Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Voorjaarsschoonmaak: In 7 stappen klaar voor de lente

Donderdag 08 april 2021 13:52Margot Boesveld
Breng je vaste lasten eens goed in kaart. Dat scheelt je minimaal een aantal tientjes per jaar.

Breng je vaste lasten eens goed in kaart. Dat scheelt je minimaal een aantal tientjes per jaar.

Om je om weg te helpen, hebben we een stappenplan voor je samengesteld op weg naar een fris en opgeruimd financieel overzicht. Stuur je ook een tip in? 

‌Weet je hoe het voelt als je een opgeruimd huis hebt, de ramen gewassen zijn en je fris het voorjaar in kan? Doe dit ook eens voor de vaste lasten. Je kan her en der namelijk flink wat besparen. Soms zijn het enkele euro's per maand, soms kan de besparing oplopen tot honderden euro's. Door slim je vaste lasten in kaart te brengen, krijg je een helder en fris overzicht. Dat geeft letterlijk lucht.

Waar te beginnen? 

Hoe zit het eigenlijk met de autoverzekering die je al jaren hebt? Betaal je niet onnodig te veel premie voor je reisverzekering? Is het oversluiten van de hypotheek een slimme zet? Allemaal vragen die je wellicht hebt. Maar het begint bij overzicht.

1. In kaart brengen

Overzicht krijgen, dit begint ermee om op een rijtje te zetten welke vaste lasten er worden afgeschreven. Neem simpelweg eens je afschriften door. Je zal verstelt staan wat er (onbewust) allemaal maandelijks afgeschreven wordt. 

2. Pakket bij één aanbieder onderbrengen of niet?

De doorsnee Nederlander heeft acht verschillende verzekeringen. We zijn tenslotte niet voor niets kampioen oververzekeren. Weinig mensen weten precies waarvoor ze verzekerd zijn en wat dit maandelijks kost. Gevaar: dubbel verzekerd zijn of een te hoge premie betalen. Ook hebben we vaak een te duur internet of telefoonabonnement. Een wijziging hiervan kan al snel 7 tot 10 euro voordeel per maand opleveren. 

3. Prioriteiten stellen 

Door prioriteiten te stellen kom je er al snel achter dat je meer kan besparen dan je denkt. Stel jezelf eens de vraag of je echt dat uitgebreide internetpakket nodig hebt. 

Wat kan je per maand besparen op vaste lasten? 

Wat je per maand kan besparen is natuurlijk erg afhankelijk van je persoonlijke situatie. "We zien vaak de grootste besparing op gas en licht (energierekening), maar veel mensen vergeten de verzekeringen en het internet pakket onder de loep te nemen."

"Bij mensen speelt een overstap-angst vaak een rol," aldus Mireille van der Heijden. Klantenservice medewerker van de Vastelastenbond. "Wat we vaak zien is dat frustraties uit het verleden men beperkt om daadwerkelijk over te stappen. Daarom nemen wij het hele proces bij consumenten uit handen. Dan is er één aanspreekpunt, duidelijkheid én een besparing."

 'Veel tientjes maken ook honderd euro'

  • Energierekening: 7 euro tot 30 euro (incl. overstapboete)
  • Autoverzekering: 30 tot 50 euro
  • Inboedel-/opstalverzekering: 1 tot 2 euro
  • Aansprakelijkheidsverzekering: 2 euro
  • Rechtsbijstandverzekering: 5 euro
  • Hypotheek: rente is 2,4 procent, maar de huidige rente is 1,6 procent; uitrekenen of de mogelijke boete en de besparing tegen elkaar opwegen

Wil je ook eens weten hoe je kan besparen op je vaste lasten? Of wil je een expert vragen eens met je mee te kijken? Neem dan contact met ons op. 

Heb je een tip voor onze achterban? Laat deze dan onderaan de pagina achter.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Besparen met de thermostaat

Hoe stel je je thermostaat in? Slimme thermostaat of slim omgaan met je klokthermostaat?

Vrijdag 02 oktober 2020 12:59

De komende tijd is het nat. En kouder. Tijd om de verwarming weer aan te zetten. Hoe zorg je ervoor dat je er weer warmpjes bij zit, zonder dat je te veel warmte verspilt? Het gebruik van de verwarmi...

Lees meer
Bespaartips, huis isoleren of zelf energie opwekken met zonnepanelen

Besparen op je vaste lasten III: Slimme bespaartips (verduurzamen, isoleren, etc.)

Vrijdag 04 september 2020 07:54

DEEL 3: In het derde deel van de reeks 'Besparen op je vaste lasten' gaan we dieper in op hoe je door middel van (simpele) bespaartips je energierekening kan verlagen. Daarnaast schenken we ...

Lees meer
Besparen op je vaste lasten. Je kan het niet allemaal tegelijk. Regel eerst de grootste kostenposten: hypotheek verlagen, overlijdensrisicoverzekering en onderhoud.

Besparen op je vaste lasten | van groot naar klein

Maandag 24 augustus 2020 08:04

In drie delen nemen we je mee met ons bespaarplan. Je kan niet alles in 1 keer doen. Begin bij de basis en breidt langzaam het besparen op vaste lasten uit. De basis begint bij de grootste uitgaven, ...

Lees meer
Heb je last van een terug-van-vakantie-dip? Dat is dus helemaal niet zo raar. Zo ga je er mee om.

Terug-van-vakantie-dip? Met deze 5 tips begint je (werk)routine makkelijker

Zaterdag 15 augustus 2020 20:43

De één rolt zo de vaste routine weer in. De ander heeft wat meer moeite om op te starten. Kinderen weer naar school en ouders en verzorgers weer aan het werk. Een 'after-vakantie-dip' is he...

Lees meer