Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Krimpflatie: Voor deze supermarktproducten betaal je meer voor minder

Woensdag 14 september 2022 16:13Frank van de Ven
Krimpflatie is een sneaky manier om consumenten te verleiden om hun favoriete producten te blijven kopen. Mensen hebben minder snel door dat ze meer betalen voor minder product.

Krimpflatie is een sneaky manier om consumenten te verleiden om hun favoriete producten te blijven kopen. Mensen hebben minder snel door dat ze meer betalen voor minder product.

De dagelijkse boodschappen zijn duurder geworden al lijkt dat niet altijd zo omdat sommige producenten hun verpakkingen verkleinen en de prijs gelijk houden. Je betaalt eigenlijk meer voor minder en dat heet krimpflatie. De Vastelastenbond zet elf producten op een rij die de inhoud van hun verpakking verkleind hebben.

Boodschappen doen, is steeds duurder geworden. Dat komt onder meer door de hoge gasprijzen en een gebrek aan grondstoffen. Steeds meer consumenten besluiten dus om niet meer voor de duurdere A-merken te kiezen en voor de goedkopere huismerken te gaan. Om ervoor te zorgen dat mensen de interesse in hun producten niet verliezen, bedenken producenten ander manieren om zich in de kijker te spelen: dat gebeurt onder andere met krimpflatie!

Consumenten zien dat hun favoriete merken nog steeds dezelfde prijs hebben en besluiten om hun lievelingsmerk alsnog te kopen. Waar niet op gelet wordt, is de grootte van de verpakking. De onderstaande elf producten hanteren dezelfde prijs maar niet hetzelfde volume.
 
Karvan Cétivam limonade
Voorheen zat er nog 750 ml in een fles limonade, maar nu is de fles maar gevuld met 600 ml.

Kips leverworst
Kips stopt tegenwoordig 20 gram minder leverworst in de verpakking en dat houdt in dat je nog maar 230 gram leverworst koopt.

Van Dobben bitterballen
Je krijgt voor hetzelfde bedrag 2 bitterballen minder in een doos. In plaats van 18 snacks zitten er nu nog maar 16 in.
 
Aldi rooibosthee
Ook huismerken bezondigen zich aan krimpflatie. In plaats van 25 zakjes krijg je voortaan slechts 20 zakjes in deze verpakking van de Aldi.
 
Haribo, Bounty en Rolo
Zakjes zoute rijen drop van Haribo zijn nu 175 gram, terwijl dat voorheen nog 220 gram was. Bounty stopt 4 repen in een verpakking terwijl er dat voor de crisis nog 5 waren. Rolo’s snoeprollen zijn ook verkleind. Eerst kocht je 5 x 52 gram en nu moet je het doen met 5 x 42 gram.
 
Wilhelmina pepermunt
Deze rollen pepermunt hebben 20 procent minder inhoud dan voorheen.
 
Ariel en Robijn vloeibaar wasmiddel
Met een fles vloeibaar wasmiddel van Ariel en Robijn kon je voorheen 20 wasjes draaien, maar nu moet je met 19 wasbeurten genoegen nemen.

Dreft afwasmiddel
Een fles afwasmiddel van Dreft is flink afgeslankt. Eerst kreeg je 450 ml maar nu is dat 383 ml.
 
Felix kattenvoer
In een zakje kattenvoer zat 100 gram maar je kattige kompaan moet nu akkoord gaan met een inhoud van 85 gram.
 
Friesche vlag koffiemelk
De 0%-variant is zijn coronakilo’s kwijt en ging van 186 ml naar 140 ml.
 


Kleenex tissues

Een doos Kleenex-tissues telt voortaan 80 tissues terwijl dat er in een eerder stadium nog 88 waren.
 

Waarom krimpflatie?

Krimpflatie is een sneaky manier om consumenten te verleiden om hun favoriete producten te blijven kopen. Mensen hebben minder snel door dat ze meer betalen voor minder product. Een prijsverhoging zie je direct maar dat geldt dus niet voor een verpakking van dezelfde grootte maar met minder inhoud!  
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

De Vastelastenbond is opgericht om consumenten te helpen bij het zoeken naar het meest voordelige energiecontract. Juist nu de energiecrisis blijft aanhouden, is de taak van de consumentenorganisatie belangrijker dan ooit geworden.

De Vastelastenbond biedt jaarcontract met vaste tarieven aan: ‘Als er geen aanbod is, creëren we het zelf!’

Dinsdag 26 juli 2022 08:38

‌ De Vastelastenbond is opgericht om huishoudens te helpen met het regelen van de vaste lasten zoals bij het zoeken naar het meest voordelige energiecontract. Juist nu de energiecrisis blijft aa...

Lees meer
Het is belangrijk dat je onderzoekt hoe het met laadpunten op je vakantiebestemming is gesteld. Zo voorkom je 'laadstress'.

Zes tips voor je vakantie met je elektrische auto

Dinsdag 24 mei 2022 08:54

‌De vakantie staat voor de deur en veel mensen trekken er dan graag op uit met de auto. Wanneer je een elektrische auto hebt, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Zo is het belangrij...

Lees meer
In dit blog beantwoordt ons Customer Care Team drie prangende en veelgestelde klantvragen.

Customer Care Team geeft antwoord op deze drie veelgestelde vragen

Donderdag 14 april 2022 13:01

‌ ‌De telefoon staat roodgloeiend bij de Vastelastenbond en dat zorgt ervoor dat het Customer Care Team het ontzettend druk heeft. Dit betekent helaas dat het soms wat langer duurt voor...

Lees meer
Wil je jouw woning verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit blog geeft antwoord!

Verduurzamingsplannen maar geen idee waar te beginnen? Check deze tips!

Woensdag 19 januari 2022 14:44

‌Nu het kouder wordt en de energietarieven nog steeds torenhoog zijn, is het interessant om verduurzamingsmogelijkheden te onderzoeken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want waar mo...

Lees meer