekering de moeite van het afsluiten waard is.

Krijg jij een staart van verzekeren? In dit blog lees je of een huisdierverzekering de moeite van het afsluiten waard is.

De huisdierverzekering wint aan populariteit, maar heb je er ook echt wat aan? Help je jouw harige huisgenootje met zo’n verzekering of koop je een kat in de zak? Dit blog is bij de beesten af en beantwoordt al deze vragen. Leesvoer dat hoe dan ook niet voor de poes is!

Om jouw huisdier zo goed mogelijk te beschermen, klinkt een huisdierverzekering als een goede investering. Honden en katten zijn een volwaardig lid van het gezin. En net als elk gezinslid willen baasjes ook dat hun hond of kat goed verzekerd is tegen ongelukken. Steeds meer huisdieren zijn verzekerd.

Een huisdierverzekering afsluiten, klinkt goed, maar is niet de beste beslissing. “Als verzekeringsadviseur zal ik zelf niet snel een huisdierverzekering aanraden”, verduidelijkt verzekeringsadviseur Michelle van Oostrom. “De premie is behoorlijk hoog en als je de voorwaarden van de verzekering goed bekijkt, kom je een hoop mitsen en maren tegen. Steriliseren, nagels knippen, trimmen en vaccineren zijn bij de meeste huisdierverzekeringen niet verzekerd en je betaalt bij grotere ingrepen altijd een eigen risico."
 

Sparen in plaats van verzekeren

Alleen door een dierenarts voorgeschreven medicijnen die in Nederland zijn geregistreerd, worden vergoed. Daarnaast is er voor veel behandelingen geen vergoeding beschikbaar. De jaarlijkse controle en een chipconsult vergoeden veel verzekeraars niet. "Mochten deze zaken wel vergoed worden dan is dat vaak, maar deels en mag je voor maximaal tachtig procent declareren. Dit houdt dus in dat twintig procent van de kosten voor eigen rekening zijn", zegt Van Oostrom.
 
Een ander punt van aandacht is dat je ‘toestemming’ moet vragen aan je verzekeraar als de totale kosten van een behandeling boven de € 750,- uitkomen. “Het is nog maar de vraag wat – en of – de verzekeraar wil uitkeren als de kosten boven dat bedrag uitkomen. Iets wat nogal snel gebeurt in de praktijk. Mijn advies is om het bedrag dat je aan een huisdierverzekering kwijt zou zijn beter kunt sparen. Mocht er iets met je huisdier aan de hand zijn, kun je dit uit eigen zak betalen. Dat is overzichtelijker en vaak voordeliger”, stelt de verzekeringsadviseur.


Beregoed verzekeringsadvies

Als het aan de kat lag, koos ze dus voor sparen. Zet maandelijks het berekende premiebedrag dat je voor een huisdierverzekering kwijt zou zijn op een spaarrekening. Mocht je pluizige huisgenootje medische kosten nodig hebben, kun je die direct betalen. Heb je het gespaarde bedrag een jaar niet nodig? Trakteer jouw harige huisgenootje dan eens op een extraatje wanneer het Dierendag is. Dat is voordeliger én veel leuker! 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Bosman-Kanon

Helemaal gelijk wat de dieren verzekering betreft je betaald je scheel aan premie en krijgt er een minimale vergoeding voor terug en ze hebben de vrije hand wat tarieven betreft dus gaat het consult met €10. Ineens omhoog en kom je alleen een recept halen ben je € 32.50 kwijt het ie te zot voor woorden je bent eigenlijk genoodzaakt om buiten de stad te gaan daar zijn ze nog wel een stukje goedkoper maar zelf een spaarpotje aan leggen is een heel goed plan en wel op een rekening anders is de verleiding vaak wel groot om er wat van te gebruiken voor andere dingen 


Donderdag 31 augustus 2023 20:17

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.

Deze vijf schades worden het meest geclaimd tijdens vakanties

Woensdag 16 augustus 2023 08:36

‌Als je naar het buitenland gaat om vakantie te vieren, sluit je een reisverzekering af, maar ook als je niet over de grens gaat is zo’n verzekering aan te raden. Je kunt ook in eigen lan...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat kun je met Verzekerd Zonder Zorgen?

Vrijdag 28 april 2023 10:19

‌Ons Customer Care Team krijgt regelmatig de vraag wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen’ precies inhoudt. Een goede vraag verdient een goed antwoord. Met deze dienstverlening l...

Lees meer
De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug.

Ditzo gaat verder als ASR

Vrijdag 24 maart 2023 10:10

‌De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken. ...

Lees meer
Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!

Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op autovakantie

Dinsdag 11 april 2023 08:39

‌Als je van plan bent om een auto te huren voor je op vakantie gaat of op je reisbestemming, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kinderzitjes of...

Lees meer