Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Waarom de MijnVLB app een verrijking van je telefoon is

Donderdag 01 december 2022 08:50Frank van de Ven
De MijnVLB app is jouw online omgeving waarin alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten, worden ondergebracht.

De MijnVLB app is jouw online omgeving waarin alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten, worden ondergebracht.

Sinds deze maand is de MijnVLB app een feit en dat is goed nieuws! Voortaan heb je dankzij deze applicatie direct inzicht in al je vaste lasten. Alle diensten die je via de Vastelastenbond hebt afgesloten, worden samengebracht in een app. Directeur Dirk-Jan Wolfert legt uit waarom hij zo enthousiast is over deze nieuwe service en waarom deze app volgens hem een ‘verrijking ‘voor je telefoon is.
 

Wat houdt de MijnVLB app precies in?

“De MijnVLB app is jouw onlineomgeving waarin je alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten, worden ondergebracht. Als je bijvoorbeeld je energiecontract door ons laat beheren, vind je alle gegevens in de app. Zo weet je direct wat de looptijd van je contract is en vind je de polisbladen terug. Als je meerdere vaste lasten via ons hebt geregeld dan vind je deze zaken ook terug in de applicatie. Je hebt inzicht in je lopende verzekeringen en je kunt ook je schades online indienen.”


Wat is het grootste voordeel van deze app?

“Het voordeel van deze app is dat je alle vaste lasten die je bij de Vastelastenbond hebt lopen op één plek hebt. Dat geeft rust en inzicht. In plaats van tig apps voor je zorgverzekering, schadeverzekeringen, autoverzekering of energiecontract volstaat één applicatie. Het geeft rust om al je vaste lasten op een plek onder te brengen en direct bij al je gegevens te kunnen. Voorheen kon dat niet maar nu wel. De MijnVLB app is een verrijking voor je telefoon.”


Is het ook mogelijk om via de app meerdere diensten af te sluiten?

“Absoluut! Je kunt de app uitbreiden als je dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld online onze service Verzekerd Zonder Zorgen afsluiten, een isolatie-expert voor advies bij je thuis uitnodigen of een energie-update instellen. Ook voor vragen over zonnepanelen kun je in deze app terecht. Mocht je interesse hebben in onze diensten dan kun je ze direct via de app afsluiten.”
 

Kun je via de MijnVLB app ook contact opnemen met de klantenservice?

“Jazeker. Via de app kun je communiceren met onze klantenservice. Alle berichten die we sturen, worden in je onlineomgeving opgeslagen en kun je rustig nalezen. Je ontvangt notificaties wanneer er belangrijke post voor je is. Dat kan bijvoorbeeld een nieuw aanbod voor een energiecontract zijn.”


Klopt het dat deze app ook bedoeld is om de communicatie met klanten te verbreden?

“Ja. Je hebt dankzij MijnVLB altijd alle informatie bij de hand en hoeft niet meer bang te zijn dat je belangrijke post van ons mist. Als we belangrijke post voor je hebben, ontvang je een notificatie. Ook wordt alle correspondentie met ons in je onlineomgeving opgeslagen. Het is ook mogelijk om je voor onze nieuwsbrieven in te schrijven en Whitepapers en online magazines aan te vragen. Op basis van je voorkeuren sturen we gerichte informatie.”


Kun je ook van deze service gebruikmaken als je niet handig bent met apps?

“Absoluut. Je kunt ook via je desktop inloggen op MijnVLB en van alle gemakken van deze dienst profiteren. Als je liever inlogt via je tablet of computer is dat ook gewoon mogelijk. De app is juist extra handig omdat je die altijd bij je draagt.”


Wanneer kunnen klanten van de Vastelastenbond gebruikmaken van de app?

“Dat horen zij vanzelf. Onze klanten sturen we een uitnodiging. Ze krijgen een persoonlijk bericht en hoeven niets te doen. Je hoeft dus niet online naar de MijnVLB app te zoeken.”


Wat kunnen we in de toekomst van de app verwachten?

“We gaan de app continu uitbreiden. De eerste versie van de app gaat live en daar kun je al heel veel mee. Wanneer we een nieuwe dienst ontwikkelen of service lanceren, presenteren we die ook in de app. Het is de bedoeling dat we bijvoorbeeld ook je slimme meter aan de app kunnen koppelen zodat je altijd inzicht hebt in je energieverbruik. We willen ook berekentools in de app implementeren, zodat je bijvoorbeeld kunt zien hoeveel subsidie je ontvangt. De app staat nog in de beginfase en we willen deze dienst constant uitbreiden. We horen graag van onze klanten wat zij graag terugzien in de app. Ook verbeterpunten zijn welkom.”
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Marlies

En is er ook een download link?. Ik zie dat niet de tekst staan.

Donderdag 01 december 2022 18:03

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 02 december 2022 08:46
Klanten ontvangen een downloadlink van ons. Je hoeft dus niet online naar de MijnVLB app te zoeken.

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Krimpflatie is een sneaky manier om consumenten te verleiden om hun favoriete producten te blijven kopen. Mensen hebben minder snel door dat ze meer betalen voor minder product.

Krimpflatie: Voor deze supermarktproducten betaal je meer voor minder

Woensdag 14 september 2022 16:13

‌ De dagelijkse boodschappen zijn duurder geworden al lijkt dat niet altijd zo omdat sommige producenten hun verpakkingen verkleinen en de prijs gelijk houden. Je betaalt eigenlijk meer voor min...

Lees meer
De Vastelastenbond is opgericht om consumenten te helpen bij het zoeken naar het meest voordelige energiecontract. Juist nu de energiecrisis blijft aanhouden, is de taak van de consumentenorganisatie belangrijker dan ooit geworden.

De Vastelastenbond biedt jaarcontract met vaste tarieven aan: ‘Als er geen aanbod is, creëren we het zelf!’

Dinsdag 26 juli 2022 08:38

‌ De Vastelastenbond is opgericht om huishoudens te helpen met het regelen van de vaste lasten zoals bij het zoeken naar het meest voordelige energiecontract. Juist nu de energiecrisis blijft aa...

Lees meer
Het is belangrijk dat je onderzoekt hoe het met laadpunten op je vakantiebestemming is gesteld. Zo voorkom je 'laadstress'.

Zes tips voor je vakantie met je elektrische auto

Dinsdag 24 mei 2022 08:54

‌De vakantie staat voor de deur en veel mensen trekken er dan graag op uit met de auto. Wanneer je een elektrische auto hebt, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Zo is het belangrij...

Lees meer
In dit blog beantwoordt ons Customer Care Team drie prangende en veelgestelde klantvragen.

Customer Care Team geeft antwoord op deze drie veelgestelde vragen

Donderdag 14 april 2022 13:01

‌ ‌De telefoon staat roodgloeiend bij de Vastelastenbond en dat zorgt ervoor dat het Customer Care Team het ontzettend druk heeft. Dit betekent helaas dat het soms wat langer duurt voor...

Lees meer