Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Vier bespaartips om je te wapenen tegen het einde van het prijsplafond

Woensdag 29 november 2023 16:09Frank van de Ven
Voorkom dat je salaris voor je ogen verdampt door een oplopende energierekening met deze handige bespaartips!

Voorkom dat je salaris voor je ogen verdampt door een oplopende energierekening met deze handige bespaartips!

De kachel mag weer aan, maar dat levert voor sommige huishoudens veel stress op. Zeker nu de eerste aangekondigde variabele tarieven voor 2024 een hogere energierekening voorspellen. Per 2024 eindigt het prijsplafond en dat gaan mensen die nog op een variabel contract zitten, voelen in hun portemonnee. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond was te gast in het radioprogramma ‘Geld of je leven’ en gaf daar vier handige energietips.


1. Stap over van energieleverancier

Er is veel concurrentie op de energiemarkt, waardoor overstappen veel voordeel kan opleveren. "Ik heb even zitten rekenen, maar je kunt bijna 500 euro besparen als je overstapt van energieleverancier", stelt Wolfert.
Wolfert raadt aan om de prijs van je energiecontract vast te zetten en niet variabel te blijven zitten. Nu zitten bijna alle energieleveranciers onder het prijsplafond, maar dat kan veranderen. "Er gebeurt best veel in de wereld. Het kan zomaar zijn dat die prijzen gaan oplopen en dan word je niet beschermd door de overheid."
 

2. Gebruik meer stroom en minder gas

De belasting op stroom wordt goedkoper, terwijl gas juist duurder wordt. "Stroomgebruik wordt gestimuleerd, daar gaat ruim 2 cent energiebelasting vanaf per kilowattuur. Bij gas komt er maar liefst 11 cent bij per kuub." Op den duur kan het dus lonen om je gasfornuis te vervangen en voor elektrisch koken te kiezen.
 

3. Check je verbruik

Door goed op je verbruik te letten, kun je veel geld besparen. "Het zijn de bekende tips", verduidelijkt Wolfert. "Zet je thermostaat een graadje lager, zet de lamp uit als je weggaat."
 

4. Vraag energietoeslag aan

In veel gemeenten is de energietoeslag nog aan te vragen voor mensen die het écht niet kunnen betalen, vertelt Wolfert. "En er komt ook een nieuw noodfonds energie. De overheid en energieleveranciers zijn daarover met elkaar in conclaaf. In januari komt waarschijnlijk een nieuwe regeling."
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren.

Persbericht: Verschil tussen variabele en vaste energierekening loopt in de honderden euro’s

Woensdag 29 november 2023 23:54

Terwijl de variabele tarieven per januari stijgen, dalen de tarieven van vaste energiecontracten. Hierdoor kan een overstap consumenten een besparing van wel 578 euro opleveren. Het prijsplafond...

Lees meer
“Het loont om je een jaartje vast te zetten

Hoe houd je jouw energierekeningen in balans als alles duurder wordt?

Dinsdag 28 november 2023 16:35

‌Per 2024 eindigt het prijsplafond en verdwijnt de overheidssteun, waardoor de variabele energietarieven van ten minste één energieleverancier al boven het plafond uitkomt. De verwachting is da...

Lees meer
Komend jaar verdwijnt het prijsplafond. Die zorgde er in 2023 voor dat huishoudens tot een bepaald verbruik nooit meer dan 40 eurocent voor stroom en 1,45 euro voor gas betalen.

Essent en Vattenfall verhogen variabele tarieven per 2024 door belastingen

Maandag 27 november 2023 09:13

‌Energiebedrijven Essent en Vattenfall verhogen per 2024 hun variabele tarieven. De prijsstijging wordt volgens het duo veroorzaakt door “extra belastingen” en “netbeheerkoste...

Lees meer
Wat kun je nog verwachten op het gebied van overheidssteun in 20234 als het prijsplafond en de energietoeslag verdwijnen?

Energierekening 2024: Wat kun je qua overheidssteun nog verwachten?

Maandag 20 november 2023 10:43

‌Per 1 januari 2024 eindigen het prijsplafond en de energietoeslag. Dat betekent dat er geen overheidsbescherming meer is en jouw energierekening flink kan stijgen. Waar kun je terecht als je j...

Lees meer