Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Vurig pleidooi voor veiligheid: rookmelders per 1 juli verplicht

Woensdag 08 juni 2022 15:58Frank van de Ven
Bij de aanschaf van een rookmelder is het belangrijk om te controleren of het apparaat aan het EN14604-keurmerk voldoet en een CE-markering heeft.

Bij de aanschaf van een rookmelder is het belangrijk om te controleren of het apparaat aan het EN14604-keurmerk voldoet en een CE-markering heeft.

Per 1 juli zijn rookmelders verplicht op elke verdieping in elke woning. Voor nieuwbouwwoningen was dit al gemeengoed maar voortaan is dit ook een verplichting in oudere huizen. In kelders of zolders waar niemand verblijft zijn rookmelders niet verplicht.

Bij de aanschaf van een rookmelder is het belangrijk om te controleren of het apparaat aan het EN14604-keurmerk voldoet en een CE-markering heeft. Deze tip is vooral van toepassing als je een rookmelder buiten Europa bestelt. Vaak voldoen deze producten niet aan de Europese veiligheidseisen.

Als je een rookmelder aanschaft, moet je goed kijken naar de vereiste batterij. Het heeft de voorkeur om voor een systeem te gaan waarin je een batterij met een levensduur van tien jaar kunt plaatsen. Rookmelders met een batterij die tien jaar meegaat, zijn vaak wat prijziger, maar daar staat tegenover dat je er jarenlang geen kosten aan hebt.


Levensduur van tien jaar

Als je een batterij met een levensduur van tien jaar koopt, heb je een goed ijkpunt. Als de batterij leeg is, kun je de rookmelder ook weggooien. De levensduur van een rookmelder is namelijk een decennium. Na tien jaar kan de werking van zo’n systeem niet meer gegarandeerd worden en moet je een nieuwe aanschaffen.

Het handhaven van de rookmelderplicht is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het is maar de vraag of er daadwerkelijk gecontroleerd gaat worden, maar het kan dus wel.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Vanaf 2026 is de aanschaf van warmtepompen verplicht als de cv-ketel vervangen moet worden.

CV kapot in 2026? Aanschaf warmtepomp verplicht bij vervanging!

Woensdag 18 mei 2022 07:49

Mocht je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe zijn dan ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Een aansluiting op het warmtenet is ook een o...

Lees meer
In dit blog vertelt ervaringsdeskundige annex directeur Dirk-Jan Wolfert wat woningverduurzaming hem heeft opgeleverd.

Ervaringsdeskundige aan het woord: Wat levert woningverduurzaming nu precies op?

Woensdag 13 april 2022 09:41

‌ Je hoort het verkopers vaak zeggen: ‘Ik heb ‘m zelf ook hoor’. Voordat we écht goed advies kunnen geven over woningverduurzaming moeten we eerst het zelf ondervinden. On...

Lees meer
Dirk-Jan Wolfert: “De verdubbeling en zelfs verdrievoudiging van energietarieven is echt uniek. Het is een onvoorspelbare situatie waar we inzitten.”

‘Woningverduurzaming is het antwoord op de energiecrisis’

Woensdag 06 april 2022 10:44

‌De energiecrisis is nog in volle gang en het ziet er vooralsnog niet naar uit dat daar verandering in komt. Tot overmaat van ramp heeft een aantal energiebedrijven ervoor gekozen om maandelijk...

Lees meer
Nu de brandstofkosten sterk oplopen, is de overstap naar een elektrische auto een aantrekkelijke optie.

Financieel verzuipen aan de pomp: liter euro95 kost € 2,50

Vrijdag 11 maart 2022 08:43

‌‌ De oorlog in Oekraïne heeft flinke gevolgen voor de brandstofprijzen. Voor een liter euro95 is de adviesprijs vastgesteld op € 2,50. Voor een liter diesel betaal je € 2,36 en ...

Lees meer