Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Wat moet je regelen als je (of je kind) iets kapotmaakt van een ander?

Woensdag 12 mei 2021 11:19Margot Boesveld
Maak je spullen kapot tijdens visite. Kijk dan goed naar de dekking van de AVP of inboedelverzekering

Maak je spullen kapot tijdens visite. Kijk dan goed naar de dekking van de AVP of inboedelverzekering

Onverwachte schade kan binnen een vriendschap of relatie voor lastige momenten zorgen. Wees transparant en probeer het samen goed om te lossen.

Welke kosten zijn er bij schade gedekt en hoe pak je dit het beste aan?

Er zijn veel grijze gebieden als het om verzekeringen gaat. Weet welke verzekering je moet kiezen. Bij schade kun je kiezen voor de aansprakelijkheidsverzekering van de ene partij of de inboedelverzekering van de ander. Kies dus niet zomaar een verzekering, zoek eerst uit wat de dagwaarde van het beschadigde voorwerp is. Hoe dit bij de verzekering geregeld is.

Een leidraad die je hiervoor kan gebruiken: Een aansprakelijkheidsverzekering keert de dagwaarde uit. Heb je een inboedelverzekering met allriskdekking? Dan kun je schade aan de inboedel het best daarop claimen. De kans is groter dat je bij de inboedelverzekering een hoger bedrag terugkrijgt. De inboedelverzekeraar keert namelijk de nieuwwaarde uit. (als het als het product meer dan 40 procent van de nieuwwaarde is)

Goed om te weten

  1. Schrijf je kind bij op de verzekering: Breng je verzekering op de hoogte als je een kind heb gekregen. De schade die een kind veroorzaakt wordt niet automatisch gedekt. Hier lees je meer over de vaste lasten die je moet regelen als je een kind krijgt.  Een kind meeverzekeren zorgt voor een iets duurder premie, maar ook voor meer rust en zekerheid. Ouders zijn aansprakelijk voor hun kinderen tot 14 jaar. Daarna krijgt een kind meer eigen verantwoordelijkheid. Je kind valt dan nog wel onder jouw polis, maar opzettelijke schades worden minder makkelijk vergoed.
  2. Herstel zelf niets. Je eerste reactie is misschien om het direct op te lossen, maar neem eerst contact op met je verzekeraar voordat je iets zelf herstelt. De meeste verzekeraars willen de mogelijkheid hebben om een schade-expert te sturen. 
  3. Schade van samenwonende gezinsleden ten opzichte van elkaar zijn niet gedekt. Zijn de pootjes van je bril verbogen door je kind? Dan krijg je daardus geen vergoeding voor. Heeft je kind je iPad op de grond laten vallen? Helaas, ook dit is niet gedekt.
  4. Schade met motorvoertuigen is nooit gedekt. Als een vriend schade rijdt met jouw auto of brommer, geldt jouw auto- of brommerverzekering. Dat kun je dus niet op de AVP claimen. Wat dus betekent dat jouw schadevrije jaren in mindering kunnen worden gebracht.

Logeren en schade

De schade die je logés veroorzaken aan anderen, valt standaard onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Voor schade die logés aan je eigen spullen toebrengen, geldt géén wettelijke aansprakelijkheid.

Op visite en schade

Datzelfde geldt ook als jouw kind bij een ander thuis iets kapotmaakt. Toch kun je deze schade claimen op de aansprakelijkheidsverzekering als deze een zogeheten 'oppasclausule' heeft. 

Schade geleende spullen

Heb je de hogedrukreiniger van de buren geleend en gaat deze kapot, dan valt dit niet onder wettelijke aansprakelijkheid.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Heb je een reisverzekering nodig bij vakantie in eigen land?

Reisverzekering vakantie Nederland nodig?

Woensdag 21 april 2021 12:51

Reisverzekering regelen bij vakantie in Nederland? Je leest veel over de reisverzekering naar een code-oranje gebied, maar door de corona-crisis kiezen dit jaar veel Nederlanders voor een vakantie in...

Lees meer
Tussenpersonen zijn niet transparant als het op een premiedaling aankomt

Veel Nederlanders betalen onnodig te veel aan premie ORV

Vrijdag 23 april 2021 10:00

De mankementen van de overlijdensrisico verzekering aan het licht Een kwart van de Nederlandse stellen heeft geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Tegelijkertijd groeit de financiële onrust ...

Lees meer
Wie langere tijd niet naar zijn autoverzekering omkijkt, loopt hierdoor het risico onnodig een te hoge premie te betalen.

Ondanks minder schade autopremies 6 procent omhoog

Donderdag 04 februari 2021 09:59

Wie denkt dat door de afname van verkeer en ongelukken minder premie voor de autoverzekering gaat betalen heeft het mis. De autopremies gingen in 2020 juist omhoog. Dat komt doordat de autoprem...

Lees meer
autobrand door vandalisme gedekt?

Autobrand door vandalisme? Hoe zit het met de verzekering?

Woensdag 27 januari 2021 13:46

Stel je voor dat je auto door vandalisme in brand wordt gestoken. Is je auto eigenlijk wel verzekerd voor deze schade. Helaas is dit niet altijd het geval, zelfs niet als je auto allrisk verzekerd is...

Lees meer