Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Customer Care Team geeft antwoord op deze drie veelgestelde vragen

Donderdag 14 april 2022 13:01Frank van de Ven
In dit blog beantwoordt ons Customer Care Team drie prangende en veelgestelde klantvragen.

In dit blog beantwoordt ons Customer Care Team drie prangende en veelgestelde klantvragen.

De telefoon staat roodgloeiend bij de Vastelastenbond en dat zorgt ervoor dat het Customer Care Team het ontzettend druk heeft. Dit betekent helaas dat het soms wat langer duurt voordat een  klantvraag beantwoord wordt. Er komen wel vragen voorbij die vaker gesteld worden en op deze prangende vragen kunnen we je al wel een antwoord geven!

 

1. Ik heb WOZ-bezwaar gemaakt maar nog niets gehoord. Wat is de status?

Dat kan kloppen want gemeenten hebben een jaar de tijd om jouw bezwaar te behandelen. Dat betekent dus dat het tot het einde van het jaar kan duren voordat je meer weet over je bezwaar. Onze partner Previcus heeft je een mail gestuurd waarin staat dat ze jouw bezwaar in behandeling nemen. In deze mail staat ook vermeld dat je in hun online omgeving kunt inzien wat de status van je bezwaar is en bij welke partij de bal ligt.

De Vastelastenbond is geen fan van de werking van de sterk verouderde WOZ-wet. De burger moet binnen zes weken bezwaar maken, terwijl sommige gemeenten er een jaar over doen voordat zij terugkoppeling geven op een bezwaar. Het is beter om het gelijk te trekken. Geef inwoners binnen zes weken antwoord of gun hen dezelfde tijd om te reageren op de beschikking. Nog beter is het om in de wet op te nemen dat inwoners van de gemeente het gehele jaar bezwaar mogen maken. Bij een betere spreiding van de bezwaren zou dat een werkdrukverlaging teweeg kunnen brengen bij de gemeente. Helaas is dit dus niet het geval en zul je als burger lang moeten wachten op antwoord van der gemeente.
 
 

2. Mijn energiecontract loopt bijna af. Wat nu?

Normaal gesproken zou je van ons bericht krijgen over een switch. Helaas is dat in dit geval niet mogelijk omdat de energiemarkt zo turbulent is. Er zijn geen aanbiedingen beschikbaar waardoor een switch niet mogelijk is. In het achttienjarig bestaan van de Vastelastenbond is de situatie in de energiemarkt nooit zo stormachtig geweest.

Onze experts houden de ontwikkelingen in de energiemarkt dagelijks nauwlettend in de gaten. Wanneer we een interessant aanbod tegenkomen, springen we daar direct op in. Vaak zijn zulke aanbiedingen maar van korte duur en is snelheid geboden. Onze directeur Dirk-Jan Wolfert geeft zijn visie op de energiecrisis in deze podcast en in dit blog.

In februari was er kortstondig sprake van een actiecontract (toen de oorlog in Oekraïne op het punt van uitbreken stond) en het team van de Vastelastenbond heeft toen zoveel mogelijk mensen overgezet naar dit contract om de kosten van de energierekening te drukken. We zitten er dus bovenop en houden onze klanten via mail op de hoogte. 
 

 
 

3. Waarom moet ik mijn verzekeringen bij de Vastelastenbond onderbrengen?

Je moet uiteraard niets maar waarin we ons onderscheiden is met onze proactiviteit. We kijken actief naar de beste en meest voordelige verzekeringspolissen. We laten het direct weten als we een beter passende verzekering voor je vinden. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend maar is het helaas niet. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat hun overlijdensrisicoverzekering de afgelopen jaren veel goedkoper is geworden. Ook de autoverzekering kan vaak veel voordeliger. Tussenpersonen informeren hun klanten niet proactief waardoor zij onnodig veel geld betalen.

Klachteninstituut Kifid ontving honderden klachten van consumenten die door hun financieel adviseur niet op de hoogte van deze bespaarmogelijkheden waren gebracht. Hoewel een aantal adviseurs beboet is wegens het verzuimen van hun zorgplicht, merkt de Vastelastenbond helaas nog steeds dat er onvoldoende aandacht is voor besparingsmogelijkheden op het gebied van de ORV. Wij helpen je graag alsnog te besparen. 
 

Onze kracht is ons bespaarteam dat actief onderzoekt welke verzekeringen het beste bij jouw situatie passen en waarvoor je het minste geld betaalt. We houden jaarlijks alles voor je bij middels een premiecheck en communiceren onze bevindingen met je per mail (en telefonisch mocht dat nodig zijn). Zo blijf je op de hoogte. Zeg eens eerlijk hoe vaak hoor jij wat van je tussenpersoon als je er zelf niet achteraan gaat? Door met onze klanten in gesprek te gaan – en te blijven – verkennen we hun bespaarmogelijkheden. Ook op het gebied van schadeafhandeling kun je contact opnemen met de Vastelastenbond. Wij nemen dit op ons en helpen je verder. Wanneer je jouw verzekeringen bij ons onderbrengt, heb je met één aanspreekpunt te maken dat proactief voor jou aan de slag gaat.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Wil je jouw woning verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit blog geeft antwoord!

Verduurzamingsplannen maar geen idee waar te beginnen? Check deze tips!

Woensdag 19 januari 2022 14:44

‌Nu het kouder wordt en de energietarieven nog steeds torenhoog zijn, is het interessant om verduurzamingsmogelijkheden te onderzoeken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want waar mo...

Lees meer
Met deze acht bespaaradviezen druk je de kosten!

Acht bespaartips voor het einde van het jaar

Donderdag 18 november 2021 11:37

‌ Het einde van het jaar nadert en 2022 staat voor de deur. Een nieuw jaar betekent traditiegetrouw ook een nieuwe wetgeving. De Vastelastenbond zet een aantal tips voor je op een rij. Met d...

Lees meer
Vakantie met elektrische auto. Waar vind je de laadpalen en wat kost laden in het buitenland

Met de elektrische auto op vakantie

Maandag 19 juli 2021 13:41

‌Ga je met de elektrische auto (EV) op vakantie? In aangrenzende landen zijn veel laadpunten te vinden. In Duitsland en Frankrijk is het netwerk van laadpalen best goed. Als je naar&n...

Lees meer
Breng je vaste lasten eens goed in kaart. Dat scheelt je minimaal een aantal tientjes per jaar.

Voorjaarsschoonmaak: In 7 stappen klaar voor de lente

Donderdag 08 april 2021 13:52

Om je om weg te helpen, hebben we een stappenplan voor je samengesteld op weg naar een fris en opgeruimd financieel overzicht. Stuur je ook een tip in?  ‌Weet je hoe het ...

Lees meer