Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Zonnepanelen zonder investering | Ze liggen op het dak wat nu?

Donderdag 20 augustus 2020 07:47Margot Boesveld
Zonnepanelen aanmelden bij energieleveren.nl Doorgeven aan de energieleverancier (i.v.m. energierekening) Opstalverzekering checken. Zijn de zonnepanelen goed verzekerd?

Zonnepanelen aanmelden bij energieleveren.nl Doorgeven aan de energieleverancier (i.v.m. energierekening) Opstalverzekering checken. Zijn de zonnepanelen goed verzekerd?

Ok, de zonnepanelen liggen inmiddels op het dak. Laat de zon maar schijnen! Maar ho - ho. We zijn nog niet klaar. Er is nog een aantal zaken dat je moet regelen als je zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Dirk-Jan Wolfert, oprichter van de Vastelastenbond heeft onlangs 22 panelen op zijn woning geplaatst. In dit blogbericht deel 2 van zijn verhaal: Zonnepanelen zonder investering | zo werkt het. 

Dirk-JanZonnepanelen op het dak | wat nu? 

  1. Zonnepanelen aanmelden bij energieleveren.nl
  2. Opstalverzekering checken. Zijn de zonnepanelen goed verzekerd?
  3. Regel de BTW teruggave
  4. Energielabel vernieuwen
  5. Installeer de app (zodat je weet hoeveel kWh je opwekt)
  6. Duurzaamheidslening

De zonnepanelen zijn geplaatst. Wat moet je nog regelen?

Na wikken en wegen heb je je keuze gemaakt voor zonnepanelen. Na enkele weken wachten komt de installateur die de panelen op je dak legt en de omvormer aansluit. Binnen een dag profiteer je van de zon, maar wat moet je nog allemaal regelen? Hieronder een checklist:

Meld je aan bij energieleveren.nl

Deze website is van de netbeheerders in Nederland. Ze willen voor het beheer van het netwerk graag weten welke huishoudens energie opwekken en hoeveel (ongeveer). Daarnaast is het registreren van je eigen zonnepanelen installatie wettelijk verplicht volgens de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Opstalverzekering checken

Controleer of de zonnepanelen zijn verzekerd binnen de opstalverzekering. Zonnepanelen zijn een flinke investering. Mocht er iets mee gebeuren dan wil je dat het verzekerd is. Weet je dit niet? Vraag een adviesgesprek aan, dan controleren wij het voor je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend.

Regel de BTW teruggave

Je kunt 21% van de aanschafprijs van zonnepanelen terug ontvangen. Vraag dit terug via de belastingdienst. Heb je zonnepanelen via de Vastelastenbond afgenomen, dan regelen wij dit voor je.

Pas je energielabel aan

De energieprestaties van je woning verbeteren bij het plaatsen van zonnepanelen. Dit zie je terug in je (nieuwe) energielabel. Vraag dit voor 1 januari 2021 aan, dan is het nog kosteloos. Je kan hier alle vragen over het energielabel teruglezen.

App installeren

Installeer de App die de installateur adviseert. Zo kun je zien wat je zonnepanelen aan energie opwekken. Bijna alle zonnepanelen leveranciers hebben een app specifiek gebouwd voor het meten van de opbrengst van jouw zonnepanelen. Dit gebeurt door contact te leggen via de app met de omvormer. Zodoende heb je inzicht in de opgewekte stroom. Leuk om dit inzicht te hebben en zo houd je ook een vinger aan de pols. Controleer na een jaar of je ongeveer zoveel hebt opgewekt als je is beloofd. Klopt dit, dan is het natuurlijk prima. Zit er een groot verschil? Neem dan contact op met de installateur om het verschil te laten verklaren.

Duurzaamheidslening 

Heb je een duurzaamheidslening afgesloten? Stuur dan de factuur met declaratieformulier naar de gemeente waar je woont. Zij betalen uit je bouwdepot direct aan de installateur. 
 

Zo nu kun je onbezorgd genieten van je zonnepanelen. Laat de zon maar schijnen!

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Dak volledig met zonnepanelen bedekken? Hoeveel zonnepanelen zijn slim om op je dak te leggen?

Dak vol leggen of niet? Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?

Dinsdag 04 augustus 2020 07:05

Hoeveel zonnepanelen moet ik (qua opbrengst) op mijn dak leggen? De één legt zijn dak vol met zonnepanelen en een ander legt precies genoeg zonnepanelen neer voor voldoende opbrengst ...

Lees meer
Zonnepanelen kopen. Zonnepanelen gemeente, lening zonnepanelen.

Zonnepanelen zonder investering | zo werkt het

Maandag 20 juli 2020 10:03

Deel 1: Duurzaamheidslening (Svn) en zonnepanelen | Zonnepanelen aanschaffen zonder investering  Zonnepanelen zijn een flinke investering. We horen vaker dat de investering voor veel consumente...

Lees meer
Verduurzamen woning, zoals je huis isoleren en zonnepanelen bij voor veel huiseigenaren interessant

Vakantiegeld gaat bij eenderde naar verduurzamen woning. Zonnepanelen blijft favoriet

Woensdag 01 juli 2020 14:47

Dat duurzaamheid steeds hoger op de agenda van huiseigenaren staat is te merken aan de toename zonnepanelen. De kostenbesparing nog steeds de hoofdreden om te verduuzamen. Daarna komt de bijdrag...

Lees meer
Waarom neemt rendement zonnepanelen laatste jaren toe

Waarom is de opbrengst zonnepanelen hoger dan ooit?

Zaterdag 09 mei 2020 11:53

Heb jij al zonnepanelen op je dak? Waarom neemt het rendement van zonnepanelen de laatste jaren zo'n sprint. De opbrengst van zonnepanelen is door het mooie weer de afgelopen tijd hoger dan ooit....

Lees meer